Мъжът ми ме напуска

• 24 489
  • 649
  •   1
Отговори
# 330
Не се знае колко доказуеми са му доходите на мъжа. Ако е някой майстор, прави ремонти и взема на ръка...

# 331
Да, член 142. Съдебна защита е да се присъди справедлива издръжка, спрямо възможностите на таткото. Достатъчно тежко е, че детето ще расте с баща, който не го иска реално, поне да няма риск от мизерстване. Достатъчно тежко ще е и на майката, та тя го обича. Не че парите заменят любовта, но поне да има къде да живеят спокойно и да си покриват текущите нужди от храна, сметки, дрехи. Много болезнена история.

# 332
Бачкал в офис. По-вероятно е да са доказуеми доходите му.

# 333
Лорелада, авторката вече писа, че мъжът й работи в офис, на висока позиция, а любовницата е колежка от офиса, от друг етаж.

# 334
  • София
Има нещо сбъркано в тия закони. Как се доказват нужди на дете? С грамаж на порция, колко струва тренировката по спорт и тетрадките в Лидл.... 230 лева... подигравка! Как се гледа дете с такива пари! Значи издръжка от двамата родители от 460 лева трябва да е супер. Искам да заведа едно дете на съдията и да го оставя да го гледа, храни, облича, води на училище и спорт и да му осигури добри битови условия с тези пари един месец. Ще измъчи детето.
Първо, идеята е детето да запази досегашния си стандарт на живот. Така се изчислява. Второ, издръжките никога не са особено големи, защото ако бащата е в невъзможност обективна да плаща – например е умрял, тези пари ги дава държавата. Т.е. на жив Илън Мъск хипотетично могат да му съдерат кожата, но тук се разсъждава и за това, че утре от бюджета за социални нужди може да се наложи да се вадят тия пари. Справедливо или не, въпрос на гледна точка. Истината е, че ако човекът е свестен като човек ще бъде и загрижен баща и ще поема каквото е нужно и отгоре. Ако не е никой съд не би могъл да поправи това.
И този мъж в случая може да не обича авторката, може и да е женкар, но това не означава, че е изчадие адово, може да си гледа детето. Ще се разбере после това, уви.

# 335
Прекрасная Василиса, съмнявам се да правят секс. Нали онзи има любовница.
А и нали не я понася авторката, обижда я.
Иначе авторката въпреки всичко съм убедена, че би легнала, би простила изневяра, обида, даже и да я биеше пак нямаше да и е проблем.
Ама сигурно му готви, чисти, глади, прави кафенце. ЖДНБ
Щото, таковата, тя го обичала.

# 336
Бояна, доколкото знам, при невъзможност на бащата да плаща издръжката, от бюджета се плаща само минималната. Така че не е това причината. Просто законът е приет много отдавна, когато всички взимаха горе долу еднакви заплати.
Елора, и ризите му глади, да е чист и спретнат шефа, иначе - скандали и обиди. Иначе, за секса, се съмнявам, че не правят, мъжете обичат да тъкат на няколко стана, а авторката прави всичко възможно да си го върне. Е, ако всяка вечер той се прибира, когато тя вече е заспала и спи в другата стая, може и да не правят, ама тя да вземе мерки.

# 337
  • Далечният изток
Не и минималната. Общините приемат бюджет за тези издръжки. От порядъка на 80 - 90 лв са.

# 338
  • София
Бояна, доколкото знам, при невъзможност на бащата да плаща издръжката, от бюджета се плаща само минималната. Така че не е това причината. Просто законът е приет много отдавна, когато всички взимаха горе долу еднакви заплати.

Не е минималната издръжка, а постановената от съда.
Скрит текст:

На основание чл. 152 от СК, държавата може да изплаща на ненавършило пълнолетие дете, български гражданин за сметка на неизправния длъжник, в случаите, в които по изпълнително дело за принудително събиране на присъдена издръжка се установи, че длъжника няма доходи и не притежава имущество, върху което да се насочи принудителното изпълнение. Т.е. предпоставки това да се случи са: да се дължи издръжка на непълнолетен[10]; да е налице съдебно решение и съдебно определена издръжка; изпълнително дело и констатация на съдебен изпълнител, че длъжника няма доходи и имущество;

Изплащането е по реда на Наредба на МС за определяне на реда за изплащане от държавата на присъдена издръжка. Изплаща се в размера, определен в съдебното решение, но не повече от максималния размер[11], определян ежегодно със Закона за държавния бюджет на РБ.

# 339
Сбъркан е закона. Издръжката трябва да се определя като процент от дохода на бащата и още колко деца има, както е при уддръжките при изпълнителни производства, да видим тогава дали всеки Муньо ще прави и изоставя на майките им деца на ляво и дясно.
Ника с многото цифри и букви, на колко години си, май нямаш 20... Те, адвокатите, хора ядът...
На много по 20 съм.
Правиш ли разлика между развод по взаимно съгласие и развод по вина? И знаеш ли колко струва ти да заведеш дело за развод? И колко струва да се приключи?
Мъжът няма много нужда да се развежда. Спокойно може да се изнесе и без развод и да си 🔨 която си иска, без значение дебела или не. С неговата заплата 200 - 300 лв повече или по-малко няма и да ги усети. Парите не са му важни. А вие се фокусирахте върху издръжката и не си давате сметка колко по-важни неща има за жената. Тя е пред нервен срив. И ако не се възстанови бързо и не се стегне, ще страда преди всичко детето ѝ.

# 340
Да, някъде там, под 100 лева беше издръжката, която общината дава, ако бащата е в чужбина, трайно безработен и прочие.
Към последната потребителка  - и за това тя да не се консултира с адвокат, а да подпише по взаимно съгласие каквото неговия адвокат подготви като споразумение? И да, много добре знам какви са адвокатските хонорари, такава ми е работата, и наредбата за минималните адвокатски възнаграждения съм чела. Консултация, устна, на час с топ софийски адвокат по търговски казус тструва около 250 лева.  Бракоразводен, в провинцията, надали взема повече от 100 лева, на час. Което е нищо на фона на това, което авторката може да загуби. И престани да повтаряш, че той не иска развод. Напротив, точно той иска, не тя. Като си на много по 20 години, не пиши глупости.

Бояна, виж последното изречение - не повече от максималния размер, определен от закона за бюджета. Тоест, под 100 лева сигурно.

Последна редакция: сб, 23 мар 2024, 10:41 от Прекрасная Василиса

# 341
  • София
Да, някъде там, под 100 лева беше издръжката, която общината дава, ако бащата е в чужбина, трайно безработен и прочие.
Всъщност излиза, че е така. В закона пише едно, на практика се получава съвсем друго и изобщо не съм права в предишните си постове за държавната издръжка. В момента е 90 лв.

# 342
Не се знае колко доказуеми са му доходите на мъжа. Ако е някой майстор, прави ремонти и взема на ръка...

И взима бонуси, и работи в офис?

# 343
Закона е яко сбъркан. Какви са тия 80 лв издръжка.
После защо се топим българите.
То и на държавата не и дреме.

FB680797BGM, ако е така, то по-добре тя да си чака той да се изнася и да си подава молба. Що да си харчи тя парите.

# 344
Да, ама мен ми се струва, че той не иска да се изнася, а тя да се изнесе. Искал, видиш ли, човекът, вечер, като се прибере вкъщи, да му е тихо и спокойно, за това и не се прибира, познайте къде ходи.

Общи условия

Активация на акаунт