Дубай/Тема 17/

• 43 949
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
Градският транспорт е много слабо развит.
Ползвахме метро, което е надземно, но е само няколко линии.
Използвахме предимно таксита, не са много скъпи.

Извинявайте, че ще Ви противореча, градския транспорт има, стига да разгледаш картата и да знаеш кое за къде се взима. Да, не е през 3 мин като метрото, ама има.
Има и безбройни безплатни шатъли между моловете.

То и в софия метрото е с 3 линии, ама да кажеш, че не върши работа, не е така.

Ние също ползвахме таксита, за повече човека даже излиза по-евтино.

Имайте предвид, че такситата имат първоначална тарифа, която в момента не мога да кажа колко е. Смисъл, не можеш да платиш по-малко, независимо от км.

# 616
Аз не казвам, че няма градски транспорт. В сравнение с Лондон например за мен В Дубай е слабо развит.
Може би само в района, в който бяхме нямаше градски автобуси. Метро имаше, но нямаше удобни станции за местата, които искахме да посетим.

# 617
Аз не казвам, че няма градски транспорт. В сравнение с Лондон например за мен В Дубай е слабо развит.
Може би само в района, в който бяхме нямаше градски автобуси. Метро имаше, но нямаше удобни станции за местата, които искахме да посетим.

Е, хайде сега, да сравнявате Дубай и Лондон в частта на градски транспорт.... не е сериозно.
Центъра на Лондон е компактен, за спалните квартали не съм убедена, че е по-зле от Дубай.

Всичко зависи кое искате да посетите.

Не забравяйте, че Дубай е правен като туристическа дестинация, прави се всичко в тази цел, докато Лондон....

# 618
Добре, ще го сравня със София, където има тролеи, трамваи, автобуси, метро.

# 619
  • София
Ние също ползвахме активно градски транспорт; метро, автобуси.  Но ползвахме и таксита според ситуацията. Например до Бурж Халифа в 5:00 сутринта или от Миракъл гардън до Глобъл Вилидж. И т.н.

# 620
Здравейте. В момента съм в Дубай, с агенция. Искам да върна жеста и да споделя малко инфо- отседнали сме в Атриум х- л, на около 10- на мин от Мол оф Емирейтс, има и метро там. Хотелът е сносен, чист, храната става. Посетихме Мадинат Джумейра, казаха ни, че там цените били най- добри, дори и от старият град, където са подправките, златото- не е така. Парфюмите, след 50% намаление са пак със 100% надценка😂, внимавайте. В Бурж Халифа имахме късмета да влезем веднага, без да чакаме, имахме билети за 124-125 етаж. Ами...хубавата гледка за мен беше по тъмно, но ...имаше " бой" за подходящото място за снимка. Излизането ни отне повече. От шоуто на фонтаните, препоръчвам това в 20.30, защото има и светлинно шоу по сградата на Бурж халифа. Глобъл Вилидж също ми хареса, особено като се стъмни, невероятни станат сградите тогава.  На пазара за подправки и злато, като влезете през табелата, точно насреща започват първите магазинчета, отляво. Препоръчвам второто магазинче- първото, точно на ъгъла, но отляво е за подправки, сувенири...до него е тава, с шалове...много хубави цени дава човека.
За сега толкова от мен.

# 621
  • Бургас
Вчера имаше съобщение, че от май затварят фонтаните за ремонт за пет месеца. Обещават още по-добро шоу след това.

# 622
Наистина ли ? Кога ги затварят ,ще ходим в началото на април. На мен те са ми най -интересни. Няма да ходим на сафари и на 124 етаж.

# 623
  • София
Наистина ли ? Кога ги затварят ,ще ходим в началото на април. На мен те са ми най -интересни. Няма да ходим на сафари и на 124 етаж.

Вярно е.От май месец ще ги затварят за 5 месеца.

# 624
Здравейте,
Предстои ми пътуване и да попитам от къде е най -добре да се купуват сувенири, парфюмчета....златно бижу или типични неща за спомен?

# 625
  • София
Здравейте,
Предстои ми пътуване и да попитам от къде е най -добре да се купуват сувенири, парфюмчета....златно бижу или типични неща за спомен?
от Стария и Златния сук

# 626
Хора, като идете там какво ядете? То всичко е люто

# 627
  • София
ние много харесахме една верига ресторанти Алооо, Бейрут. Имат разнообразно меню и е вкусно. За сувенири от и от магазините Day to Day и от суковете, но там с яко пазарене.

# 628
  • Бургас
Имам спомен, че някой беше писал , че има човек за трансфер от летището, ще помоля за координати. Спрямо миналата година в букинг са се покачили цените.

# 629
На кой терминал на летището в Абу Даби каца Уиз еър?

Общи условия

Активация на акаунт