Начални училища в Пловдив - Тема 4

• 24 147
  • 465
  •   1
Отговори
# 180
Живеем в село Белащица и нито едно не ми е близо и ще стане още по-голямо мазало с ходене и връщане. Днес имам среща в една монтесори къща поне още една година да изкараме там и на 6 ще си го запиша директно в училище. Още ми е каша в главата и нямам идея на къде да тръгна Sad

# 181
Живеем в село Белащица и нито едно не ми е близо и ще стане още по-голямо мазало с ходене и връщане. Днес имам среща в една монтесори къща поне още една година да изкараме там и на 6 ще си го запиша директно в училище. Още ми е каша в главата и нямам идея на къде да тръгна Sad
От Белащица проверете в СУ Константин Величков в Кичука. Тяхната ПГ е по Монтесори, целодневна е и имат и къде да спят.  Отделени са от големите ученици, имат отделен вход за влизане, отвън сега им правят и по-голяма детска площадка, че старата беше с 2 неща май само.

# 182
Само стандартната група е с отделен вход.  Това беше голямо предимство за мен. С две ръце съм за учителките. Много съм доволна.  За Монтесори групата нямам наблюдения. Те обаче са вътре при първи клас. За свободни места силно се съмнявам да има, но може да проверите в училището.

# 183
  • Пловдив
Това ми звучи като подходящо за моя. Но баща му каза "не", а аз работя далеч. Grinning

Не знам доколко ви са възможностите, но Румен Банков от "Детска планета" идва всеки ден и взема децата за занималнята си след обяд - и от ПГ, и от класовете.

# 184
  • Пловдив
А, на градина ще си ходи явно, но мерси, полезно инфо е.

# 185
А проучих само Кочото, тяхната е целодневна.
Не ми хареса базата им, нямат и къде да играят и се отказах.

# 186
  • Пловдив
Миналата есен проучвах няколко училища с целодневни паралелки, защото и ние имахме проблем в градината. Кандидатствах в две и никъде не приеха детето. В крайна сметка го преместих в друга детска градина и съжалявам само, че не го направих по-рано.

# 187
Здравейте! Ще съм благодарна, ако споделите минималните точки за прием в първи клас от последното кандидатстване в ОУ Райна княгиня.  Живея в Кършиака, но се оказа, че улицата ни не се води в района на училището. Комшиите срещу нас на улицата се водят в района, но ние не. Сега го разбирам и ще си сменям адресната регистрация, но тъй като детето ще е в първи клас през учебната 26/27г ще имаме по-малко точки. В този случай се чудя изобщо имаме ли шанс, че според моите калкулации ще съберем около 92 точки

# 188
  • Пловдив
Здравейте! Ще съм благодарна, ако споделите минималните точки за прием в първи клас от последното кандидатстване в ОУ Райна княгиня.  Живея в Кършиака, но се оказа, че улицата ни не се води в района на училището. Комшиите срещу нас на улицата се водят в района, но ние не. Сега го разбирам и ще си сменям адресната регистрация, но тъй като детето ще е в първи клас през учебната 26/27г ще имаме по-малко точки. В този случай се чудя изобщо имаме ли шанс, че според моите калкулации ще съберем около 92 точки
Ако не се промени нещо ще имате 90 точки за адреса + 7 точки за първо желание и ако отговаряте и на нещо друго ще имате и допълнителни точки.
Тази година стигаха 97 точки за там.

# 189
Много благодаря за отговора, вдъхнахте ми надежда!
Ако не се промени нещо ще имате 90 точки за адреса + 7 точки за първо желание и ако отговаряте и на нещо друго ще имате и допълнителни точки.
Тази година стигаха 97 точки за там.

# 190
За ОУ" Райна Княгиня" всеки випуск точките, необходими за прием са много различни. Дъщеря ми сега е пети клас и предишната година приемаха с над 100 точки, но при нея имаше деца и с под 90 точки..на сестра и пък випускът беше с много деца и голям зор беше с влизането. Така че пробвайте и дано имате късмет.
П.С. при нас улицата до нашия номер беше в района на ОУ"Райна Княгиня", а само нашият номер към ОУ"Христо Г.Данов". Sad

# 191
Здравейте, къде следите за дните на отворените врати в училищата? Дали биха ни приели за среща извън такъв ден за чисто информативна среща? Догодина ни предстои първи клас и от миналата година съм в стрес как да го избера това училище. Получих препоръки да е наблизо и да гледам учителя, но не знам дали е достатъчно. Все се притеснявам, че ако не тръгне добре в началото ще изгуби интерес и после край.

# 192
  • Пловдив
Училищата обявяват такива дни на страниците си, обичайно някъде напролет.
Препоръките за училище и учител не гарантират нищо. Мисля, че се пренавивате и имате очаквания, че като осигурите идеалната среда ще е по-лесно или ще върви от самосебе си. Но всичко е индивидуално и субективно.
Направете избор, до колкото той зависи от вас, но дори после да усетите, че мястото не е неговото това не е край в никакъв случай.

# 193
По-скоро работете върху тревожността си, нереално е да очаквате, че можете да анализирате, изберете и контролирате всички фактори на средата, в която ще попадне детето. Дори и най-доброто училище и най-добрият учител не гарантират какви ще са останалите деца в класа, а там най-вече са проблемите, които възникват.

# 194
Това вече го преживях с детската градина и ми е голяма травма. Избрахме, и взеха че ни и приеха, в желаната градина и група, но си оказа пълен кошмар. Имаше крайно претенциозни родители, деца с проблемно поведение, смяна на учители и пом. възпитатели. Знам, че е никъде няма да ми е гарантирано нищо, но така поне знам че съм проверила и съм опитала. Не се е получило, но не защото ми е било все тая, просто се случва.

Общи условия

Активация на акаунт