Мъжът ми ме напуска

• 24 500
  • 649
  •   1
Отговори
# 375
Според мен авторката таи надежда мъжът й да се опомни, да зареже любовницата си и отново да бъдат нормално семейство. Затова не иска да се занимава с адвокати, затова и нищо не е споменала на родители и свекъри - защото не вярва, че ще се разделят с нейния. Сама себе си унижава и поставя на едно много ниско ниво, на което любовчията с радост я тъпче, а авторката си мисли, че и той страда заради загубата на бебето и затова ги прави тези циркове. Темата вече ми се струва излишна - авторката няма нищо да предприеме, а междувременно мъжът й ще си живее животът.

# 376
  • София
Авторке, не си в лоша позицоя, ако вътре в себе си решиш, че няма да му се връзваш и действаш целенасочено.
Първо разказваш на всички наоколо, че той има любовница и иска да се развеждате и ти, какво да правиш, ще се съгласиш. Че той ти е обещал да си живееш с детето в семейното жилище и че няма да го изостави и че ти много страдаш за себе си и любовта ги мъм него, но се радваш, че той ще остане добър баща. Това хибаво и напоително, докато всички около вас свокнат точно с тази история и очакват само такъв развой на събитията. През това време си отделяш пари. Колкото и когато можеш.
После без да се караш с него, започваш да не го обслужваш в къщи. И да водиш спокойни разговори да подпишете споразумение и да се развеждате.

# 377
Как ще сменя ключалка на апартамент, който не е нейна собствено, алоууу. Това е подсъдно. Все едно някой да ви влезе у вас, да смени ключалката и да ви завземе жилището?!? wtf я малко се опомнете. То даже си имаше термин това някакъв, ама не го помня. Той може на прокурор да я даде после и да я изведат с полиция, ако направи такава чутовна глупост.
Да си действа по каналния ред. И е важно иска да е от нея заведен. Като причина да се посочи изневяра. Временно да се изнесе докатп приключат делата.

# 378
  • Далечният изток
Самоуправство се нарича.

Нищо няма да предприеме авторката. Даже и един нормален разговор с поставени всички карти на масата.

# 379
Aми и аЗ това написах по нагоре … ще сменя ключалката на чужд имот.. в Австрия за такова нещо вкарват в ареста. Не знам как е в България, но със сигурност подобно. И тогава е доста възможно той да получи детето щом като тя прави незаконни неща.
Всичко бих правила само по легалния път !!!  Никакви такива щуротии

# 380
  • sofia
Мда, за пореден път става ясно, че тук достойнство няма. Една достойна жена още в момента, в който научи за любовницата, би си хванала чантата и детето и айде бай. После веднага подава тя исковата молба и го съди по вина, защото изневярата се доказва и е вина. Съдът в този случай, ще й присъди и ползване на жилището до 18г на детето, и висока издръжка ако доходите му са доказуеми. Един добър адвокат само и трябва, а да, и самоуважение.

Ами не е толкова лесно. Как ще докаже изневярата ? Ако тя се заяде, може и той да иска да вземе детето да го гледа
Ама да му дава детето и да го гледа....тя ще е уикенд родителя. Нищо лошо не виждам в това. Сама по-лесно ще се оправи, отколкото с дете.

# 381
Авторке, не си в лоша позицоя, ако вътре в себе си решиш, че няма да му се връзваш и действаш целенасочено.
Първо разказваш на всички наоколо, че той има любовница и иска да се развеждате и ти, какво да правиш, ще се съгласиш. Че той ти е обещал да си живееш с детето в семейното жилище и че няма да го изостави и че ти много страдаш за себе си и любовта ги мъм него, но се радваш, че той ще остане добър баща. Това хибаво и напоително, докато всички около вас свокнат точно с тази история и очакват само такъв развой на събитията. През това време си отделяш пари. Колкото и когато можеш.
После без да се караш с него, започваш да не го обслужваш в къщи. И да водиш спокойни разговори да подпишете споразумение и да се развеждате.

Хареса ми това. Много. Умничка си ей.
Автоката ако е поне малко умна и разумна ще прочете това бавничко и ще го приложи.
Даже като я питат коя е любовницата да казва име, фамилия и, че работи с него Sunglasses
Всъщност обаче той вече е започнал манипулациите

Казва че ще си събере нещата и ще ме напусне.А в същото време обяснява на наш близък приятел как си обича детето и че не иска детето му да живее без баща.

# 382
  • Далечният изток
Дано тя да го е опровергала пред приятеля, че повече си обича спокойствието и любовницата от детето...

# 383
Дано тя да го е опровергала пред приятеля, че повече си обича спокойствието и любовницата от детето...

Нормална себеуважаваща се жена ще го опровергае.
Веднагически нормална жена ще каже, че лъже. Ще каже, че има любовница и не си гледа детето.
Не го е направила. Гледала е умно, мигала на парцали.
След време  като не може да се отстоява, всиките им познати, ще смятат нея за виновната за развода.

# 384
Ама да му дава детето и да го гледа....тя ще е уикенд родителя. Нищо лошо не виждам в това. Сама по-лесно ще се оправи, отколкото с дете.
Той не иска детето, той дори и сега не се грижи за него. За мен е важно тя да си оплете по добра кошница за да не остане детето и на улицата. От тази ситуация може само финансово нещо да изкяри, а това си е важно. Той я тъпче, защото тя го позволява. Ако тя спре да го обича и погледне трезво, ще види, че има много място да си оправи положението и да излезе с достойнство.
Не съм да се остава в лоши връзки, но не съм и да скачаш без да си постелил меко.

# 385
това кой, какво ще каже на странични хора е абсолютно без значение..
никой не обича да се забърква в разтрогването на едно семейство и за мен са излишни драми, които разсейват от необходимите действия..
пред него е важно какво говори, не пред другите..
дори, ако иска да спечели разумна издръжка по-добре да не говори против него, то ще стане ясно така или иначе след развода...
нали уж 'целта' е да се опази 'имиджа' срещу съответната издръжка и условия..

# 386
Тоя мислите ли, че ще посмее да се оплаче в полицията от самоуправство, като го гледате къв е миндил? И че всичките му подчинени ще разберат, че жена му го е изгонил от вкъщи? Аз лично, ако бях, до сега да го бях накарала сам да си събере багажа и да се изнесе. Янчето обаче, е мека Мария, и нищо няма да предприеме. На първо време поне да покани родителите си и свекър си на вечеря, без той да знае, и да им обясниш ситуацията. А на бас, че муньото ще почне да лъже и отрича, щото е страхливец.

# 387
Авторката не мисли толкова напред - какво да каже на странични хора. Тя изобщо не мисли за развод, сигурна съм.

# 388
да кани свекър и родители би било голяма глупост..
всички дружно да опитват да спасяват семейството ли, що? да си удължава агонията само..

Последна редакция: сб, 23 мар 2024, 14:52 от anonymiss

# 389
Започвате да изплисквате легена. Да сменя ключалки, да му организира вечери с цел посрамване. Как й помага това, и как е в полза на детето?
А и не се знае на тая вечеря в каква посока ще поемат нещата. Да не стане всичко да се обърне срещу нея.

Общи условия

Активация на акаунт