Начални училища в Пловдив - Тема 4

• 24 120
  • 465
  •   1
Отговори
# 225
  • Пловдив
Здравейте. Някой може ли да ми каже какъв е реда за преместване в друго училище? Дали може да бъде преместено дете в училище в което няма обявено свободно място?
Да, но за да има шанс детето да бъде прието е нужно смяна на адреса в района на училището.

# 226
  • Пловдив
Здравейте. Някой може ли да ми каже какъв е реда за преместване в друго училище? Дали може да бъде преместено дете в училище в което няма обявено свободно място?
Да, но за да има шанс детето да бъде прието е нужно смяна на адреса в района на училището.
Това твърдение не е вярно.

# 227
  • Пловдив
Това твърдение не е вярно.
Това твърдение е от личен опит.

# 228
  • Пловдив
Кандидатстването по критерии е едно, но има ли свободно място приемът не изисква адрес.
Споделете по-конкретно личния си опит.
Много интересно ми стана.

# 229
На мен също ми стана интересно как става местенето, ако няма обявено място.

# 230
  • Пловдив
Свободните места в училищата не се обявяват. Те автоматично се вписват в РУО и който се интересува може да попита там. Ако има такова се подава молба (в съответното училище)  и не може да се откаже прием.

Хвърлих едно око на сайта и да се допълня - има леко развитие в обявяването, но не винаги всичко е отбелязано и не винаги отбелязаното е точно. Така че справката  е желателна, за да има вярна информация.

Един съвет - винаги питайте в РУО, защото директорите не винаги казват истината. В повечето случаи, не отричам че има и изключения, се местят проблемни ученици и не винаги директорите имат желание да си навличат неприятности. Та поради тези причини понякога преиначават нещата.

Последна редакция: нд, 08 дек 2024, 00:47 от ЗлаВещица

# 231
  • Пловдив
Кандидатстването по критерии е едно, но има ли свободно място приемът не изисква адрес.
Споделете по-конкретно личния си опит.
Много интересно ми стана.
Въпросът е за преместване, тук въобще критерии няма, когато не е обявено свободно място. Отговорила съм на въпроса.

# 232
  • Пловдив
Когато не е обявено и няма свободно място прием не е възможен, надпланов такъв се случва по начин, за който само можем да предполагаме.

Прием при обявено място не означава, че е възможен само за деца с адресна регистрация в района на училището.

Аз лично съм местила дете след 2ри клас. Отидох директно при директора на училището, което ме интересуваше с въпроса има ли свободно място.

Изключително хаотична, невярна и объркваща информация поднасяте.

# 233
  • Пловдив
Много предполагате и бързате да сипете нападки, за неща за които нито сте се интересували, нито сте чели наредбите!То и четенето иска разбиране! Прием без обявено свободно място и без начинът, по който предполагате е абсолютно възможен, но не и гарантиран. Става с разрешение от Министъра на образованието. Подава се заявление в желаното училище. Училището го подава към РУО, но без основателна причина те не го изпращат към МОН. За основателна причина се смята промяната на настоящ или постоянен адрес. Сега изясни ли ви се, или ви е по-удобно някой да ви сдъвче и провери  информация, от която се интересувате!?

# 234
  • Пловдив
Всичко тръгна от въпроса какъв в реда за преместване (генерално) после се пита и възможно ли е това. ако няма свободно място.

На което Вашият отговор е, че детето ще бъде прието само при смяна е на адресна регистрация.

И от самото начало ви поправям, че това не е вярно и в двата случая - за обявени места и надпланов прием.

Нещо не ви разбирам гнева, наистина.

# 235
  • Пловдив
Всичко тръгна от въпроса какъв в реда за преместване (генерално) после се пита и възможно ли е това. ако няма свободно място.

На което Вашият отговор е, че детето ще бъде прието само при смяна е на адресна регистрация.

И от самото начало ви поправям, че това не е вярно и в двата случая - за обявени места и надпланов прием.

Нещо не ви разбирам гнева, наистина.
Споделих личния си опит с ПИТАЩАТА дама, както по-горе бях писала. Вместо да ме "поправяте" и след като  сте толкова запозната с приема, защо не споделите с "невежите"?

# 236
Благодаря на всички които споделят. Надеждите ни умират последни и ще направим всичко възможно да преместим детето си.

# 237
В кой клас е детето?

# 238
# 239
Здравейте, някой има ли информация за начален учител в ОУ ДУШО Хаджидеков- кв. Съдийски за госпожа Силвия Ганекова?

Общи условия

Активация на акаунт