“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема№3

• 39 350
  • 760
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Това с Филип е още по-налудничаво от моето предположение за дъщерята на Десподов.

# 211
С това, че ще бъдем изненадани кой може да в убиеца, ме кара да си мисля, че може това да е някой герой, който имаме за положителен образ - Филип, Мия, Дора…
Това е една от причините да подозирам Филип.

След последния епизод си казах, че няма как да е той, нали той откри втората жертва.
Но... как го откри? Котките му го говорят? Реално той не видя нищо, което да го усъмни в нещо. Просто някакво чувство го накара да последва една котка....

И се замислих пак над моята теория (колкото и да е налудничава) :
Губи шокиращо по-голямата част от семейството си -> разделя се и с Мия -> напуска си работата -> остава без нищо -> депресия -> пропива се -> не може да си превъзмогне травмата -> изперква -> раздвоение на личността (тип д-р Джекил и мистър Хайд) -> нищо не си спомня от това, което е сътворил (затова пък нещо смътно му подсказва къде точно да открие втората жертва).
Според мен не случайно са избрали такъв развой в героя (напуснал работата си и пропил се).

Да, знам, налудничава идея, но просто не мога да го изключа.

Филип беше с Мия по време на първото убийство.

# 212
  • Бургас
За бъдещ сценарий на филм е много добра идеята за Филип.
За тук,в момента....нищо не би ме шокирало!

# 213
Отново ли Филип?
Това са големи смешки.
Дали вярно е сварил журналистката или дъщерята, психопата? Друга жена няма, която може да е жертва.

# 214
  • София
Единствената възможност би било да е полудял. И сценаристите също. Иначе обяснението с раздвоението на личността си го бива.

# 215
Това с пропиването е най-редовна част от сюжета в много кримита. Почти всеки детектив е алкохолик. Затова според мен това изобщо не е белег, че Филип може да е серийният убиец. Не го подозирам.

# 216
Не вярвам директора на музея да е убиецът, защото е твърде очевидно, но според мен той знае кой е убиецът и го подстрекава. Нищо чудно да му е пускал идеи в главата. Явно мрази Десподов и като цяло отмъщението е насочено срещу него и мръсните му далавери, уж като любител на историята. Следват Харитонов и журналистката. После като нищо ще посегнат на дъщерята, но според мен нея ще я спасят, а Десподов накрая ще бъде убит.
Момчето аутист е много малтретирано, но друг заек ще изскочи оттам. Директора на музея също е психопат, но не убиеца.

# 217
Филип е абсурден убиец за мен,чак такова куку не вярвам да е станал.Да уби брат си,но не мисля че би убил толкова много хора и толкова жестоко.От толкова гледани крими сериали,винаги серийния убиец е малтретиран и с тежко детство.С голяма травма.До момента освен психото Тишо,която явно е само воайор и асистента от музея,който не обича да го удрят,до сега не са загатвали за травми.Може би и полицайката,някой беше предположил малтретиране в детството,или изнасилване заради реакцията и при разпитването на Солаков.

# 218
С тая кръв по увисналата ръка трябва да я е транжирал първо, преди да я вари...
Или е от стоманените въжета под мишниците, вдигал и спускал многократно жертвата във врящия казан. За ръката не съм сигурна, би могла да бъде както женска, така и мъжка. Снимано по този начин (не се вижда над лакътя), може и да е на слаб мъж, ако видя такава снимка на ръката на Илчев (не казвам, че е той, просто пример), никога няма да си помисля, че е мъжка.

# 219
  • София
За мен най-изненадващо ще е ако дъщерята на Десподов е дъщеря и на Дора и чрез убийствата се опитва да привлече вниманието на майка си, понеже я е изоставила при безкрайно контролиращия баща и да накаже него, понеже е прикрит зад уж добри каузи мафиот. И всичко това да е вдъхновено от наученото от нея от професора.

# 220
Къде го гледате трейлъра за Епизод 5?

# 221
  • Бургас
Когато се разкрие демона и изобщо  няма да го съжалявам. То бива жестокост ама тоя минава всички граници. .... Къде им хрумват на сценаристите такива ужаси?

След епизод 1 изказах опасение, че ще ни представят подробна сводка за средновековните методи на инквизиция и за жалост то се сбъдна!  
Преди време слушах разказа на един професор, получил с изследователска цел достъп до архивите на Инквизицията, за преследването на албигойците през XIII-ти век. Той сподели че протоколите били изключително подробни както относно получените признания, така и по отношението на методите за изтръгването им. Каза също , че след втория, третия том , просто е спрял да чете от потрес и ужас...
Също преди доста време четох публикация на румънска историчка, която прави сравнителен анализ между наказателните практики в Средновековна Западна Европа и на Балканите през XV-ти век. Косите ми настръхнаха, кръвта ми се смрази ... Нужни ми бяха дни, да си прочистя мозъка от прочетеното!
Та, има достатъчно източници , музеи също. Въпросът е докъде стига сценария и как обслужва това сюжета. За мен лично – границата на добрия вкус е прекрачена .  Но знам , че това е много субективно.
Така или иначе, предполагам че наказваните са извършвали доста по-„обикновени/рутинни“ престъпления в сравнение на получаваното възмездие... Този садизъм надскача всякаква  мяра за нормалност и наличие все пак на някаква остатъчна човечност... Извършителят трябва да е абсолютен социопат... и лишен от всякяква емпатия и здрави емоции. Но обикновено такива хора извършват престъпления за удоволствие и срещу слаби, уязвими и случайни жертви./Всъщност, дали !? Thinking / А нашият наказател изглежда сякаш воден от много силно чувство за нарушена справедливост, въздава възмездие, т.е. емоционално мотивиран е и социално отзивчив... Доста съм объркана. И от една страна все повече си мисля,  че директорът на библиотеката и д-р Язова доста добре пасват като поведение и интелект, от друга страна хич не ми се иска да са те!!!

Опасявам се, че пост #205 на Amaretto_ ще се сбъдне.

Последна редакция: вт, 26 мар 2024, 09:57 от lady Koup

# 222
  • София
Не мисля, че Дора е майка на дъщерята на Деспотов. Не ми звучи логично.

# 223
  • Бургас
...От толкова гледани крими сериали,винаги серийния убиец е малтретиран и с тежко детство.С голяма травма.До момента освен психото Тишо,която явно е само воайор и асистента от музея,който не обича да го удрят,до сега не са загатвали за травми.Може би и полицайката,някой беше предположил малтретиране в детството,или изнасилване заради реакцията и при разпитването на Солаков.

Мисля че случката с Грудов в дома на Елдърови, за която му се подиграваха колегите, може също да говори за постравматичен стрес или систематичен тормоз в детството ... знам ли; но има нещо и там...

# 224
Лейди, съгласна съм.
Ако се раздава правосъдие заради корупционни схеми и невъздадена съдебна справедливост, както масово се предполага, защо е тази крайна и ужасяваща жестокост и садизъм при убийствата?
Тази препратка към средновековните мъчения и наказания?

И на мен ми се струва, че са заложили на много шокиращи престъпления за зрелищен ефект, но няма да ги обвържат достоверно с мотивите и психопрофила на убиеца.

За който от предполагаемите убийци да си помисля, за която и от изложените до тук причини за убийства да се сетя, веднага ми изниква въпроса - защо по този начин? И никак, никак не ми се връзват нещата.

Общи условия

Активация на акаунт