Мъжът ми ме напуска

• 24 348
  • 649
  •   1
Отговори
# 585
Искам само за протокола да отбележа, че аз след брака, за близо 16 години, даже станах по-яка мацка, отколкото като се омъжих. Две деца родих и съм с килограмите от 20-те си години, поддържам се, хубава съм, никога не съм била дропла, което не пречеше на мъжа ми да заспива в 20ч на дивана и сексът да е бил два пъти годишно (даже приятелките ми се шегуваха, че като знаят колко секс правим, как тъй имаме цели 2 деца Simple Smile ). Та, това да си хубава и секси, не пречи на господинът да те приема като нещото, което натиска копчето на сушилнята! Simple Smile

пъ.съ: Той дори не забеляза когато стопих близо 15 кила за няколко месеца, поради заболяване на любимото ми "нернва почва". Ходиш и гащите ти падат....

Последна редакция: пн, 25 мар 2024, 14:31 от willow5

# 586
Малко извън темата, но понеже съм на 24 г., няма нищо, което да ме забавлява, озлобява и агресира повече от мъже, които си позволяват да коментират жените си и техните килограми. Забавлява, защото тези мъже си мислят, че са фактор за някоя на 20, а всъщност трябва да са благодарни и да се молят всеки ден, че някоя ги е взела. Озлобява и агресира, защото такива хора заслужават да са си сами и в огледалото да си обясняват какви са прекрасници.

Ако мъжете се привличаха само от красотата, нямаше да има толкова адски красиви, но и адски тъпи жени, които с години не могат да хванат някоя бедна душа.

# 587
И защо да не са фактор за някоя на 20? В крайна сметка 20-годишната с какво разполага, освен с млада възраст и евентуално добра визия? Всичко като лични успехи и някакви постижения обикновено се постига на една по-късна възраст. Вие съвсем ги ожалихте красивите жени. Тия, които наистина са хубави, определено не стоят сами, защото са тъпи.

# 588
И защо да не са фактор за някоя на 20? В крайна сметка 20-годишната с какво разполага, освен с млада възраст и евентуално добра визия? Всичко като лични успехи и някакви постижения обикновено се постига на една по-късна възраст. Вие съвсем ги ожалихте красивите жени. Тия, които наистина са хубави, определено не стоят сами, защото са тъпи.
По-скоро говоря за средностатистическият селяк, който пие ракия, почесва се по коремчето, псува жена си, нарича я дебела, но той се вижда като левентът на селото. Няма значение красиви, грозни, умни или тъпи са тези на 20, той си мисли, че младите ярета ще му се кланят. Такива мъже има много. То е част от характеристиката на такива мъже, че освен, че е дебела, ще повтарят на жена си, че е и стара, те тия обиди си вървят заедно.

# 589
  • София
Руми, чудесно казано.
Привлекателните хора са тези със самочувствие и самодостатъчност. И в двете посоки.

Искам само за протокола да отбележа, че аз след брака, за близо 16 години, даже станах по-яка мацка, отколкото като се омъжих. Две деца родих и съм с килограмите от 20-те си години, поддържам се, хубава съм, никога не съм била дропла, което не пречеше на мъжа ми да заспива в 20ч на дивана и сексът да е бил два пъти годишно (даже приятелките ми се шегуваха, че като знаят колко секс правим, как тъй имаме цели 2 деца Simple Smile ). Та, това да си хубава и секси, не пречи на господинът да те приема като нещото, което натиска копчето на сушилнята! Simple Smile

пъ.съ: Той дори не забеляза когато стопих близо 15 кила за няколко месеца, поради заболяване на любимото ми "нернва почва". Ходиш и гащите ти падат....
Леле Simple Smile Още ли сте заедно?
Иначе с времето се случват такива промени- тип заспиване на дивана.
Трябва малко да се стряскат тези мъже. Ла донна е мобиле.  Малко трябва да го дразниш, изненадваш и да му изчезваш от полезрението, после ела да видиш как ще подскочи на метър от земята и веднага ще се сети колко прелестна съпруга има.

Да не се заблуждаваме, дами.
Външността е номер, едно, две, три, четири и пет от десет. Останалото са другите фактори- маниери, женственост, финес, статус, образование и прочее.

# 590
savii, за 24 годишна жена много си се озлобила. Всеки сам си избира приятелския и любовния кръг. Намери си стройни интелигентни атлети, които всякак да те харесват.

# 591
Намерила съм си, благодаря. Няма как да разбера и да толелирам мъже, които обиждам жените, които са им дали години от живота си, както и деца. Ако Вие можете, лошо.

# 592
  • София
Намерила съм си, благодаря. Няма как да разбера и да толелирам мъже, които обиждам жените, които са им дали години от живота си, както и деца. Ако Вие можете, лошо.
Извинявай, но на 24 да даваш мнение как се случват нещата на друга възраст, след като не си го преживяла.... по-добре недей. Според теб жените не искат деца, но раждат НА мъжете и НА "тая държава", така ли?
За селяците има подхождащи им селянки, които може да не се почесват по корема, но освен "да си направя къщата" и поредния Ерген нямат други интереси. Казват, че Господ е събирач.

# 593
Извинявай, но на 24 да даваш мнение как се случват нещата на друга възраст, след като не си го преживяла.... по-добре недей.
За селяците има и селянки, които може да не се почесват по корема, но извън цвета на пердетата и клюките за ергенките нямат други интереси. Казват, че Господ е събирач
Кое да преживея? Да толерирам мъж, който обижда съпругата си? Няма нужда.

# 594
  • София
А ако двамата се обиждат взаимно?
Ще ми се да видя как се връткаш и напускаш при всяка обида, била тя и въображаема, но не на 24, а на 44....

# 595
Външният вид е важен не за друго, а защото е отражение на вътрешния свят и здравословно състояние (физическо и психическо). И когато се говори за външен вид, не става въпрос за скъпа декоративна козметика, засукани прически, скъпи дрехи и още по-скъпи аксесоари. Става въпрос за изправена стойка, енергична походка, здрава кожа, здрава коса, буден поглед, изразителна реч, активна мимика. Плюс безупречна хигиена. Красотата идва отвътре - клише, ама вярно.
Живот в стрес, страх, съмнения и комплекси първо съсипва външния вид, а след това и здравето. Нещастието буквално може да убие човек.
Когато някой прави избор да живее нещастно, нищо и никой не може да го спаси. В конкретния случай авторката прави точно този избор.

# 596
  • София
Извинявай, но на 24 да даваш мнение как се случват нещата на друга възраст, след като не си го преживяла.... по-добре недей.
За селяците има и селянки, които може да не се почесват по корема, но извън цвета на пердетата и клюките за ергенките нямат други интереси. Казват, че Господ е събирач
Не, има предвид, че в различните житейски етапи, има различна гледна точка. На 24 светът е черно-бял, свободна си като птичка, съвсем млада, животът и изборите са пред теб. Добре.  Обичайно точно тогава се случват онези мнения- "аз- никога не бих..." и прочее. Разбира се, тогава и най-малката грешка е лесно поправима- дори и да живеете заедно, просто се местиш, блокираш номера и край. Уви, след 20 години брак, когато си на 45 с две деца, куп обща собственост, общи приятели и прочее, вече решението на тези житейски казуси не изглежда толкова просто. И семейната криза /винаги има такива- ако ще да си Моника Белучи/, изисква доста по-сериозен висш пилотаж, анализ, прогноза и решение.

# 597
Толкова страници съвети и авторката се скри. Жената, според мен търсеше препатили, които са търпяли и са приели кръшкачите, щото нямат смелост да направят друг избор. По всичко изписано се вижда, че тя няма самочувствие и сила да се раздели с тоя "мъж". Самият факт, че приема за нормално да я обиждат, щото и при другите и приятелки било така, говори достатъчно. Авторката е готова да се самоунижава и самозалъгва, да прощава, да търпи любовници, да бъде мачкана, обидждана и не е чудно, че е попаднала на такъв партньор. Те краставите магарета се надушват. Жената няма никаква смелост и намерение да се раздели с любимия си. Не разбирам защо толкова народ се хаби да дава съвети и да се тръшка в дискусии.
Авторке, сега е кръшнал, пак ще кръшка, няма да спре, докато дойде момента в който ще дойде някоя, която наистина ще му даде смелост да се разведе, и тогава ще те зареже по книгите. Ти избираш сама да живуркаш в тая агония, с предизвестен край. Едно е да напуснеш някой на 35, друго на 45. Още си млада, кариера може да направиш и да станеш независима, на 45 ще ти е по трудно. Но ти си знаеш. Обичай го тоя индивид, който те обижда, унижава и изневерява. Натискай си парцалите, ти си знаеш.

# 598
  • София
Аз не видях да споменава свои приятелки, само попита дали никоя никога не е преживявала някаква обида.
Не е продуктивно да се отговаря на всички настървени, които виртуално са красиви, умни, заможни и успешно омъжени за полубогове. А в реалността може да са глигани в анцузи, които режат салата и какво ли още не.
От многото написана плява човек може да си отсее полезното и да хвърли останалото на прасетата, без да спори и да се напряга допълнително.

# 599
  • Варна
Странно е защо не коментирате промяната в мъже, а та е драстична?
Бил е примерен съпруг с възходяща кариера. След смъртта на второто дете имено той се променя коренно.
Специалист би дал по- точна оценка как реагират мъжете в подобни ситуации, но те се различават от женските депресии. Стигат до крайности и зависимости.
Относно темата за външността, жените също имат разлика във възприятията. Това което харесва на вас или колежки е пародийно за мъжете. Пърхащи мигли и екстравагантен маникюр няма да превърне Пепеляшка  в принцеса. Дори чужденци са забелязали излишния тунинг и грим на жени, работещи стандартни професии тук. Не може да продаваш баници с 5 см.нокти и грим на травестит. Отделно речника и изказа на някои жени надминават по вулгарност мъжкия пол.
Да си привлекателна жена с харизма не е само външност, а отношение и стил към себе си и живота. Силните жени са родени лидери, те се справят с всяко препятствие. Не се вълнуват особено от мнението на околните и следват целите си. Често са сами, защото не правят компромиси със себе си. В нашето общество изпъкват модели на лайф коучове , чалга метреси и родови пристрастия. Жените с качества не търсят модели, те се развиват и надграждат. Копирайки ги няма да успеете особено, защото индивидуалността е лична ценност.

Общи условия

Активация на акаунт