Начални училища в Пловдив - Тема 4

• 24 257
  • 465
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте,  синът ми е трети клас и е жертва на тормоз в училище . Препоръчайте ми подходящо училище в район Централен за 4 клас, в което нещата са по-спокойни. Резултатите нямат значение.  Важното е детето да е спокойно
В кое училище е?

# 286
Здравейте,  синът ми е трети клас и е жертва на тормоз в училище . Препоръчайте ми подходящо училище в район Централен за 4 клас, в което нещата са по-спокойни. Резултатите нямат значение.  Важното е детето да е спокойно
Много трудно бих препоръчала "спокойно" училище в Центъра. Големите училища никога не са спокойни, обикновено цари анонимност,която пък води до тормоз. Моят съвет е да търсите малко училище, дори по възможност в околните села/квартали. Нещата там не стоят както преди години. Сега има училища в близките села, които предлагат качествено образование и спокойна среда.

За съжаление няма как да пътувам до някъде. Работя извън Пловдив.  Имам още едно дете, което ходи на училище.  Чисто логистично няма как да стане.
Колебанията ми къде да го преместя са между Алеко Константинов, СУ,,Цар Симеон Велики,, и СУ,,Свети Климент Охридски,,

Последна редакция: нд, 30 мар 2025, 16:07 от JasminaK

# 287
  • Пловдив
Не знам колко качествено образование предлагат близките села, като гледам родителите, които имат възможност си записват децата в Пловдив.

# 288
  • Пловдив
Здравейте,  синът ми е трети клас и е жертва на тормоз в училище . Препоръчайте ми подходящо училище в район Централен за 4 клас, в което нещата са по-спокойни. Резултатите нямат значение.  Важното е детето да е спокойно
Много трудно бих препоръчала "спокойно" училище в Центъра. Големите училища никога не са спокойни, обикновено цари анонимност,която пък води до тормоз. Моят съвет е да търсите малко училище, дори по възможност в околните села/квартали. Нещата там не стоят както преди години. Сега има училища в близките села, които предлагат качествено образование и спокойна среда.

За съжаление няма как да пътувам до някъде. Работя извън Пловдив.  Имам още едно дете, което ходи на училище.  Чисто логистично няма как да стане.
Колебанията ми къде да го преместя са между Алеко Константинов, СУ,,Цар Симеон Велики,, и СУ,,Свети Климент Охридски,,
В такъв случай моят съвет е да потърсите учител. В Алекото едва ли ще имат свободно място в 4. клас.  Бих отишла в Кл. Охридски да разговарям с директора. Нов е и струва ми се доста диалогичен.

# 289
  • Пловдив
Може да проверите за свободни места в ОУ Княз Александър I - то е до съда на бул. Шести септември.
Също така в сайта на РУО качват свободните места в училищата. Може и там да разгледате и да звъннете да ви потвърдят в съответното училище дали не е заето.

# 290
Здравейте!
Някой има ли отзиви от учителките, които ще поемат 1ви клас в Кочо Честименски:
-Тинка Христозова
-Наталия Димитрова
-Светлана Узунова

# 291
Здравейте, някой да има мнение за ОУ Душо Хаджидеков в кв.Съдийски, г-жа Ганекова?

# 292
Последните две години някои деца от подготвителната не успяха да се класират за 1-ви клас. За най-сигурно се дава съвет за смяна на адресната регистрация, иначе гаранция почти няма.
Възползвам се да питам, понеже работите в системата-това че адресната регистрация е направена толкова скоро доколко гарантира достатъчен брой точки, ако имате наблюдение?
В нашия случай се налага да я сменим година преди кандидатстването и ме гложди дали не рискуваме. За Кочото иде реч.

Влезнахте ли в Кочото?
Кандидатсваме за ПГ, виждам заявление за записване,в което пише,че съм запозната с двете сгради на училището,но аз не съм запозната. Къде мога да получа информация? Има ли ден на отворените врати за ПГ? Знам,че ПГ е в блока, на това ли казват две сгради?

# 293
Последните две години някои деца от подготвителната не успяха да се класират за 1-ви клас. За най-сигурно се дава съвет за смяна на адресната регистрация, иначе гаранция почти няма.

Цитираха Ви,че сте от системата и затова си позволявам да Ви питам- как родителите могат предварително да видят материалната база?

# 294
Организира се т.нар. "Ден на отворени врати", в Кочото ще е на 12.04, проверете за желаните от Вас.

# 295
Хубава е базата на ПГ на ОУ "Кочо Честеменски", нищо, че е в блока зад Руския клуб. Децата ги вадят отпред да играят, включително ги водят и в близкия парк.

# 296
Здравейте, пред голяма дилема сме кое училище да изберем - ОУ "Райна Княгиня" или СУ "Пейо Яворов". Дали някой има информация за учителките, които ще поемат първи клас:
Яворов:
Ваня Иванова
Добринка Кисьова
Веселка Венциславова
Райна Княгиня:
Мариана Кувенджиева
Стела Чалмова
Елена Димитрова/ Цвета Гогова
Евелина Васева
Мария Панева

# 297
Ако имате възможност да сте при г-жа Кувенджиева в ОУ "Райна Княгиня", препоръчвам Ви с две ръце. Тя е от хората, които са родени за тази професия: обича професията си, децата, запленява ги и успява да ги насърчи да се развиват, да учат, но с разбиране. Но най-важното е, че ги учи да общуват добре един с друг, да се справят с различни ситуации, да бъдат добри хора.
Толкова прекрасен човек и преподавател, че всички с огромна тъга ще се разделим с нея тази година.

# 298
Дъщеря ми е 4 клас в Яворов.Г-жа Веселка Венциславова ни е класна. Прекрасен Човек и учител. Друго няма да пиша ,само това, че ще се разделим със сълзи. Тя за децата,те и ние за нея🩷! ☺️

# 299
Как се избират учителките? Изобщо има ли такава вероятност?

Общи условия

Активация на акаунт