Дубай/Тема 17/

• 43 916
  • 751
  •   1
Отговори
# 630
  • SF
4 нощувки достатъчни ли са за Дубай? Искам и сафари в пустинята.
Коя агенция препоръчвате? Дари тур нямат предложение за 4 дни.

# 631
  • София
Малко са малко, поне 5 е добре. Но и за 4 със стройна програма може да видите много. Ние ходихме с Бохемия мисля за 6 дни.

# 632
  • SF
Ограничена съм заради работата си и затова не мога за 7 нощувки и 8 дни. Искам сафари в пустинята, разходка около Бурж ал Араб и Музеят на бъдещето (например) или нещо друго като за 4-5 дни - 4 нощувки.

# 633
Хора, като идете там какво ядете? То всичко е люто
Не, не всичко е люто. Ние бяхме само със закуска, нямаше нищо люто в нея, за който иска, може да е имало добавки. За обяд и вечеря пазарувахме от Карфур, има ги на почти всяка голяма станция на метрото. Предлагат и готова храна, също не ми е правило впечатление да е люто, но аз винаги питам, защото не понасям люто. Hands Plus1

# 634
  • Бургас
Ограничена съм заради работата си и затова не мога за 7 нощувки и 8 дни. Искам сафари в пустинята, разходка около Бурж ал Араб и Музеят на бъдещето (например) или нещо друго като за 4-5 дни - 4 нощувки.
Ние пътувахме с Ню Вилидж , мисля от Стара Загора беше фирмата. 4 нощувки, видяхме Марината, Бурж калифа, рамката, сафари, нощен круиз, мадина джумейра , ходихме и на плаж.

# 635
  • София
Ние пътувахме с Ню Вилидж , мисля от Стара Загора беше фирмата. 4 нощувки, видяхме Марината, Бурж калифа, рамката, сафари, нощен круиз, мадина джумейра , ходихме и на плаж.

Ние също бяхме със тази фирма.Но за 4 дена на мен лично е малко.Бяхме със закуска и вечеря,нямаше люти ястия.Едната вечер бяхме и в италиански ресторант.Общо взето сме доволни ,освен ,че беше ...кратко 😁😂

# 636
  • SF
Предпочитам да отида два пъти по 4 дни, отколкото веднъж за 8. Много ще ми е трудно заради работата да отсъствам. А искам лятото и нормална лятна ваканция. Дубай трябва да стане някъде най-късно до началото на май. Не може през август да ходя в Дубай. Няма да има и желаещи да ме придружат.

# 637
Здравейте,
Предстои ми пътуване и да попитам от къде е най -добре да се купуват сувенири, парфюмчета....златно бижу или типични неща за спомен?

От "Day to Day" магазини се купуват сувенири и всякакви евтини неща.С изключение на злато.

# 638
  • София...........
4 нощувки определено са малко, но по-добре от нищо Wink
Според мен спокойно можете да пропуснете посещението на Музея на Бъдещето...., по-скоро красива сграда отвън. Спестеното време и пари бих вложила в качване 124-125 на Burj Khalifa и да видите Фонтаните ако не са влезли в коментираната профилактика. Сафарито в Дубай е наистина страхотно и задължително изживяване. Друго , което на нас ни хареса е качването на The view и Miracle garden. Е имаме си още няколко любими места, които всеки път са задължителни....
Ако можете Април да отидете до към средата (15-20), за да е сигурно , че градините и фонтаните ще работят...

# 639
  • SF
Аз ще опитам точно за Великден да съм там, за да се възползвам от почивните дни, но зависи и дали ще намеря компания със същите свободни дати.

# 640
Ние правихме сафарито в Абу Даби с фирма, която избрахме от сайта на viator.com. След това чух коментари, че сафарито в пустинята край Абу Даби било по-добро...

# 641
Здравейте,

Ние планираме поредното ходене до Абу Даби и Дубай тази пролет и темата ми е много полезна. Покрай вас си набелязах доста неща, които не съм виждала още, защото не сме много по комерсиалната страна на ОАЕ, а по-скоро търсим както комфорт, така и някаква автентичност. При  предстоящото ни пътуване, обаче, все пак решихме да се гмурнем и в по-лъскавите атракции, затова сигурно ще имам някои въпроси занапред.

Другото, което искам да споделя с вас са няколко по-различни места от популярните градски хотели и дестинации, които ми направиха много силно впечатление и споделям с вас:

Скрит текст:
1. Al Seef Heritage Hotel Dubai, Curio Collection by Hilton https://www.booking.com/Share-J4HvgOw
Хотелът е в непосредствена близост до стария квартал Ал Фахиди, точно на Дубай крийк. Изграден е преди няколко години и е трудно да се повярва, че е нов хотел, защото изглежда изяло излязъл от арабска приказка - старинен и същевременно с всички необходими удобства. Храната също е уникална. На територията на хотела има старинно пазарче и малки улички, в близост има и заведения за хранене и други.

2. Telal Resort Al Ain https://www.booking.com/Share-6DX9ZHg
Намира се в пустинята, на около 100 км. от Абу Даби. Ние винаги сме с кола под наем, затова ни беше удобно да стигнем до там, макар навигацията да ни подведе и за малко не забуксувахме в пясъка на отиване. Настаняването е в отделни къщички, от които се излиза направо на пясъчните дюни. Отново в старинен стил, но по-тежък от Al Seef, има си хамаци навън, веранда и невероятна гледка към пустинята и към нейните обитатели - предимно камили и импали видяхме в пустинята наоколо. Отделно има басейни, барове, ресторант. Целият комплекс е много красив и престоят там е уникален, не се чувстваш в хотел, а в сърцето на пустинята.

3. Ето това също е по-различно и приятно, в пустинята Ал Кудра се намира и не е лошо, но не бях така впечатлена като от горните две места, може би и  защото ми беше много горещо: https://www.visitdubai.com/en/places-to-visit/love-lake-dubai .

Тази година не ни се ходи на сафари, затова си намерихме пак една непопулярна и пустинна дестинация - Призрачният град https://www.bonjoursunset.com/blog/al-madam-ghost-town.  Дали има някой от темата, който да е ходил там и да сподели отзив?

И още едно питане - в Дубай ще сме до JBR Marina Beach, този плаж ок ли е за час-два, претъпкан ли е, можем ли да наемем чадър  и изобщо препоръчайте някой сносен плаж за един път, че като гледам няма да ни остане време за повече плажуване. Не сме били на плаж в Дубай, а само сме посещавали няколко пъти Soul Beach в Абу Даби, където е чудесно.

Последна редакция: чт, 13 фев 2025, 00:21 от FreakOnALeash

# 642
  • София...........
FreakOnALeash  , отдавна съм се загледала в Al Seef Heritage Hotel Dubai, Curio Collection by Hilton. Няколко клипа на известни арабски певци/певици са снимани там ...
Този в пустинята изглежда уникално, а и при следващо ходене замислях малко отклонение до Al Ain и го сложих в списъка любими.
На плаж сме ходили в Абу Даби на Corniche beach в платената зона(ако те интересува ще разровя да видя на кой вход) и там наистина плажа е уникален - пясък, водааа и отстоянието между жезлонги  е доволно голямо ....
В Дубай сме ходили:
- Al Mamzar beach park - уникален парк, плаж, но няма заведения, няма шезлонги
- Jumeirah public beach - има прилична гледка към Burj Al Arab, плажа е хубав, но пак няма шезлонги и чадъри
- JBR - малко към обяд (14часа) отидохме и на първите две места имаше свободни шезлонги само последна редица.  На третото място имаше 3-4 ред свободни, но мъжете като видяха на бийч бара как разнасят Heineken решихме първо да пием по бира и да обядваме - всичко беше много вкусно и така едни дългиии бири до 20 часа ... Тези , които влизаха казаха, че е супер пясъка и водата. Аз нагазих само до коленете за снимки на фона на Колелото Wink
Ако не сте голяма компания лесно ще намерите свободни чадър и 2 шезлонга. Но на JBR малко БГ стил са нагъчкани шезлонгите, което на нас не ни допада...
За призрачния град бях гледала клипчета и чела, че наистина е много призрачно, защото няма много туристи и по скоро е за идеята да се направят снимки.

Последна редакция: чт, 13 фев 2025, 05:17 от divna_

# 643
  • София
Ние неможахме да идем до The Aura Skypool на Палмата ,така че сигурно другият път ще е.Коя агенция предлага този басейн в програмата си?

# 644
FreakOnALeash  , отдавна съм се загледала в Al Seef Heritage Hotel Dubai, Curio Collection by Hilton. Няколко клипа на известни арабски певци/певици са снимани там ...
Този в пустинята изглежда уникално, а и при следващо ходене замислях малко отклонение до Al Ain и го сложих в списъка любими.
На плаж сме ходили в Абу Даби на Corniche beach в платената зона(ако те интересува ще разровя да видя на кой вход) и там наистина плажа е уникален - пясък, водааа и отстоянието между жезлонги  е доволно голямо ....
В Дубай сме ходили:
- Al Mamzar beach park - уникален парк, плаж, но няма заведения, няма шезлонги
- Jumeirah public beach - има прилична гледка към Burj Al Arab, плажа е хубав, но пак няма шезлонги и чадъри
- JBR - малко към обяд (14часа) отидохме и на първите две места имаше свободни шезлонги само последна редица.  На третото място имаше 3-4 ред свободни, но мъжете като видяха на бийч бара как разнасят Heineken решихме първо да пием по бира и да обядваме - всичко беше много вкусно и така едни дългиии бири до 20 часа ... Тези , които влизаха казаха, че е супер пясъка и водата. Аз нагазих само до коленете за снимки на фона на Колелото Wink
Ако не сте голяма компания лесно ще намерите свободни чадър и 2 шезлонга. Но на JBR малко БГ стил са нагъчкани шезлонгите, което на нас не ни допада...
За призрачния град бях гледала клипчета и чела, че наистина е много призрачно, защото няма много туристи и по скоро е за идеята да се направят снимки.

Благодаря!
Ще проверя плажовете в Дубай, за които си писала. Първо и аз загледах този в близост до Бурж ал Араб, но пък JBR ни е на няма и пет минути. Чадърче ще ни трябва, макар и за 1-2-3 часа, защото ще сме там втората половина на май и ще е доста горещо.
А за Ал Айн и Ал Сееф, гарантирам, че няма да съжалявате ако ги посетите. Ал Сееф можете да си го разгледате свободно и без резервация на стая. Само забравих да кажа, че в хотела в Ал Айн май взимаха депозит за престоя на място, но го връщат още при напускане и не сме имали никакви проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт