Дубай/Тема 17/

• 43 861
  • 751
  •   1
Отговори
# 675
Фонтаните са много красиви, довечера предстои круиз с най-новата яхта, която са пуснали.

Може ли да дадете отзиви коя е най-новата яхта, хареса ли ви, имаше ли включена храна и изобщо всичко. Много ви благодаря.
Яхтата е Lotus Royale. Храната е включена, хубава е. Десертите не ми харесаха. Има програма, бели данс, обръчи, латино и бразилски танци за който иска да гледа. Ние се любувахме на гледката. Стига до хотел Атлантис там стои изяестно време и после обратно - минава и през малката марина. Хареса ни. Яхтата е с капацитет 800 човека, българите бяхме 200. Има диджей, пускат различна музика - имаше и българска - едно народно и две поп фолк - едната беше на Азиз. Не съм фен на този жанр и малко се издразних, че с това ни свързват, но… може да е организация на тур оператора, който тук в Дубай се казва Мапи турс. И времето вече е много топло - смело вземайте летните дрехи😊

Последна редакция: чт, 06 мар 2025, 10:52 от JesikaJ

# 676
Здравейте,
От къде се купуват билети за метрото или автобус, понеже ще сме далеч от туристическата част и гледам варианти за придвижване...

# 677
  • София
От гишетата и автоматите на метро станциите. Но то всъщност са карти, които се зареждат, когато се изчерпят.

# 678
Здравейте дами,

Скоро предстои да идем там. За първи път.
Дайте съвет за парфюмите им, виждам че си имат отделен пазар/сук за такива и се чудя струва ли си Thinking

# 679
Здравейте дами,

Скоро предстои да идем там. За първи път.
Дайте съвет за парфюмите им, виждам че си имат отделен пазар/сук за такива и се чудя струва ли си Thinking

И ние сме за първи път тук, бяхме на пазарите и внимавайте - има различни парфюми по качествени и такива които мнооого миришат на спирт. Ако сте с агенция- екскурзовода ще ви каже куде са качествените и куде не толкова. Синът ми си купи от Абу Даби в търговската част на джамията масло, а после още едно от пазара - и двете са качествени. Аз също предпочетох масло и с взех малко шишенце но от по скъпия магазин в сука. Доволни сме. Имайте предвид, че маслата променят аромата си след на нанасяне на кожата и за 15 минути от любов от пръв поглед може да стане най-омразния аромат. Не се подлъгвайте с големи покупки по суковете - на подправките си взехме доста неща и хвръкна немалка сума, после в Карфур повечето от нещата ги имаше на двойно по ниска жена. От пазара може да си вземете чак с манго - ако обичате, другите ги има в карфур. Подправки също. Зависи какво искате. Ако сте в хотел Метрополитън - на една спирки с метрото е мол Емирейтс - има всичко - по спокйно е от Дубай мол - там са само скъпарски чарки и освен в ризървд, жените са завишени. В Ризървд са същите като в Бг - даже на етикета има цена в лв.
Ако ще ходите в пустинята на сафари си купете от някъде кърпа за глава от Дубай - ще ви закарат първо да карате бъгита който иска - двуместното е 800 дирхама удоволствие… Аз пропуснах, но мъжете ми се изкефиха максимално. Та на това място ще ви одерат кожата с 50дирхама кърпата и вода за 10 дирхама. Вземете си всичко предварително.

# 680
  • София
Ние като бяхме в Дубай точно по супермаркетите ми направиха впечатление много високите цени. Един шампоан 20-25лв. Къпри продаваха в началото на пустинята, имаше голям магазин за сувенири, кърпи и тн. Ние и от Бг си носехме шалове. Ние също бяхме в хотел Метрополитън и си ни хареса.

# 681
JesikaJ благодаря за полезното инфо ❤ Ще се заредя с кърпи, ние ще сме 5 души, не ми се дават толкова пари.
Всъщност на сафарито какво ни е включено, след като отделно бъги е 800дирхама?
Ходихте ли в Глобал вилдж?

# 682
Здравейте, може ли да препоръчате места за хранене на достъпни цени?

# 683
Здравейте.
От няколко дни не успявам да вляза в сайта на джамията в Абу Даби. Ако продължава да е така, няма да успеем да се регистрираме, а четох, че се изисква предварителна регистрация. Някаква идея как да се справя?
Предполагам, че ако резервираме еднодневен тур на Абу Даби, отново имаме ангажимент сами да си направим въпросната регистрация?
А мнения за тези екскурзии от Дубай до Абу Даби? Дали е за предпочитане така да разгледаме града, или самостоятелно да пообиколим? Джамията, президентския дворец и Лувъра бихме искали да видим. Надявам се един ден да ни стигне, но транспортът между тях все още не ми е много ясен. Приемам с благодарност всякакви съвети и споделен опит.

Последна редакция: сб, 08 мар 2025, 10:59 от Ли

# 684
Здравейте.
От няколко дни не успявам да вляза в сайта на джамията в Абу Даби. Ако продължава да е така, няма да успеем да се регистрираме, а четох, че се изисква предварителна регистрация. Някаква идея как да се справя?
Предполагам, че ако резервираме еднодневен тур на Абу Даби, отново имаме ангажимент сами да си направим въпросната регистрация?
А мнения за тези екскурзии от Дубай до Абу Даби? Дали е за предпочитане така да разгледаме града, или самостоятелно да пообиколим? Джамията, президентския дворец и Лувъра бихме искали да видим. Надявам се един ден да ни стигне, но транспортът между тях все още не ми е много ясен. Приемам с благодарност всякакви съвети и споделен опит.
И при нас не работи сайта на джамията от февруари. Принципно може и на място, но с електронен достъп е по-лесно. Ще опитаме да се регистрираме от там, защото сайтът е държавен и не знам дали това не е проблем.

# 685
Четох, че през Рамадан посещението на туристи в джамията е ограничено в определени часове, особено последната седмица. Но това не може да е причина да не се отваря официалният сайт. Нали тъкмо от там трябва да се информират хората кога са и кога не са добре дошли...
Дано е временен технически проблем и скоро да го решат.

# 686
Ние се регистрирахме на място, ще ви упътят къде е точно. Близо е и нямаше много хора, но ние бяхме сутринта към 10 часа и стана много бързо. Безплатно е
Носете си шалове, ако не искате да си купувате от там, защото няма да ви пуснат в джамията без.

# 687
JesikaJ благодаря за полезното инфо ❤ Ще се заредя с кърпи, ние ще сме 5 души, не ми се дават толкова пари.
Всъщност на сафарито какво ни е включено, след като отделно бъги е 800дирхама?
Ходихте ли в Глобал вилдж?

Сафарито ви вземат от хотела с джипове - стигате до мястото с бъгитата - едноместни и двуместни - подчертавам двуместното беше 800 дирхама. После правите каране из дюните, някъде в пустинята спирате за снимки - имайте предвид че духа вятър и пясък влиза навсякъде - затова са кърпите , да ви пазят косите а ако искате и лицето. Мобе да си вземете празни бутилчици и да си напълните с пясък - аз пропуснах…После по главния път до друго място в пустинята където хапвате и има малка забавна програма.После ви връщат в хотела.
Снощи бяхме в глобал вилидж - букнахме през Get Your Guide с включен транспорт. Взеха ни от хотела - имахме два часа и половина на разположение и ни върнаха обратно. Впечатляващо е като замисъл и територия, почти във всяка сграда се предлагат идентични стоки и всеки гледа да ви спечели по всякакъв възможен начин. В Пакистан може  да се спазарите на мнооого добра цена за кожено изделие - приятели си купиха яке за 100 дирхама естествена кожа. Аз си взех от Африка скраб за тяло и сапун без сапун - напълно натурални - двете са големи кутии за 100 дирхама. Препоръчвам африканските козметики от този тип - уникални натурални продукти са. Има някои с кофти аромат но аз си взех с кафе и мед. Сега ме е яд, че не си взех и олиото за тяло, но… За хапване има навсякъде. Интересно е да се види. Ако сте с оператор - времето за разходка там е от 7 до 12 часа вечерта - за нас е много, на други не им е стигнало… различно е за всички.

Последна редакция: сб, 08 мар 2025, 13:50 от JesikaJ

# 688
Здравейте!
Моля, да споделите възможно ли е да закупя билети за “Музея на бъдещето” на място, в самия ден на посещение?! По-точно, дали има голям напливи се разпродават предварително Simple Smile
Не мога да реша още кога точно ще можем да го посетим и затова питам Simple Smile

# 689
Моля, ако някой е купувал екскурзия от Дубай до Абу Даби, или еднодневна обиколка на Абу Даби от самия град (може и там да отседнем за 1 ден), да сподели впечатления.
През Букинг ми дава много добра цена, но не мога да преценя дали това е правилната оферта. Пише, че е предвиден 1 час за посещение на голямата джамия. Това дали е достатъчно? Гледам, че доста места са изброени, но покрай повечето от тях май само се преминава.
Бих искала тур, с който може да се посети и президентския дворец, а и Лувъра, ако е възможно. Не успявам да открия такъв. Някой може ли да ме насочи? Или пък да се опитаме сами да си направим обиколката?

Общи условия

Активация на акаунт