Термин Август 2024 ♥ - тема 5

• 43 000
  • 733
  •   1
Отговори
# 495
И аз от край време се каня да си поръчам и все отлагам. Успях да изкарам в последно време на плетени рокли с клин (при нас все още си е хладно най-често), но тези дни ще поръчам. Минавах преди рд на Макси в магазините в нашето селце, но навсякъде ми казаха, че в нашите филиали нямат наличности, само онлайн.. един път и аз да реша на живо да пазарувам. При мен поне е хубаво, че лидл имаме онлайн и дори ако пуснат нещо за седмицата си поръчвам направо онлайн и не се опитвам да се докопам до размер във филиала. Но и без да има нещо във вестника имат постоянни артикули, та е въпрос на моето наканване. Може утре докато вися за глюкозния да разгледам и да поръчам.

# 496
  • Пловдив
Не взимам за бременни - взех няколко рокли по-голям размер. От Ню Йоркър имам памучни панталони пак голям размер, поставям ластика под корема.
Потници/тениски/туники по същия начин, гледам само дължина да имат, иначе имам и по тялото и свободни.

# 497
За инсулиновата резистентност не съм съгласна, че не е наследствена. Просто организмът не може да се справя добре с метаболизма на въглехидрати. Баба ми е с диабет тип 2, баща ми е с ИР, сестра ми е с ИР, майка ми не. Аз имам проблеми още от тийн. възраст, на времето обаче никой не се сети да ме изследва за това. Едва преди няколко години се откри и след като започнах “лечение” и смених диетата всичко се оправи. Но това си е състояние за цял живот.
За захранването също съм за лекциите на д-р Владимирова! Захраних дъщеря си по тази схема и сега е  едно всеядно човече, което иска да опитва от всичко.

# 498
Брей, бях забравила за Нюйоркър, нелошо магазинче. Обаче аз отдавна не съм за колан под корема. Отсега се плаша какво ме чака. Раста като пролетно цвете, всеки ден. Май ми трябват упражнения, за да прибера бебетата по-навътре. А може би са си добре, но аз не мога да го разбера, защото не знаех как ще е с две.

# 499
А как са разположени бебетата?
Брей, бях забравила за Нюйоркър, нелошо магазинче. Обаче аз отдавна не съм за колан под корема. Отсега се плаша какво ме чака. Раста като пролетно цвете, всеки ден. Май ми трябват упражнения, за да прибера бебетата по-навътре. А може би са си добре, но аз не мога да го разбера, защото не знаех как ще е с две.

# 500

Мама2288
При мен е абсолютно същото 😀 , раста и разцъфам с всеки изминал ден 😀
Моето коремче, смея да твърдя е като за 8ми месец 😀, а сега влязох в 6ти.
Колко кг си качила и отколко започна, коя седмица си? Май накрая ще сме като тюленчета 😀, за мен е удоволствие и се надявам да си имат местенце и да си ги родя пухкавки и доносени 🥰..

Последна редакция: пн, 15 апр 2024, 10:47 от Desii Dimitrova 629644

# 501
Едното е главично, по думите на Чавеева е 'на старта', т.е. със сигурност ще е първо. Другото е напречно и мисля че седи по-високо. Има една дисциплина хаптономия, трябва пак да обърна внимание на упражненията. Смята се, че бебето е по-свързано с майката, ако го носи по-навътре в утробата, а не високо и 'навън'. Бременността е период за трансформация на жената в майка, понякога отключва непозната за нея емоционалност, понякога жените се опитват да го избегнат и тогава се носело бебето високо. Аз носих малкия ми навътре и ниско, но сега от страх не бях се връщала на упражненията. Сякаш като са високо бебетата, няма да тръгнат да се раждат рано. Но сигурно не е така. Ако аз им 'отворя' повече място навътре, може би ще им е по-уютно. Трябва да се отваря скута и краката, а стойката да не е трърде изправена и напред. Гръбнакът да не е в права линия, а да е леко назад, за да сме по-стабилни ниско в ханша, където идва новия център на тежестта.

# 502
Моите и двете са застанали напречно и съм станала квадратна 😄
Едното е главично, по думите на Чавеева е 'на старта', т.е. със сигурност ще е първо. Другото е напречно и мисля че седи по-високо. Има една дисциплина хаптономия, трябва пак да обърна внимание на упражненията. Смята се, че бебето е по-свързано с майката, ако го носи по-навътре в утробата, а не високо и 'навън'. Бременността е период за трансформация на жената в майка, понякога отключва непозната за нея емоционалност, понякога жените се опитват да го избегнат и тогава се носело бебето високо. Аз носих малкия ми навътре и ниско, но сега от страх не бях се връщала на упражненията. Сякаш като са високо бебетата, няма да тръгнат да се раждат рано. Но сигурно не е така. Ако аз им 'отворя' повече място навътре, може би ще им е по-уютно. Трябва да се отваря скута и краката, а стойката да не е трърде изправена и напред. Гръбнакът да не е в права линия, а да е леко назад, за да сме по-стабилни ниско в ханша, където идва новия център на тежестта.

# 503
Момичета, да ви се похваля тук, мина ми малкия глюкозен тест, всичко е наред, няма да ходя на голям.

Уж щях да пазарувам онлайн дрехи за бременни докато си чакам там, но вчера ме заинтригувахте с тези лекции за захранването, които вече няколко мами похвалиха и реших да погледам малко да видя доколко се припокрива с това, което аз съм правила. До където съм стигнала имам определено отклонения от тези препоръки, тя казва, че са от 2021 в лекцията, която гледам, така че може и още да не са били известни като захранвах. Ще доизгледам и нататък и по-нататък сигурно пак ще коментирам някои неща с акушерката ми. Тогава си спомням как на посещенията все я питах за някакви неща, които чета, че тук мамите от форума коментират и правят, а на мен друго ми е казано и за всичко ми е обяснявала много спокойно и подробно кое защо правим по определен начин, вярвам, че и сега ще е така.

Хващам се вече да поработя малко, пък тези дни може и да се наканя най-накрая да напазарувам, ще се похваля, когато най-накрая го свърша.

# 504
Bell, ще се обърнат. Особено ако ти е първа бременност, някои се обръщат съвсем преди раждането. Не знам обаче при близнаци каква е тенденцията.

# 505
  • София
За захранването -  от моя опит е до бебе. Синът ми беше изключително капризно и злоядо бебе, което си търсеше само кърмата и определени неща. Какво ли не пробвах, всякакви методи, не искаше да яде. Нямал е проблеми с дъвчене и артикулация после.  Вече е почти на 6 и пак си остава труден с яденето.
Дъщеря ми на 5 месеца и половина си хапваше с пюрета, на 7м някъде вече гризкаше сама нектарина с 4те зъба. На годинка си беше на нашата храна. Всичко си хапва и всичко обича, да ми е жива и здрава. При захранването основно трябва да се следва схемата кое кога се въвежда, и да се внимава много с алергените.

# 506
Момичета, аз следя една раничка от началото на бременността - имам 3А цитомнамазка. Днес бях при онкогинеколога( в трети месец ме гледа) да вземе той ново цито и каза че ако пак е това резултата взимаме биопсия. Тук се напрегнах. Смесени мнения чета дали трябва да се взима повременна бременност. Следящата каза да не я бараме, чак като родя. Онкогинеколога казва че няма проблем да се вземе биопсия, че даже и да се “отстрани” според най- подходящ метод спрямо срока на бременността. Имам време да го измисля, цитито отнема 10 дена ама….. в шах съм

# 507
Lallzz, дано резултатът да не налага въобще да го мислиш Hug
Днес бях на мерене на шийка - 3.1. предишния път беше 2.97, но тя каза, че това може да се дължи, защото я е хванала в контракция. Въпреки че не се е скъсила, се разбрахме да слагаме песар. За всеки случай. Взеха микробиология и след следващия ми преглед на 29.04 ще го сложим. Имам въпрос: при песар мога ли да поставям вагинални таблетки, например прогестерон или някакви глобули при инфекция?

# 508
  • Пловдив
А тази раничка сега ли я установяват, на прегледи преди бременността?
Махала съм раничка на шийката с лазер преди години. Реално сума ти години съм живяла с нея. При опцията горене с йод, просто отказах манипулацията.
Лично аз не бих се занимавала с биопсия по време на бременност. Изхождам, че и да е нещо онкологично какво лечение ще се предприеме по време на бремеността? Да не говорим, че ако се "раздразни" кой гарантира, че тези клетки няма да започнат да се "размножават"?
АГ винаги при взимане на цито казва, че може да има леко прокървяване, не знам как се взима биопсия, но не ми звучи като нещо по-елементарно от цитото.

# 509
Веднъж са ми взимали биопсия. При стандартен преглед, без упойка или каквато и да е подготовка. Взима се съвсем малка проба от мястото, в което съмняват. Усещането е като ощипване. Мигновена краткотрайна болка, която за мен не беше силна. Кърви. За около 2 часа спря кървенето. Сама по себе си биопсията не би следвало да създаде проблем. По-скоро следва въпроса какво може да се предприема в зависимост от резултата и необходимо ли е в момента да се предприеме.
Аз имам киста до яйчника, за която ме предупредиха, че по време на стимулацията и бременността има голям шанс да нарасне и да се развие заради хормоналните промени.
Вероятно за това искат да ви изследват, за да може да се разбере какво е и евентуално да се проследява.

Общи условия

Активация на акаунт