Термин Август 2024 ♥ - тема 5

• 43 031
  • 733
  •   1
Отговори
# 465
Моята глюкоза на гладно последно беше 5.17 , за сега съм качила 8 кг в 21 седмица съм.Не са ми казвали за обременяване , но тепърва ще видим.
Коремът ми е огромен .. направо като за 8-ми месец , но водите на детето са си нормални.
Това презастраховане с това обременяване за мен не е безобидно.Консултация с ендокринолог би дала наклон дали да се направи.

# 466
Bell На мен ми обясниха, че и да следим кръвната си захар вкъщи, а и при доктора...Това няма нищо общо със глюкозното натоварване и при всеки случай, трябва между 24-28г.с да бъде направено това изследване за да се изключи гестационен диабет. Стойностите през цялата бременност може да са добри, но когато приемем тази глюкоза от 50-75ml +250-350ml вода се вижда как работи организмът ни, защото все пак това количество се равнява на поне 2-3 парчета торта 😀..

# 467
  • София
Глюкозата на гладно не е толкова показателна, колкото обременяването. То си показва как реагира организма. Според д-р Павлова това е стандартно изследване в чужбина. При мен, макар че няма качени килограми, водите ми са на горна граница (бебето върви +1 ден) и си трябва още повече намаляване на въглехидратите. Аз си обичам месо и млечни така че мога и без въглехидрати. Grinning Още няколко месеца без сладко все ще изкарам. Надявам се да не се стига до по-тежки мерки, защото гестационния диабет хич не е шега. При мен си има ИР от преди бременността, така че съм склонна да се тествам.

# 468
  • Гр. София
Момичета, днес ме изписаха и вече си лежа вкъщи ☺️ Много добре ми подейства това емоционално 🍀
Гледам, че коментирате кг - допреди да вляза в болницата бях качила около 2 кг в болницата за 10 дни съм качила още 3! И то без да съм прекалявала с храната. Вероятно от системите и явно задържам и вода, не знам... 22+2 съм

# 469
Аз се следя при ендокринолог и диабетолог и те са  ми назначили това следене на захарта с глюкомер от началото. Аз не меря веднъж на ден, а 4-ри пъти. (След всяко хранене). Викат ме на 2-3 седмици да гледат стойностите. По точно от това няма.
Прекалено е обаче си имам ИР и има опасност.
В случай , че при вас се установи проблем след натоварването с глюкоза, ще ви изпратят пак при специалист и ще трябва да се проследи с глюкомер по няколко пъти на ден, ако не се подобряват стойностите една седмица вече се предприемат мерки.

# 470
И аз съм 22+2 и съм +8 кг.

Bell88, и ти ли си с две бебчета? Нещо съм проуснала 😊

Sunny Smile, честито вече и в къщи! 🧸💚

На мен ми се подува съществено единия крак и притеснителното е, че нощем не спада. Седи напрегнат и твърд дори сутрин, едва днес вечерта е малко по-добре, сигурно защото гледам да почивам и не съм на бюро. На няколко пъти обмислях дали да звъня на следящия и още се чудя дали да чакам до 30.04. Приемам си чинно всичко изписано и посвикнах с някои неразположения. Сладкото много ме тегли и си хапвам, но се старая да не е много.... Без шоколад и сладолед не оставам.

Относно раждането, само превъртам разни мисли в главата си. София ми е нвпозната за това събитие. Информирам се от споделено в бг-мама и малко близки. Повечето са раждали секцио. С Вецев още изобщо не е ставало дума за самото раждане и си мисля, че не знае какви са ми очакванията. Даже последния път се пошегува къде ми е маската и се наложи да обясня, че на предходния преглед сме били болни и сме пазели другите и него. Та си мисля, че ме смятя за паника, а аз все още си мисля за шанса за нормално раждане, за отложено клампиране, за бебета на гърда още след раждането, за успешно кърмене и екип, който не прави своеволия с храненето на бебетата и не ги дохранва без аз да знам. Та всички тези неща аз искам да ги повдигна, за да знам какво да очаквам, в случай че бременността продължи да се движи нормално. Все пак държа на информираното съгласие. А как ще се случат нещата, ако се наложи секцио, най-малко знам. И така малко на последно място уж, но се броя за бивш любител астролог (пък то няма баш такова нещо като бивш) и започвам да недоумявам кой ще запише точния час на раждане на бебетата...

Също се вълнувам от темата личен лекар-педиатър за бебетата. При нас няма много възможности, записала съм си име на една д-р и обмислям да и се обадя отсега да я питам ще има ли място и с какви нагласи е спрямо дългото кърмене и ей такива неща.

И съм в неведение за ваксинирането - още ли докато родилката не се е окопитила, веднага хакват първите ваксини? В чужбина може да се изчака няколко месеца и нищо не се прави без съгласието на майката, а тук ми е тъмна Индия какво зависи от мен.

Двете бебета последно бяха с разлика 60 грама и това ще ме държи в напрежение дали ще се качва разликата.

Марбела, имаме зимни сенници, трябва ми да купя един летен синичък, но не съм сигурна в цвета, никъде не го пише. Накрая вечерта мъжа ми се прибра и изцепи: ами те не са ли по рал? 😁

# 471
На мен лично ми се вижда много странно това, че при положение че не качваш кг. ще ти правят два пъти обременяване с глюкоза. Води на горна граница значи, че все пак са в норма, а това, че бебето е един ден напред, ми звучи абсурден довод. Кое бебе върви точно до края? Все пак това са субективни измервания, изчислени от софтуер на ехограф.
Аз съм с ИР, от моя ендокринолог знам, че е изключително натоварващо изследване и не трябва да се прави по-често от веднъж годишно. Също като обща препоръка е че до 6м. след раждането, трябва да се направи обременяване..
Ако си мерите глюкозата преди и след хранене е достатъчно да се прецени дали има съмнения и едва тогава да се направи.

# 472
Мами, изписали сте света днес.

А ние цял ден обикаляхме един зоопарк наблизо в Холандия. На баткото му беше първо посещение и беше във възторг, обикалял е почти 6 часа, като сме го вдигали да види тук там като за нещо е нисък, но иначе той е моят герой днес. Мен малко ме заболяха краката накрая, по-скоро вече от обувките, но в колата на връщане усещах подуване, което мисля, че вече спадна.

В Германия малкото глюкозно обременяване е част от стандартното проследяване, голямо се прави при нужда. Моето малко е в понеделник, не е най-приятното нещо, ама далеч не е драма за мен. И аз не оставам без сладко, даже честно казано в някои дни определено прекалявам, но при мен си е по-скоро нормално, така че не се притеснявам особено.

Мама, за съжаление моят коментар надали ще ти е от полза, но все пак: на мен също би ми било любопитно кой записва точния час при естествено раждане, при секцио в операционната чух като го извадиха и веднага даже обявиха и часа. Майка ми ми беше казала, че поне едно време не са били точни до минутата, ами закръглени, не помня вече дали каза на 5 или 10мин. Дали още е така, не мога да кажа, при моето раждане не беше, 14:08 не е закръглено както и да го гледам.

# 473

И така малко на последно място уж, но се броя за бивш любител астролог (пък то няма баш такова нещо като бивш) и започвам да недоумявам кой ще запише точния час на раждане на бебетата...
Аз първия път бях секцио и в операционната зала имаше голям стенен часовник Видях точното време с това което обявиха 12.23ч

# 474
  • София
Ще обсъдя второто натоварване със следящата и с ендокриноложката. Последният път и двете бяха на мнение, че не е нужно.

# 475
Mama2288, да и аз съм с две бебчета и също много ме тегли към шоколади, обаче и към тесто. Но избягвам 😔

# 476
Как се разбира, че си с ИР? Аз в рода диабетици нямам, кръвната захар винаги е бил под 6.. при ендокринолог съм ходила преди 2-3 години за косопад, там гледаха на ехограф и пускаха една камара изследвания  и всичко беше ок.

# 477
Здравейте, можете ли да ми препоръчате книга за захранване( по скоро с рецепти ) , и книга за развитие на ума на бебето .

# 478
Ами като си пуснеш на гладно сутрин пред 9 ч HOMA -Index изследването.(това когато не си бременна, иначе се прави обременяване с глюкоза). Като от 12 часа преди това не трябва да си яла и пила. При мен така се разбра.
Моята захар е винаги под 5, ама си имам ИР.
Как се разбира, че си с ИР? Аз в рода диабетици нямам, кръвната захар винаги е бил под 6.. при ендокринолог съм ходила преди 2-3 години за косопад, там гледаха на ехограф и пускаха една камара изследвания  и всичко беше ок.

Последна редакция: нд, 14 апр 2024, 22:22 от Bell8

# 479
  • Пловдив
Mama2288 , аз раждах естествено, без упойка, без нищо, часовника висеше отсреща на стената. Каквото аз видях, това беше записано и ня гривничката на сина ми. Аз заради това, че часът е толкова важен за изготвяне на прогноза пък не го споделям публично 🤣 /всеки луд с номера си/. С тази бременност пък умишлено не казвам точна дата за термин, така го усещам нямам логично обяснение.

Frisu, първо изясни за себе си как ще захранваш, по-колко време нов продукт. Ще заместваш ли хранене или просто да опитва. След това вече търси рецепти.
Аз рано захраних.
Изкарах списък с храни, захранвах по-него, на два дена вкарвах нов продукт. Целта на мен ми беше замествания на хранения. До годината бях захранила абсолютно с всичко. Като най-много време отделих на глутена /и там бях на схема/.
Рецепти после си издирвах в интернет, като съм правила и абсолютни извращения 🤣 дори с продукти, които по принцип не консумираме.
Плодовете ги вкарах малко след зеленчуците, за да не ми откаже зеленчуците, поради сладостта на плодовете. С тиквата по същия начин процедирах.
Ако имаш интерес вечерта мога да кача някои схеми на жълтъка, глутена и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт