Дубай/Тема 17/

• 43 855
  • 751
  •   1
Отговори
# 705
  • Русе
Има ли все още възможност за получаване на дамска абая, при влизане в джамията в Абу Даби?! Какъв е точно начина (заплаще, избор и пр). Имаме дами в компанията, които биха искали да сложат такава дреха.
Благодаря 🌸
Не е ли задължителна тази дреха? Аз останах с впечатление, че без такава роба въобще не пускат.
Не е задължителна дрехата.
Жените трябва да са с дълъги панталон или пола/рокля и  дълъг ръкав, а на главата с шал.

# 706
  • София
в магазините пред входа за джамията има огромно разнообразие от магазини с този вид дрехи, шалове. Масово дамите се оборудваха вървейки към входа.

# 707
в магазините пред входа за джамията има огромно разнообразие от магазини с този вид дрехи, шалове. Масово дамите се оборудваха вървейки към входа.
Скъпи ли са? Горе долу на каква цена?

# 708
  • София
Ще ви излъжа, защото не съм ги разглеждала, тъй като си носех шалове, но мернах надпис, докато вървяхме, нещо  от типа "от 50 дирхама ..." . Което може би е трик за привличане на внимание, но е факт че голяма част от жените бяха преоблечени с такива дрехи.

# 709
Има доста клипчета по въпроса.

# 710
Много е засилен контрола за влизане в джамията в Абу Даби. Освен че трябва да си добре покрит, не трябва и дрехите да прозират. От всичкото обикаляне, там най-стриктно проверяват. Нямате право да се прегръщате, да се държите за ръце, да позирате за снимки в по-различни от стандартните пози. Аз за една вдигната ръка, получих забележка и ме накараха пред тях да изтрия снимката.

# 711
Много е засилен контрола за влизане в джамията в Абу Даби. Освен че трябва да си добре покрит, не трябва и дрехите да прозират. От всичкото обикаляне, там най-стриктно проверяват. Нямате право да се прегръщате, да се държите за ръце, да позирате за снимки в по-различни от стандартните пози. Аз за една вдигната ръка, получих забележка и ме накараха пред тях да изтрия снимката.
А по улиците за ръце може ли?
Много искам бяла абая със златно... ще с
се снимам сама пред джамията.

# 712
По улиците може всякак. Рускините са си доста разголени. Абаи продават навсякъде по пазарите. Има и много красиви, но прозрачните не стават за Бялата джамия.

# 713

И аз, и исках да имам ориентир за цените.

# 714
А по улиците за ръце може ли?

Тази си купих от Тему. Разкошна е. Тежка и не прозира.
 https://share.temu.com/ra6GKNta6KA

# 715
Здравейте,
Ще бъдем с кола под наем и се интересувам има ли възможност за паркиране на Музея на бъдещето и Рамката?
Благодаря предварително!

Последна редакция: вт, 11 мар 2025, 22:40 от katy71

# 716
  • София
На Глобъл Вилидж, Рамката и Миракъл Гардиън има паркинги, но не знам дали са платени.

# 717
Около 40 лв струва облеклото в най семплият вариант и може да достигне до 1000лв.....продават се навсякъде по тур.атракциони.

# 718
Как стоят нещата с пушенето на цигари ? По туристическите забележителности,  разбрах, че няма сянка, но има ли обособени места за пушене. Разбрах,че не може , както у нас да се спреш на някоя пейка и да запалиш цигара. Как е в заведения, молове за нормални и за електронни ?

# 719
Това което видях с очите си, че не спазва особено ...пушат около кошчетата навсякъде ....електрони също ....ще забележите по многото фасове ....в ресторантите дори и на открито си имат място за пушене ....по закритите места е забранено .....и най строго се спазват правилата в джамиите .....навсякъде другаде май не ги спазват особено ....
quote author=Елена 6 link=topic=1640071.msg49436585#msg49436585 date=1741741473]
Как стоят нещата с пушенето на цигари ? По туристическите забележителности,  разбрах, че няма сянка, но има ли обособени места за пушене. Разбрах,че не може , както у нас да се спреш на някоя пейка и да запалиш цигара. Как е в заведения, молове за нормални и за електронни ?
[/quote]

Общи условия

Активация на акаунт