Начални училища в Пловдив - Тема 4

• 24 111
  • 465
  •   1
Отговори
# 240
  • Пловдив
Благодаря на всички които споделят. Надеждите ни умират последни и ще направим всичко възможно да преместим детето си.
Огледайте и училищата в близките до Пловдив села. Много от тях осигуряват спокойна учебна среда и добра подготовка. Важно е детето да е спокойно.

# 241
Здравейте.Предстои кандидастване за 1ви клас тази година.В район Южен.По адрес ни се пада "Константин Величков".Имаме 3г уседналост на адреса.Може ли мнения за това училище?Бих помолила и за мнения за госпожите,които поемат на есен и в "Яне Сандански".

# 242
В момента 4. клас в "К.Величков" извеждат Ацинова, Харалампова и Бахчеванов. Харалампова води монтесорската паралелка, но не знам дали ще я има отново за 2025/2026, т.к. тази година нямаха прием по Монтесори, въпреки че имат подготвени учители. Реално разширената подготовка на монтесорската паралелка е английски от първи клас, другите са с разширена подготовка по математика и по хореография, но часовете по разширена подготовка в Константин Величков могат да се променят за всеки випуск, има и паралелки с Човек и природа, с Рисуване, с Компютърно моделиране и всяка година определят каква ще е разширената подготовка (профила). Бахчеванов е много харесван от децата, ама той им слиза на нивото и се включва и в игрите им наравно с тях. Ацинова е нова за училището, на мястото на Ванева е, която е в майчинство и не е сигурно, че ще се върне за началото на учебната година. Иначе Яне Сандански се счита за по-добро от Константин Величков.

# 243
Моля за актуални отзиви за Алеко Константинов, и Княз Александър за първи клас?
Кога се обявяват местата?

# 244
  • Пловдив
Noren, ето тук е системата за прием на Общината. Тук ще обяват графика на дейностите.
https://priem.plovdiv.bg/events [url]https://search.app/VvdA6SJwV7PTh4RY6/url]

# 245
Здравейте! Предстои ни кандидатстване за първи клас тази година. По адрес ни се води ОУ Васил Левски, но ни предстои преместване в друго жилище. Новият адрес е в Тракия и е в района на СУ Димитър Матевски, като бихме могли да пробваме и в СУ Софроний Врачански.
Бихте ли дали мнение за споменатите училища? Благодаря предварително!

# 246
  • волно калдъръмче
Аз съм за СУ Софроний Врачански.

# 247
  • Пловдив
Здравейте! Предстои ни кандидатстване за първи клас тази година. По адрес ни се води ОУ Васил Левски, но ни предстои преместване в друго жилище. Новият адрес е в Тракия и е в района на СУ Димитър Матевски, като бихме могли да пробваме и в СУ Софроний Врачански.
Бихте ли дали мнение за споменатите училища? Благодаря предварително!
Ако имате възможност, оставете си детето в ОУ "Васил Левски ". И двете тракийски училища са компромисни.
Ако трябва да изберете все пак,  по-добре Софроний.

# 248
Благодаря на отзовалите се. 

# 249
Здравейте, предстои ни тази година кандидатстване и в района ни е СУ " Паисий Хилендарски". Миналата година сина ми го завърши и изобщо не искам и малкия да ходи там отново... След 5ти калас стана кошмарно. Смяна на класни, учителите изобщо не ги интересува нищо, неадекватно поведение на зам. директори. Толкова да ми опротивя това училище и се притеснявам, че нямам друг избор , нали?
Дали има шанс да ни приемат в друго училище в околията и всъщност не знам кое е добро. Ако пиша друго на първо място, дали има вероятност да си изгубя точките и мястото в Паисий Хилендарски?

# 250
  • Пловдив
Тук е обяснено всичко за приема в 1 клас.

https://priem.plovdiv.bg/

# 251
  • волно калдъръмче
Дали има шанс да ни приемат в друго училище в околията и всъщност не знам кое е добро. Ако пиша друго на първо място, дали има вероятност да си изгубя точките и мястото в Паисий Хилендарски?
В което и да отидете, за вас все ще са неадекватни Smiley

# 252
В което и да отидете, за вас все ще са неадекватни Smiley

Защо?

# 253
Аз пък считам, че Васил Левски е добро училище в района. За Паисито вече имате опит, а и аз изложих подобни на вашите аргументи в полза на лошата обстановка там.

# 254
Следя темата от известно време, макар първи клас за нас да е още сравнително далече, но все пак да попитам за отзиви за  "Д. Хаджидеков" (втора сграда, в "Съдийски ") и по-специално за госпожите, които сега са на трети клас.

Общи условия

Активация на акаунт