АПРИЛки в девети месец влизат, бебчета започват да излизат. – ТЕМА 4

• 43 628
  • 734
  •   1
Отговори
# 450
Честито на най-новите мами!Бъдете здрави и много щастливи!🌷🌸🐣За хидратация мога да препоръчам това прахче,може да се пие и от деца…Само с пиене на вода по-бавно се хидратира тялото,трябва да има в нея захар или малко сол или електролити,за да се усвои по-бързо.Интересувах се, защото изпитвах постоянно сухота в устата още от родилното не можех да си оправя хидратацията…Отделно имам доста кърма, цедя през два часа…И аз съм вече на ръба да се откажа..😒🥵

# 451
Майчета в болницата - с какво си запълвате времето доката бебоците спят. Аз вече 5ти ден полудявам. Чувствам се като в затвор. Времето не минава и не минава.А има още 2 дни до изписването. Днес даже си поплаках. Аз съм свикнала с много хора покрай себе си и най-вече навън на въздух.

# 452
  • София
Аз предимно спях Grinning Иначе и телевизор пускахме, на телефона гледах HBO, Netflix. И то ставаше време за посещение от таткото, имахме и лекции няколко. Иначе издивявах и аз накрая 😀

# 453
И аз едвам изтраях последните дни в болницата, направо ме беше заболял кръстът и гърбът от седене и лежане, последния ден правих "гимнастика" колкото да се раздвижа малко.

Аз само и единствено цедя и давам от шише. Режимът засега е 8 хранения в 6, 9, 12, 15, 18, 21, 0 и 3ч, като в болницата беше 7, 10, 13 и т.н., но на нас някакси ни е по-удобно на другия режим и първия ден постепенно го изместихме. Нямам търпение да махне храненето в 3, за да правя непрекъснат сън от 0 до 6, по спомен каката го махна към първия месец, ама той пък сега е с 1 кило повече от нея и тайно се надявам да стане по-бързо.

Вече пия по 1 соев лецитин на ден, гърдите и зърната ми напълно се възстановиха от екшъна в болницата и вече се цедя нормално. Изкарвам между 80 и 160 от двете гърди общо, зависи по кое време на деня се изцедя, започнах и да замразявам даже. Иначе храня по схемата, по която 2ра, 3та и 4та седмица увеличавам с по 10 мл (т.е. сега е на 80мл, в петък като завърши втората седмица почвам 90 и така докато го докараме до 110 да пие от момента, в който навърши 1 месец).

Едното оче пуска секрет и прави гурели, в сряда сме на контролен преглед, дано не е нещо кой знае какво и да спре скоро, че направо не може да си отвори окото човека докато не го почистя. Иначе моята алергия се оказа, че не е алергия, някаква лека настинка сме лепнали с каката, аз вече започнах да се оправям, тя още е само с хрема, надявам се до 2-3 дни да се изчистим напълно.

Последна редакция: пн, 15 апр 2024, 13:41 от Faerlina

# 454
Не те ли беше страх да не изтървеш момента за тръгване докато си подремваш Simple Smile Аз с първото бях супер спокойна и знаех, че няма защо да бързам, ама сега с второто изобщо не знам кога да тръгна. АГ ми каза като са на 7 мин. контракциите, ама като се сетя предния път как директно си започнах с редовни на 5мин. и ми се струва рано това. Много ми е объркано по този въпрос
Да разкажа малко повече: контракциите минтръгнаха към 2:15 през нощта, но аз си придремвах между тях и вече към 6 сутринта събудих ММ да се подготвя, баткото събудихме към 7, оставихме го при едната баба и право към родилното. То пък някакви кандидатстудентски изпити, едва стигнахме. Приеха ме с 6-7 см разкритие, даже малко поизчаках, но на мен в този момент контракциите доста ми бяха понамалели. Докато се кача вече в родилна бях с 8-9, но ми пуснаха система да предизвикат контракции. На третия напън бебчето излезе. Много съм благодарна на целия екип. Нямам никакви разкъсвания и шевове. Най-много време от всичко ми отне попълването на документите и мотането в предродилна.
Иначе сме добре, не спахме особено тази нощ, малката много се буди и проплакваше, но поне засука. Чакам да ми слезе кърмата и нямам търпение да се приберем!

# 455
  • София
Faerlina, по колко лецитин пиеш на ден? Аз взимам по 1, но гледах и 2 е ок. Засега положението е, че има още някакви бучки, но не е страшно и де чудя дали да увелича дозата з няколко дни.

И аз карам по схемата на АМ и сега е на 90мл на хранене. Чудих се по колко да й давам, ама викам ще карам така и ще видя на контролния в края на първия месец как е положението. Онзи ден я претеглих и май е чукнала 3кг, а на дължина почна да поизпълва 56 р-р.

# 456
Пия по 1 от 1200 мг, може и по 2 според опаковката на този, който си купих. Първите дни, когато беше много тегаво, пиех по 4 - 2 сутрин и 2 привечер.

Аз по същата схема храних каката и си наддаваше без проблеми, пак беше само на кърма. Ти като храниш смесено, със сигурност ще качва. На първия контролен в Токуда колко беше качила? Ние сме в сряда и ще докладвам. При рождено тегло 4370, го изписаха 3920, та ще видим сега колко е станал за седмица.

# 457
  • София
Не сме ходили на тези в Токуда, АГ ме агитира, ама 4 прегледа за 1м ще дойде в повече Grinning. Утре сме при педиатърката (на 19 дена ще е), не знам дали ще я изтегли или само запише, но може някакъв бърз преглед да направи. А края на месеца (или след празниците) ще отидем вече за контролния. Очаквам около 1кг със сегашните й темпове на растеж и да удари към 3500. Днес даже оптимистично й извадих по-големите бутилки, че малките в края на седмицата трябва да са почти до горе пълни с мляко Joy

# 458
Здравейте, момичета!
Да се похваля и аз. ☺️ Рано сутринта на 7 април се роди нашият син Матей 3,700 54 см.  Терминът ми беше 9 април.

# 459
Момичета, за какво го пиете този лецитин?

# 460
Момичета, за какво го пиете този лецитин?

https://bremennost.bg/lecitin-karmene.html

Помага при запушени канали.

# 461
Честит Матей! Да е жив и здрав и много щастлив! 🍀🍀🍀
Дами, много ми се скапа настроението. Бях на преглед и на тонове. Никакви контракции, свежа плацента, води достатъчно... Термин 19-20ти април. Sad
В сряда съм пак на преглед..

# 462
Моят термин също е на 19ти и също така нищо не се случва. Контракции или признаци за раждане никакви. Разликата обаче, че моята плацента изобщо не е свежа и околоплодни води са под нормата. И това бебе като не иска да излиза, много се притеснявам дали се чувства добре в корема ми и дали всичко му е достатъчно. Утре съм на контролен преглед в болницата. Честно казано въпреки, че доста ме е страх от предизвикване на раждане, а не естествен ход на нещата, се надявам да решат нещо и да не ме оставят да преносвам.

На всички успех 🙃

Честит Матей! Да е жив и здрав и много щастлив! 🍀🍀🍀
Дами, много ми се скапа настроението. Бях на преглед и на тонове. Никакви контракции, свежа плацента, води достатъчно... Термин 19-20ти април. Sad
В сряда съм пак на преглед..

# 463
Bellavia, дано поне някакво разкритие имаш, че да може да стимулират раждане, ако не тръгне нормално до 18-19.. Пиши утре какво са ти казали..

# 464
Да се похваля най-накрая и аз със здраво момиченце 3,480, 51см. Раждането беше предизвикано с хапче тъй като термина ми беше на 06.04.24. към 13:30 ме вкараха в родилна зала с 5-6см разкритие и доста гадни болки. Поисках упойка и сякаш бях на спа. После упойката ме пусна и бяхме вече на почти пълно разкритие, следователно не ми сложиха упойка отново за да усещам контракциите, което е супер важно, не знам какво щях да правя ако не ги усещах, а тази упойка е доста силна. Погледнах часовника и се зарекох "нещо си" ако не излезеш преди 18ч. И моята малка Миа излезе в 17:15 здрава! Не бих казала че е леко, но пък наистина се преживява!

Общи условия

Активация на акаунт