Термин Август 2024 ♥ - тема 5

• 43 020
  • 733
  •   1
Отговори
# 480
И аз бих се радвала някой с опит да препоръча книга за захранване Blush

# 481
Не е книга, но бих ви препоръчала лекциите на доктор Владимирова. Няма да сбъркате.
Някой има ли опъвания над пъпа?Все едно отвътре, но не на кожата ми не знам, как да го обесня. Все едно нещо те пръска Grinning

Последна редакция: нд, 14 апр 2024, 16:03 от Lili222

# 482
Десислава, сега като каза, си спомних, докато бях още в родилна зала с надежда за естествено, че имаше и при мен стенен часовник и се виждаше идеално.

Захранване правих по инструкции на акушерката, която идва вкъщи. Спомням си, че се разминавахме доста с другите мами в темата тогава. Част от нещата ги имам още в бележки в телефона, на по-късен етап се сетих да си ги вкарам там, ако случайно не мога да бъда при нея със следващо бебе, за съжаление не са ми пълни, но пък извадих късмет и съм си пак при нея. Сега пак ще се доверя на нея. Някои от най-големите разминавания ми бяха с ягоди, глутен, яйце, месо. Като знам аз колко нищо не ям, предпочитам да се доверя на това, което вече съм видяла, че работи, отколкото да рискувам сама да си измисля и детето да стане като мен - Картофчо.

# 483
Как се разбира, че си с ИР? Аз в рода диабетици нямам, кръвната захар винаги е бил под 6.. при ендокринолог съм ходила преди 2-3 години за косопад, там гледаха на ехограф и пускаха една камара изследвания  и всичко беше ок.

Прави се същото изследване - ОГТТ, но освен захарта, се изследва и инсулинът. Обаче при бременни инсулинът не е показателен, така че ИР не може да се докаже по време на бременност. ХОМА индексът не е точен, той е една математическа формула само.
ИР изобщо няма отношение към наследствена обремененост, нищо че е първа стъпка към Диабет 2. Придобива се заради неправилно хранене и малко физическа активност, но може и 20г да си ИР, без да стигнеш до Диабет.

# 484
Как се разбира, че си с ИР? Аз в рода диабетици нямам, кръвната захар винаги е бил под 6.. при ендокринолог съм ходила преди 2-3 години за косопад, там гледаха на ехограф и пускаха една камара изследвания  и всичко беше ок.

Прави се същото изследване - ОГТТ, но освен захарта, се изследва и инсулинът. Обаче при бременни инсулинът не е показателен, така че ИР не може да се докаже по време на бременност. ХОМА индексът не е точен, той е една математическа формула само.
ИР изобщо няма отношение към наследствена обремененост, нищо че е първа стъпка към Диабет 2. Придобива се заради неправилно хранене и малко физическа активност, но може и 20г да си ИР, без да стигнеш до Диабет.
.

Ще говоря с лекарката, но разбирам че няма смисъл сега да го мисля.

# 485
Здравейте, момичета. 🍀
От няколко дни страшни сърбежи имах в областта на гърдите и под тях. И по принцип са големи, но сега са огромни. Мажех с лосиони, масла, олио и продължаваше да сърби. Снощи обаче след баня и под тях обрив и мехурчета и белеща се кожа. Доктора каза, че е от жегата и потта, но е много неприятно. Къпя се по няколко пъти на ден и мажа с крем с цинков оксид и е добре засега, то е като подсечено. Някоя от вас имала ли е такъв проблем?

# 486
За захранване и аз гледах лекциите на д-р Владимирова. Тя е лекар по детска диететика и следи последните тенденции и препоръки на СЗО. Тя е един от хората,на които писах и благодарение на които не се отказах от кърменето на първото ми дете,понеже не наддаваше първите месеци(той се роди почти 4кг, но ядеше често и по малко, в резултат наддаваше по 300гр на месец). Тя му изготви крива и каза,че човекът си е в норма,насърчи ме да не дохранвам,а да кърмя изключително и на поискване. Човекът след месец започна да се храни нормално,даже гледахме наскоро снимки и си е приличал на голяма бухта Joy та на мен тя ми беше най-полезна за захранването.

# 487
  • София
Jessie, не се мажи с такива плътни кремове. Слагай бебешка пудра. На мен много ми помага, пудря деколтето цялото, вътре в сутиена, абе навсякъде, където искам. И вкъщи, ако е възможно, стой някакво време без сутиен и блуза, просто да се проветрява кожата.

# 488
Здравейте, момичета. 🍀
От няколко дни страшни сърбежи имах в областта на гърдите и под тях. И по принцип са големи, но сега са огромни. Мажех с лосиони, масла, олио и продължаваше да сърби. Снощи обаче след баня и под тях обрив и мехурчета и белеща се кожа. Доктора каза, че е от жегата и потта, но е много неприятно. Къпя се по няколко пъти на ден и мажа с крем с цинков оксид и е добре засега, то е като подсечено. Някоя от вас имала ли е такъв проблем?

Измиваш добре, подсушаваш много добре само с попиване, мажеш със Sudocrem и слагаш памучна суха подложка. Пробвай сутрин и вечер, докато зараснат разранените места. Крем слагаш да не е в повече, а да го поеме кожата.

Най-важно е мястото да се държи чисто и сухо, а малкото цинков крем е защото от него разранената кожа се възстановява за отрицателно време.

# 489
Момичета, от къде пазарувате дрехи за бременни? Започнаха жегите и не знам какво ще се прави. Всичко ми стяга всичко ми дразни .... мъка  😀

# 490
Аз взех от H&M и съм доволна. Също имам и от Waikiki едни дънки, но определено са ми по-удобни тези от H&M.

Момичета, от къде пазарувате дрехи за бременни? Започнаха жегите и не знам какво ще се прави. Всичко ми стяга всичко ми дразни .... мъка  😀

# 491
Аз все още нямам дрехи за бременни, темпото с което нараствам е ,като скоростта на костенурка … Но аз лично мисля в предстоящите месеци да нося рокли, мисля ,че би ни било много по-удобно от дрехите за бременни.Като ги гледам и си представям как ми изпотяват корема Joy Hug

# 492
  • София
Аз си взех от lc waikiki, но не са ми удобни някак. От soonmama са хубави, но са уголемени и са си скъпички. В крайна сметка си поръчах две рокли, къс гащеризон, блуза, потник и къси гащи от shein (общо 100лв). Бях скептично настроена, но всичко си ми стана точно и са хубави материи (не дразнят кожата и не са прозрачни), супер са за носене няколко месеца.
edit: поръчах на 1-ви април и дойдоха на 11-ти, със спиди до адрес, безплатна доставка.

Последна редакция: нд, 14 апр 2024, 21:50 от kuklichka_

# 493
И аз поръчах за втори път от Shein. Евтини са материите, но все пак са дрехи, които смятам да нося само няколко месеца, не ми се инвестират големи суми. Обаче доставката е доста бавна, повече от 2 седмици ги чаках първия път. Взела съм си и едни HM къси панталонки дънкови втора ръка от olx. Струва ми се абсурдно да дам 50 лв за нови, които ще нося 4-5 месеца евентуално. Чакам Лидъл да пуснат някакви дрехи за бременни, но още нищо не пускат.

# 494
Те и да пуснат в Лидъл, явно във всеки квартал има хора, които тичат презглава на първия ден от каталога и е цяло чудо да докопаш нормален размер...

Общи условия

Активация на акаунт