Мъжът ми ме напуска

• 24 460
  • 649
  •   1
Отговори
# 210
Да, аз няколко пъти казах да го има като опция, но да гледа да не лежи на тази опция завинаги. Според мен, няма да бъде и оставена да лежи на нея, съдейки по нещата, които каза за мъжа си.

Аз не бих могла да продължа с живота си пълноценно в подобна обстановка, тя да си решава дали може и колко и какво ще й струва накрая.

# 211
A и това че детето ще наследи баща си, не съм сигурна.
Мъжа си е още доста млад .. спокойно може да се жени и втори път и с новата си жена да имат деца и за детето на авторката няма да остане абсолютно нищо. Не съм го наблюдавала веднъж този сценарий.
Всичко беше преписано на втората жена и новите му деца.

# 212
Авторката описа фамилията на мъжа си като  властна и богата. Напомням ви, че законите в Б-я не се спазват особено и винаги има вратички.
Няколко примера от реалността. Жена с присъден дом бе пребита от бившия си. Нали не очаквате той  да лежи в затвора за лека телесна повреда, която реално е средна? Други са подложени на психически тормоз или борба за правата на детето. И там детето е само основание да се запази богатството на фамилията.
Авторката може да бъде подложена на стрес, тормоз и хейт дори от приятели. Ако мъжа и е харизматичен тип лесно може да манипулира и настрои хората срещу нея.
Авторката познава най- добре нрава му. Би трябвало да е наясно с реакциите му . Тя има коз , ако той жадува за ергенската си свобода. Да му я даде при определени  условия, уповавайки се на закона.
Убедена съм, че наглостта му и изневерите са имено заради нейната обич и привързаност. Тя е зависима.
Тя трябва да го изненада със самочуствие ,разум и достойнство.
 Имаше много удачен пример за вдовиците, които се борят сами и са пълноценен родител.

Както казвате законите в България не се спазват особено много.От това най-много ме е страх.Аз се посветих на семейството,може би там ми е грешката.Не гоних кариера,макар да имах тази възможност.
В случаят мъжът ми е виновен от всякъде.Но кажете ми никой от вас не е ли обичал така ,че след раздяла,развод или както искате го наречете,  да се чувства опустошен.Да му е трудно да се събере ,да се чуди какво се случва при положение ,че до преди това не е виждал това лице на отсрещната страна.
Да се надява че всичко се е случило заради някаква травма от определно събитие и когато мине болката, нещата ще си дойдат на мястото.
Кажете ми никоя от вас не е ли била обиждана ,поне веднъж от съпруга си?
Аз не познавам такава жена.
Сега ще кажете :ето тя го зашива въпреки всичко.Не не го защитавам ,просто аз не познавам човека в който се е превърнала мъжът ми.
Разбира се аз ще направя всичко най-добро в името на детето си.В името на моето психическо здраве,за да бъда пълноценна майка.
Но не мога да отрека че най-хубавите си години прекарах с този човек,а тези неща трудно се забравят.
Няма намерение да започвам война с него.Нито да му се меся в опита му да бъде щастлив и да създавам драми.
Яд ме е че ме предаде така.Яд ме е ,че аз бях винаги зад гърба му.
Яд ме е че в болката ни,когато аз отново се опитвах да намеря път към него,той потърси утеха при друга жена.
И да аз я познавам въпросната дама.Ами повярвайте ми няма да го търпи дълго.

# 213
Това пък вече тотално е извън контрола на авторката. Да, може да има още 5 деца, ако иска, в последсвие може да остави жилището, може да го продаде, може да иска да живее в него, всичко това си е негово решение и тя няма какво да направи по въпроса.

Да си насочи енергията към нещата, които реално зависят от нея.
Мъжа си е още доста млад .. спокойно може да се жени и втори път и с новата си жена да имат деца и за детето на авторката няма да остане абсолютно нищо. Не съм го наблюдавала веднъж този сценарий.

# 214
Това пък вече тотално е извън контрола на авторката. Да, може да има още 5 деца, ако иска, в последсвие може да остави жилището, може да го продаде, може да иска да живее в него, всичко това си е негово решение и тя няма какво да направи по въпроса.

Да си насочи енергията към нещата, които реално зависят от нея.

Да така е. Казвам го просто защото някой дами написаха че апартамента и без това ще остане за детето … ами изобщо не е сигурно това.

# 215
Авторката, щом я познаваш въпросната дама, смени ключалката,  събери му багажа и го прати при нея, докато се разберете относно развода. Може пък и да му мине внезапно любовта... Като гледам, не си готова на развод все още, но поне не се оставяй да се държи с теб като с изтривалка.

# 216
Това, че другата жена  “ няма да го търпи дълго” вас не ви засяга. Трудно ще продължите напред, ми се струва. На думи успявате, но иначе… Не сте го познавали този мъж, той и преди си е бил такъв, сега, след като са минали повечко годинки, сте му омръзнала и ви изхвърля, заедно с детето си при това. Не го ли проумеете, тежко и горко ви.  Дано поне поеме финансовата отговорност и се споразумеете за 1/4, но от реалния му доход, не от минималната. Има мъже, които не обиждат, защо ви се струва ненормално е по-важният въпрос. Не сте се отказала от нищо, заради него. Ако така сте приемали грижата за дома, защо сте останали в тази позиция? Не сте загубили нищо. Всеки може да се влюби в друг и да си тръгне. Така сме устроени психически, сигурността е илюзия, добре е да го разбираме. Вижте, далеч по-голямо предателство е да ви лъже, да крие от вас всичко, да ви разиграва, отколкото да ви каже директно, че иска развод.

# 217
Аз, а и много други жени не сме били обиждани от мъжете си. Това, че ти не познаваш такива трябва да те накара да се замислиш в какво обкръжение живееш.

# 218
Аз не познавам такава жена.
Познавам много жени, включително и себе си, които никога не са били обиждани от мъжете или партньорите си.
Не сме някакви идеални хора, за 23 години брак сме имали спорове разбира се - но никога с обиди и лични нападки. Никога - казвам го с чиста съвест и без колебания.
Дори не мога да си представя колко трябва да ми е опротивял и безразличен един човек, за да го нарека с обидни думи Rolling Eyes Близък човек, от семейството ми или приятел да обидя - абсурд.
За мен хора, които обиждат, са първо невъзпитани, а след това - абсолютно неемпатични и незачитащи хората около себе си. Аз такъв човек не мога да уважавам, какво остава да обичам.
Пак ще повторя съвета си от предишния пост - отдръпнете се с достойнство, защото със сълзливото си поведение първо  ще го отблъснете от себе си, а след това и от детето; ще избяга презглава и ще ви намрази до степен да не дава и минимума и да ви прави напук. Той и сега очевидно не е преизпълнен с кой знае какви чувства към детето.
Намете си добър адвокат, който да се погрижи за интересите ви, и спрете да се самозалъгвате.

# 219
ОФИЦИАЛНО и ОТГОВОРНО заявявам, че НИКОГА, ама НИКОГА не съм била обиждана, навиквана или удряна от мъжа си. НИКОГА не ме е унижавал с гадни епитети, НИКОГА не е хвърлял чинии, чаши и ножове наоколо, нито ми е посягал по някакъв - какъвто и да било - начин. НИКОГА. От моя страна е видял същото. Вече 15 години. В момента, в който някое от гореизброените се случи, ще трябва да си търси нова половинка.

Не слагайте мъжете под един и същи знаменател, авторке. Това, че твоят е леке, не значи, че всички са такива. Горното като си го мислиш може и да те кара да се чувстваш по-добре, но това не го прави истина. Вместо да се успокояваш, че всички жени търпят такова унижение, направи нещо, за да подобриш положението си!

# 220
  • Варна
Qncheto 21, вие го познавате най- добре. Не търсете вината в себе си. Разбирам Ви и неслучайно акцентирах на емоционалния крах. Мисля, че сте добра и чувствителна жена. Всяка промяна е депресивна. За мен най- потресаваща е изневярата след загуба на дете. Травмата от загубена рожба остава в майката завинаги. Не можете да разчитате на този мъж за нищо. Бих ви утешила и насърчила да живеете своя живот, с полезен егоизъм. Вие сте опората и шанса за детето.
Ако този мъж беше полезен баща нямаше да игнорира детето. Той Ви обижда за да Ви уязви. Предполагам, че е разглезения син, на който не е отказвано.
Но не можете да го промените. Ако искате да сте спасителния пристан след всяка изневяра, ще се съсипете и разболеете. Неслучайно дадох крайни примери, за да разберете, че има много по- драматични и сложни ситуации, които жени преодоляват. Вие сте и моралния стожер за това дете. Може би в семейството на мъжа, изневерите са били стандарт.
Мъжът е злоупотребил с вашите чувства, доверие и преданност . Може би не е способен или възпитан добре. Но аз не бих допуснала детето ми да страда от липса на адекватен родител.
Този мъж няма да се промени и е казал желанието си. Някои крият изневерите си с години .

# 221
искай му издръжка една минимална работна заплата в споразумението, за да си спокойна за детето и бъдещите разходи..
да подписва, и да ходи после, при която го иска..

# 222
  • Варна
Ей затова съм противник на тоталното обезличаване и на пълното отдаване на мъж, деца, дом, семейство. Абсолютно против съм жената да жертва себе си и възможността за кариера в името на мъж, ако ще златен да е. Защото не знае как ще се обърне палачинката.

# 223
искай му издръжка една минимална работна заплата в споразумението, за да си спокойна за детето и бъдещите разходи..
да подписва, и да ходи после, при която го иска..
И, поне на първо време, тя остава в жилището, с детето, докато си стъпи на краката. Мъж с достойнство, дори и да се влюби в друга, няма да обижда и гони жената и детето си, а първо ще гледа тях да подсигури, пък после ще се вихри на любовния фронт.
Авторке, пожелавам ти бързо да осъзнаеш с какъв човек си имаш работа, и ако не да ти стане безразличен, поне да го намразиш като за начало.

# 224
Четох само коментарите на авторката, но на мен ми изглежда, че трябва банкет да вдигне, че се е отъпвала, а не да страда.
За мен първата ти работа е да отидеш при адвокат и да придумаш мъжа си да разпише колкото се може повече документи за да може детето да е при теб. Дори такива каквито може да ти потрябват за в бъдеще. Свекър ти обича ли детето? Говори с него поне за законова издръжка, ако може и повече. Аз бих си потърсила малка квартира, по лесно се поддържа, по ниски сметки. Детето не е много голямо, но не е и малко, след година две ще отхвръкне още и ще можеш да търсиш и по добри опции за работа.
Имай впредвид, че ако го изгони любовницата ще иска да се върнеш. Той от сега си постила - бил те обичал и дъра бъра. Глупости.
Загубата на детето, не е причината мъжът ти да търси друга жена, просто му се е отворила възможност.

Общи условия

Активация на акаунт