Мъжът ми ме напуска

• 24 402
  • 649
  •   1
Отговори
# 480
Аида, доколкото разбрах, "надява се мъжът ѝ да се съгласи". Не живеят заедно.

# 481
Как се прави практически, споделете , това ще помогне на авторката? Взима точилката и го гони от апартамента ли? Вади 1500 лв, колкото ѝ е заплатата за месец, и завежда дело за развод по вина? Която се доказва с " моята дума срещу неговата". И това продължава в течение на колко време? През което как се живее... И как ще свърши тази процедура? Питам, явно имате информация, аз не съм запозната.
Моя близка започна процедура за развод по взаимно съгласие с първоначален хонорар на адвоката 800 лв. За нея това не е голяма сума.

Тия 800 лв. за всяко посещение при адвоката ли са?

# 482
  • Далечният изток
Аида, доколкото разбрах, "надява се мъжът ѝ да се съгласи". Не живеят заедно.
Това не е взаимно съгласие, щом единият не е съгласен...

# 483
Уф, онзи ден една бабка във фризьоркия салон обясняваше, че някои жени много си отваряли устите, и за това ядели бой от мъжете си, заслужават си го, демек, пък ако си мълчали и били послушни, като нея, нямало да ядат бой. 🤣
Та и мисленето на Ника с многото цифри и букви е такова, сбъркано.
Жената да си седи вкъщи и да си мълчи и чака дали мъжът ще се находи и върне при нея, или, ако той реши, да се развеждат при неговите условия, че да спести някой лев от адвокат. И до кога така, тя да мълчи и търпи, докато отрасне детето и той я изгони, или докато почне да си води любовниците вкъщи ?
Надявам се, че не това визираш под щастлив брак, като твоя и на синовете ти - жената да слугува и да търпи изневери, обиди и унижения, само и само да не остане на улицата?

Последна редакция: нд, 24 мар 2024, 01:16 от Прекрасная Василиса

# 484
Уф, онзи ден една бабка във фризьоркия салон обясняваше, че някои жени много си отваряли устите, и за това ядели бой от мъжете си, заслужават си го, демек, пък ако си мълчали и били послушни, като нея, нямало да ядат бой. 🤣
Та и мисленето на Ника с многото цифри и букви е такова, сбъркано.
Жената да си седи вкъщи и да си мълчи и чака дали мъжът ще се находи и върне при нея, или, ако той реши, да се развеждат при неговите условия, че да спести някой лев от адвокат. И до кога така, тя да мълчи и търпи, докато отрасне детето и той я изгони, или докато почне да си води любовниците вкъщи ?
Надявам се, че не това визираш под щастлив брак, като твоя и на синовете ти - жената да слугува и да търпи обиди и унижения, само и само да не остане на улицата?

Масово старото поколение мисли така. И обратното, ще кажа и тука примера с моя дядо, Бог да го прости:
Баба ми цял живот го е обиждала, гонела, тормозела и говорела лошо пред други хора за него. И той милия търпеше всичките тия неща, защото свестните хора не се развеждат. И какво ли щяли да кажат хората ако той се разведе с нея.
Е той почина преди почти 2 години.

Та такъв живот ли ? Не мерси

# 485
..
Мои познати се разбраха за развод по взаимно съгласие, отидоха при един адвокат и го упълномощиха да ги представлява пред съда, и двамата!който съд утвърждава споразумението им. Бързо стана.
Та да, двамата "започват" процедурата...не единият.
Моята позната започна така, защото е по-евтино. Реално мъжът ѝ не е съгласен, поне не още не беше, когато ми разказа историята. Надяваше се така да успее по-бързо и безболезнено.

Неправилно ми цитираш. Съвсем друго съм написала от твоя пост аз
Първо двамата се разбират, извън съда, договарят се по всички точки
Второ отиват заедно пак двамата заедно, при един адвокат, който да прокара тяхното споразумение през съд .

Изобщо грам общо няма с това което ти даваш за пример.
Чул недочул....

# 486
  • над кукувичето гнездо
Тя може да се пазари за споразумението, докато договори удовлетворяващи условия, но нека да има и свой адвокат. Някак ми звучи познато неговото обидно държание към нея (което вероятно ще се засилва и може да прерасне в психически натиск в процеса на пазарлъци) и е по-добре тя да има кой да я защити, за да не прокара този някоя глупост в споразумението.

# 487
  • Далечният изток
Това ѝ го говорим от самото начало на темата, но като гледам колко е наивна и как му вярва, сигурно ще се съгласи на неговите условия и някой ден ще си блъска главата...

# 488
Как се прави практически, споделете , това ще помогне на авторката? Взима точилката и го гони от апартамента ли? Вади 1500 лв, колкото ѝ е заплатата за месец, и завежда дело за развод по вина? Която се доказва с " моята дума срещу неговата". И това продължава в течение на колко време? През което как се живее... И как ще свърши тази процедура? Питам, явно имате информация, аз не съм запозната.
Моя близка започна процедура за развод по взаимно съгласие с първоначален хонорар на адвоката 800 лв. За нея това не е голяма сума.

Изглежда ми изключено да не е поспестила нещо, за вноска за апартамент не, но за развод без проблем, при положение, че взима заплата и мъжът ѝ вкарва в бюджета още няколко хиляди.

Вие го изкарахте положението все едно е в крайна безизходица, което изобщо не е така.

# 489
  • Варна
Тая пуста надежда колко животи е затрила...

# 490
Това за "вината" също е малко от старите времена. В Европа в много държави няма развод по "вина". Ако не се споразумеят, въпреки подканянията на съдията, се прави едно формално разделяне на придобитото по време на брака имущество. Децата се дават да се гледат по равно, по принцип. Това е много по-съвременно уреждане на въпроса.

Аз съм далеч от мисълта жената напр. да седи в брака, поради имотна зависимост. Нищо на сила не може да е супер хубаво. Накрая ще загуби повече, отколкото ако влезе в цивилизовани разговори за споразумение ("по взаимно съгласие").

# 491
  • София
Това с вината е голяма глупост. Можеше и тя да се влюби в някого. Можеше и просто да не иска да е с мъжа си.
Направихте я на нищо жената и не искам да знам колко от крайните мнения са на разведени, предполагам, че николко. Всички, които сме се развели сме мислили много и задълбочено, това не е решение, което се взима ей така. Докато приеме човек, че всичко се е разпаднало непоправимо сигурно може да се приеме, че търпи някакви неща, не знам, но все пак щеше да е безотговорно на първото съмнение за любовница да си събере багажа. Ние и сега не знаем има ли, няма ли, не ги е хванала съвсем, доколкото разбирам.
Ще се повторя, но без значение каква е причината за развода е добре да се подходи прагматично и да не се въвличат много хора. Ако той е решил да дрънка небивалици негова работа, не съветвам авторката да си вее мръсното бельо из квартала. Да види къде ще живее щом мъжът явно не бърза да се изнася и може и изобщо да не се изнесе, но пък в един момент да я принуди да се изнесе от днес за утре. И знам, че няма право, но е много лесно да я накара като направи няколко сбирки с приятели или веднъж докара друга жена. По-добре е авторката да види къде и какво може да наеме, колко пари ще и остават и тн.

# 492
Всяка злобна жена, може би. Да съсипваш някой, защото представи си, си позволил да не те обича вече, е знак за личностни проблеми.
Приемаш и продължаваш, гледаш интереса на детето, това е.

Не го съсипваш, защото си е позволил да не те обича вече. Съсипваш го, защото си е позволил да не те уважава след сума ти години, през които си го обслужвала с всички сили. Като се влюби, да дойде и цивилизовано да се разберем, а не да я чук@ докато е при мен и накрая да каже "Айде, сега си събирай багажа и дим да те няма с детето, че ми пречите, искам вече да я чук@м вкъщи, а не по баири и гори"... Да не говорим за поведението, което въпросния мъж има към авторката - такова, каквото го е описала тя. Без значение каква е, той няма право да я унижава и тормози. Ако тя го е тормозила по какъвто и да е начин, да беше я напуснал като вижда, че няма оправия, а не да й прави второ дете и после да я гони заедно с първото, защото му били "пречели", и защото искал да си гука официално с метресата. Сакън, да не му се накриви хоризонта. Бих го съсипала такъв и още как...

Извинявам се за грубия език...

# 493
Вадиш ми поста от контекст, отговарях на друга потребителка, не на авторката. Но дори в случай, като на авторката, не виждам смисъл да се хабят време, нерви и енергия да се мъчиш да го "съсипваш". Няма да го съсипеш така или иначе, по-скоро себе си ще нараниш още повече. След всичките си опити да го накараш да се чувства зле, той пак ще отиде при друга и ще прави каквото иска.
Изобщо, колкото се може по-бързо трябва да се приеме, че нещата са приключили, и да си продължаваш с твоя живот.

# 494

Посещавахме семеен терапевт в продължение на 4ри месеца и нещата вървяха добре.

….
Много пъти сме ги обсъждали тези неща с терапевта и той твърдеше ,че всичко идва от психическото му натоварване.

Ето това ме озадачи, и двамата са ходили, не е като да не е искал да ходи. Обсъждали са проблемите и той/ предполагам съпругът/ е твърдял, че е от многото работа. Не съм наясно със семейната терапия, помага ли, мисля, че мъжете по-често отказват, мислят го за губене на време, а той е ходил.

Общи условия

Активация на акаунт