АПРИЛки в девети месец влизат, бебчета започват да излизат. – ТЕМА 4

• 43 641
  • 734
  •   1
Отговори
# 435
И аз си хапвам , но въпреки това отслабвам.
Имах вода задържана и предполагам сега като се изчисти организма и затова отслабнах. Преди да забременея бях 72, влязох да раждам 81 и 10 дни след раждането съм 72,6 .
Искам , ако мога до 65 да ги докарам, защото това са килограмите в които съм се чувствала най - комфортно. Ама да не прекаляваме, за сега и това ми стига.

# 436
Честити бебчета! Да са здравички и пухкавки Heart Eyes а на мамите бързо възстановяване!

Като говорите за килограми всичко ми звучи като от друг свят. 😁 Ние сме си 2 в 1 още и единствената мисъл ми е за раждането.. А за килограмите, този път много лошо, че имах 10 кг предварително качени, сега още 10, не знам какво ще правя...

Delightful D Хахаххахаха, посмях се,  точно и аз това си помислих, че някой вече свалят, а аз още качвам Joy даже не се меря, защото минах кг които родих предния път, много отдавна, но пък видимо не съм качила, така че се надявам да е от бебето Grinning и всички останали му принадлежности Joy

Както си мислех, че ще подрани, така ще си изчака термина май. Имам 11 дена до термин, постоянни стягания/ контракции без болки или с леки. И толкова да не ме свърта вече, че не издържам.
Страх ме е много, мойто раждане също беше ужасно, с вакуум и огромна епизиотомия, която после се отвори.

# 437
  • София
Аз хич нямам апетит пък. С мъка ям 3 пъти на ден към момента и то защото трябва. Вече втори ден е изцяло на гърда малката помпичка и суче по 8-10 пъти (през нощта е АМ към момента) и само жаждата ми се е увеличила.

# 438
Не съм гледала колко често яде , на около 3 часа . И аз съм много жадна.
За килограми си няма и идея, но след цезаровото мисля че ще ми трябва малко повечко време да видя точно какво е положението.
Моето момче доста се мъчи с това акане. И газови имаме, слава бого не много.

# 439
Аз идвам с един малко по-особен въпрос към майките на момиченца:
Как почиствате малките срамни устни? При моята госпожица все още има верникс между клитора и срамните устни. Опитах внимателно малко да почистя с бебешко олио и стерилна марля, но се чудя само ли пада и се изчиства само или трябва аз да почиствам?
Дайте съвети, моля! Второ момиченце ми е, ама нямам никакъв спомен какво беше с каката и как сме почиствали, ако изобщо сме.

# 440
Момичета, днес в 10:16ч. на бял свят се появи и нашата дъщеря Алексана - 3080гр., 50 см.
От обяд сме си заедно и си почиваме. Беше много леко раждане!

# 441
Честито на всички с бебета!

Аз хич нямам апетит пък. С мъка ям 3 пъти на ден към момента и то защото трябва. Вече втори ден е изцяло на гърда малката помпичка и суче по 8-10 пъти (през нощта е АМ към момента) и само жаждата ми се е увеличила.

JayRay каква пауза правиш през нощта и нямаш ли възпаления? Аз съм с вече 10 дни с новото човече и изхождайки от опита с батко му, реших да спра с кърменето (изцяло на помпа съм към момента). Да, но намалявайки постепенно помпата и особенно през нощем съм вече с мастит и на антибиотик.

Бързам да спра, не само защото съм твърдо решила да спра и не искам да минавам през същото мъчение, но и ще ми помогне с адаптацията на баткото. Реагира не много добре на помпата и на кърменето на бебето.

# 442
Адмирации и честито на всички настоящи и бъдещи мами, а на новопоявилите се бебенца - добре дошли! Бъдете здрави, усмихнати и безгрижни!

Момичета, дочаках си датата за планово секцио за утре и днес ме приеха в отделението. Като помня колко ме боля първия път и колко трудно ми беше, да кажа, че в момента ме е обзел тих ужас, ще е малко… плаче ми се

Аз идвам с един малко по-особен въпрос към майките на момиченца:
Как почиствате малките срамни устни? При моята госпожица все още има верникс между клитора и срамните устни. Опитах внимателно малко да почистя с бебешко олио и стерилна марля, но се чудя само ли пада и се изчиства само или трябва аз да почиствам?
Дайте съвети, моля! Второ момиченце ми е, ама нямам никакъв спомен какво беше с каката и как сме почиствали, ако изобщо сме.

Имам спомен, че допълнително почиствах след баня със стерилен тампон с физиологичен разтвор по препоръка и на педиатърката, и на акушерките (отгоре-надолу)

# 443
Eliliq, спокойно, всичко ще мине много по-леко и бързо от първия път, разбираемо е сега да се притесняваш, защото знаеш какво е, но този опит ще ти помогне.
Много ми е тежко на мен, бебето е доста активно в големия корем, така ме боли кръстът ниско долу от едната страна, че ми е трудно дори ходенето. Предният път правих упражнения и какво ли не за по-бързо разкритие, сега нищо не съм. Притеснена съм, определено.

# 444
  • София
Tanq, с марлички и физиологичен разтвор почиствам. Още в неонатология всичко беше изчистено и ми показаха как да поддържам.

Съмър, честито бебе! Все така леко да е всичко занапред!

BNHP, Охх, ами голяма е паузата и сутрин има бучки. От 9-10 вечерта (понякога и от 8:30 даже) до към 4-5-6ч (различно). Чак към сутринта усещам леки болки и или слагам малката на гърда, ако е време за хапване, или цедя. Днес например в 4 сутринта се цедих, тъкмо тръгнах да заспивам и малката стана за ядене, после памперс, миене на шишета и то стана 6ч. След това цял ден ми беше крив.
Тегаво ми идва кърменето, не изпитвам тази близост и милост, за която много говорят, но засега щом има кърма ще натискам докато ми издържи психиката. Баткото е хранен (силно казано) с цедена кърма и АМ има няма 10-15 дни и се отказах тогава. Ама и кърма почти не е имало и само се мъчех. Сега не очаквах да е по-различно, ама ей го изненада. Не мисля, че ще издържа на това темпо 1г примерно. Почнах с емоционални сривове от умора тези дни, трудно ги контролирам и помпата като я видя малко ми се реве, но проблеми с гърдите повече ме плашат и избирам по-лекият вариант засега.

# 445
  • София
Summer, честито! Разкажи повече, имаме нужда от положителни истории ☺️

И моята девойка е много активна в големия корем, особено нощем. Иска ми се да излиза вече, но и малко ме е страх да преживея отново всичко.

# 446
Щом е задържа така положението и бучките изчезват, значи е добре. За това попитах, защото при мен не се получава да имам по-голяма пауза, но явно всичко си е индивидуално.

Баткото при мен беше на смесено хранене повече от два месеца, но накрая аз се цедях цял ден, за да има той за 1 бутилка, та те разбирам.

# 447
Да разкажа малко повече: контракциите минтръгнаха към 2:15 през нощта, но аз си придремвах между тях и вече към 6 сутринта събудих ММ да се подготвя, баткото събудихме към 7, оставихме го при едната баба и право към родилното. То пък някакви кандидатстудентски изпити, едва стигнахме. Приеха ме с 6-7 см разкритие, даже малко поизчаках, но на мен в този момент контракциите доста ми бяха понамалели. Докато се кача вече в родилна бях с 8-9, но ми пуснаха система да предизвикат контракции. На третия напън бебчето излезе. Много съм благодарна на целия екип. Нямам никакви разкъсвания и шевове. Най-много време от всичко ми отне попълването на документите и мотането в предродилна.
Иначе сме добре, не спахме особено тази нощ, малката много се буди и проплакваше, но поне засука. Чакам да ми слезе кърмата и нямам търпение да се приберем!

# 448
Много хубави новини Summer , бъдете здрави и успешно кърмене.

Твоята история на раждането е един свеж полъх ✌️ пожелавам и на останалите от групата такова раждане.

# 449
  • Варна
Честити още бебчета 🥰
Таня, ние вчера имахме посещение от акушерката, та тя ми показа как да правя тоалета. Верникса почиствам сутрин и вечер след баня, само с тампон за грим, напоен с вода. Каза ми да не се опитвам от първия път да го махна, постепенно ще стане.
Ако приемате съвет кърмещите за първи път като мен. Потърсете консултант, не чакайте да стане зле, че да искате помощ. Ние още се учим на режим /много ме манипулира сладураната, не и устоявам 😃/, но помощта и насоките, които получих от консултанта ми бяха безценни да засуче правилно и да имаме активно кърмене, а не лигавене 😊

Общи условия

Активация на акаунт