Нощен скитник през форума минава - това е ЯНУАРСКА мама!

• 14 165
  • 301
  •   1
Отговори
# 75
И при нас повръщането си продължава, въпреки повдигнатото легло. И запека. Два пъти с термометъра му помагах, ама не е хубаво, че може да привикне така да ака. Не го кърмя и не знам как да го разхлабя newsm78

# 76
За разходките навън...още на 6 ден изведох бебка за 15 минути на терасата. След това постпенно увеличавах интервала. И сега при хубаво  време, т.е. когато не вали и не духа вятър, ние сме навън.Е не прекарваме 4-5 часа, но за час два правим разходка.
От една приятелка знам, че нейната бебка също имаше запек и единственото което й помагаше беше листо от някакво растение, което тя слагаше на дупето на бебка.Ако някой иска да пробва ще питам какво е растението и ще споделя.

# 77
  • София
Галя, според мен слушай педито какво е казал, ако се съмняваш в него, потърси друго лекатско мнение, но не рискувай на своя глава. Confused За коланите за корем  newsm78 моя и двата пъти се прибра сам, мисля че само визуално прибира, а като го махнеш пак същото. Но всеки решава сам. Аз пробвах да правя коремни преси - не ме боли, но съм толкова скапана, че ме мързи да ги правя.  Embarassed
Вчера направихме импровизираната погача, беше доста весело, жалко че не направихме снимки.

# 78
# 79
Момичета, кажете колко често може да капвам физиологичен разтвор в носа на малката?

# 80
  • София
Мисля че за него няма ограничение.

# 81
  • София
Момичета, кажете колко често може да капвам физиологичен разтвор в носа на малката?

аз пръскам здраво. дано няма ограничения....

# 82
ООООх имаме млечница Crossing Arms Сега ще мажа с Низорал и ако не мине ще минем на някакъв сироп...От какво се получава тази млечница???
Цвета, нали знаеш, че пуснаха Бягство от затвора Joy Joy Joy

# 83
  • София
За млечница ние мазахме с Дактарин орал гел - за 1 ден мина.

# 84
За разходките - не се страхувайте, а извеждайте бебоците навън, времето е прекрасно, със или без слънце - тихо е, и е над 5 градуса, просто чудесно. На малките в количките им е топло и уютно, спят идеално на свеж въздух и никакви колики не ги тормозят навън.  Wink

За захласването - леко се духва в лицето на бебето. Още инфо за ПЪРВА ПОМОЩ за деца - тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=107136.0
Дори и да не се направи това, мозъкът не позволява на детето да се задуши и рефлексно задейства инстинкта за дишане, няма случай на задушаване вследствие на захласване, но не е приятно майката да гледа детето как се "дави".

vicks, отчитането на теглото се смята от килограмите при изписването, не при раждането - тоест, отчита се спад само 30 грама, не 380. Освен това винаги се има предвид, че има разлика в кантарите.

Бебетата на кърма е нормално да качват "скокообразно", или в известен период да задържат теглото си.
"Пробното кърмене" е много подвеждащо като информация, мери се детето не след 1 кърмене, а трябва да се отчита теглото след 1 ден кърмене. Защото веднъж суче малко, следващия път - повече.
Сияна в родилния дом до 6тия ден не беше качила (от 4-тия минахме само на кърма), дори беше спаднала с 20 грама. Правихме две последователни пробни кърмения по настояване на акушерките - при първото изсука 10 грама, при второто - 60 грама (при норма 50).  Wink На 7мия ден беше качила 70 грама за 1 ден, при норма 60 грама дневно.

Ако детето отслабва и не наддава, най-вероятно грешката е в организацията на кърменето и в неактивно сучене на детето.

При новородено е нужно да има минимум 8 кърмения за денонощие. Не отказвайте нощно кърмене! Будете детето на 3,5 часа за хранене през деня, ако спи повечко време! Следете дали суче активно и го разбуждайте и стимулирайте да суче. Сменяйте гърдите и позите, разхождайте се.

В рамките на 3 часов интервал можете да предлагате една и съща гърда. Така детето, което е сукало предното мляко - по-воднисто и рядко и е стигнало до задното, калорично мляко, на следващото кърмене, когато е гладно и с апетит - започва да суче първо от това мазно, хранително мляко първо.

Цеденето и следенето на милилитри не е показател колко кърма имате, защото бебето е най-ефикасната помпичка. Следете дали мокри и цапа достатъчно памперси за денонощието: минимум 6.

Повече и по-подробна информация, винаги можете да намерите в "Библиотеката" на кърмаческия форум - допитвайте се там винаги в случай на нужда от информация и съвет.

За средното наддаване на тегло пир кърмени бебета
: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=19325

stiliana1, ето инфо за млечницата: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=31105.0

Анджелина, не свиквай детето с термометъра или с дръжка на мушкато, анусът може да стане "ленив". Четох в една тема за запек при АМ, че при една майка много помагало 3 капки зехтин, дадени с капкомер преди ядене - питала педиатърката си и тя одобрила. Питай и ти. Не виждам причина зехтинът да е вреден за новородено.  Rolling Eyes Пробвай и с масажи на коремчето.
В никакъв случай не давай отвара от овесени ядки заради глутена!

За коланите за корем - мисля, че може повече да забавят прибирането. Според мен така мускулите стават лениви, като се придържат така изкуствено. Моят корем вече се прибра след секциото.

# 85
И ние много бързо решихме проблема с Дактарин.
Мерси за физиологичния разтвор. Още сега отивам да я "дрогирам".

# 86
  • София; Дружбето
Цвета, нали знаеш, че пуснаха Бягство от затвора Joy Joy Joy
Всеки вторник гледам Peace няма пропуски там

# 87
  • София
Клеми от къде купихте хамомилата / така ли се пише newsm78/ да пратя таткото?  Praynig

# 88
  • София
Чаталджа, ама кой номер беше  newsm78, май 13. Ивонска беше дала телефон някакъв, ако искаш звъннете да питате точно как да стигнете до там.

# 89
Free Soul, и аз съм против термометъра. Масажирах коремчето и той пръцка. Дано се изака, че целия става червен като се напъва. За зехтина ще питам.

Изписаха му Вигантол, но не внимавах. Като навърши 1 месец ли се дава? Забравила съм как беше при баткото.

Общи условия

Активация на акаунт