“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема№3

• 39 347
  • 760
  •   1
Отговори
# 225
  • Sofia
И аз разсъждавам над тези неща.
Такъв садизъм не е невъзможен, но за да може човек наистина да го извърши си трябва сериозна "основа" у самия него, в психиката и предисторията му. Иначе ще е самоцелно и нереалистично.
Много убийци, вкл. и сериини са садисти, но не всички.

# 226
  • Бургас
СиенаМ и аз съм се застопорила в размисли над  тази сериозна "основа" у самия него, в психиката и предисторията му.

Защото подчертаната жестокост и планирането водят към психопат,но тези хора не се ангажират емоционално и социално. Социопатът пък обикновено е много по-емоционален и спонтанен, непредвидим, т.е. няма как така систематично да планира садистичните си изстъпления ...Thinking

# 227
  • Sofia
Да, има някакъв разнобой по тези линии, но аз се надявам, че ще се намери обяснение и просто все още не знаем всичко.. Ако не, ще е лошо скалъпен сюжет, което също не изключвам, макар да не ми се иска. Искам да е изпипано и логично, защото по темата има достатъчно много достъпна информация.

# 228
Къде го гледате трейлъра за Епизод 5?
По телевизията вчера след Капките, преди да почнат вечерните новини Grinning

Онлайн не знам къде е.

# 229
На тоя етап не се и опитвам да разсъждавам. От това, което имаме до тук съм си казала предположенията, всяко следващо би било изсмукано от пръстите.

За снимката с еленовите рога и аз мисля, че е журналистката. Но не мисля, че е свързано с конкретен демон, по скоро е символика. В миналото във всяка религия символиката на рогата е различна. Ако приемем, че използва славянската или християнската митология, мъжете така са обозначавали, че притежават една жена. Закачали са еленови рога на къщата ѝ. Един вид - Пешо е бил тук. Simple Smile

Чрез демоните според мен ни показва слабостите и зависимостите на жертвите. А чрез начина на екзекуция - личното му отношение към всяка жертвата.
При съдийката имаше момент на "милост" със счупените колене - за да умре по-бързо.
При адвоката пирамида - масонски символ. Един вид - ето ти сега масони, заври си пирамидата....видяхме къде. Simple Smile

Другото, което се сетих е, че черна котка присъстваше и при двете убийства. Дали е Бастет, мога само да предполагам.
При първото убийство, убиецът я видя на път към пулта от където пусна "звук и светлина". А при второто, "отведе" Филип до трупа на адвоката.

И още нещо. Кажете ми, че всеки може да носи риза с такива копчета. Не искам "моят човек" да се окаже убиец. Rolling Eyes
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 26 мар 2024, 12:24 от Sysly

# 230
  • София
Върнах си кадри с Люба/Рая Пеева в 3-ти епизод, а и изгледах едно интервю с нея. Тя явно поддържа такъв тип нокти - къси, квадратни, тип френски маникюр, но без лак или с безцветен.

# 231
Не е директора библиотекар. Прекалено е очевидно и банално. Уж замаскиран като инвалид и невъзможен физически извършител, но все пак да го нагласят него наистина ще е разочарование.

# 232
Нищо чудно да е библиотекаря, той си има помощник - аутиста. Умен, навътре в историята е, сигурно и мотив има.

Най-безумната идея ми се вижда, че бил мъжът на Мия. Той е мъртъв.

# 233
Допълних си предишният пост, тока спря и не успях да го довърша.

Ръката на Рая Пеева:

# 234
  • София
За.мен не са в противоречие жестокостта на убийствата и нравствения мотив на убиеца. Може да комбинира и двете - ако жертвите са злоупотребили с властта и общественото си положение, в резултат на което някой е понесъл тежка загуба - на близък. Ще има силен личен мотив, и ще изглежда, сякаш въздава възмездие за греховете им.

Не знам дали някой смята, че мъжът на Мия е убиец; аз лично очаквам някой да отмъщава за смъртта му, или за смъртта на друг от групата му. Така или иначе той е връзката с Мия.

# 235
А за каква отрязана женска ръка се коментира? Кога и къде? Какъв сварен труп? Какво съм изпуснала?

# 236
  • София
А за каква отрязана женска ръка се коментира? Кога и къде? Какъв сварен труп? Какво съм изпуснала?

Пост #170.

# 237
Някои психически разстройства се характеризират именно с крайно неприемане на различните разбирания за морал или неморалното поведение изобщо. Намесването на хомофобията мен повече ме обърква.

# 238
Ние се възмущаваме тук на жестокостите в сериала, но като си помисля, че е имало времена, в които подобен род наказания са били стандартна практика, ми настръхват косите.

Да не коментирам и че днес все още има места по света, където се отнасят варварски към враговете си.

# 239
  • España
Най-накрая и аз изгледах последния епизод и изчетох мненията ,както в предната, така и в новата тема , за която благодаря !
Демонът има много личен мотив, а престъпленията са дълбоко обмислени и прецизирани . Направи ми впечатление текстът на латински , който беше забоден до тялото на адвоката :”Ти си смел българин и пред теб ще се затворят вратите на Рая и ще се отворят вратите на Ада”. Според мен това е нова щриха към портрета на убиеца : той някак “се възхищава” в известна степен или на хомофобската линия в поведението на Смилев ; или на политическите му амбиции, свързани с национализма , но това не омаловажава “вината на адвоката” , който е още една отметната глава в кървавия план! И защо на латински -пак има два варианта : или “свободен текст” , преведен на латински , за да бъде в стилистиката на престъпленията ; или е взет цитат от миналото . Аз за такова писмо на латински , написано към смел българин , хем и свързано с Търново, се сещам само за Унията на Цар Калоян и разменените му писма с Папа Инокентий Трети …евентуално.
Ако вземем “демоничната линия” , всяка жертва е символично свързана с конкретен демон явно . Интересно ми е кой ще бъде Луцифер ( принцът на демоните) . В първи сезон  имаше градация , която водеше към “разплатата” с главния “виновник”( бащата на Филип) . Тук още нямаме подадени подозрения в тази насока сякаш …на този етап.
Каква е мотивацията на Демона да замеси Мия ? Пак има два варианта : или личен мотив , свързан с нея и връзката и с Търново ( защото убиецът е тук и наказва за неща , случили се в този град ) ; или той се възхищава на работата и , приема я като  достоен противник ( присъщо за емблематични серийни убийци). А Демонът мисля, че  иска “да бъде разкрит” все пак , за да има смисъл от неговото “кърваво отмъщение”.
Що се отнася до Филип , както вече писах , той сега ми е много по-симпатичен ( чудесна игра на Владо) . След като излезе от сянката на властния си баща ( първи сезон) , той показва друга, по-симпатична страна от себе си . Пък и …водица пи от Търновската чешма…защо ли…  При всички положения той няма нито мотив, нито “ресурси” да извършва тези престъпления , а и няма връзка с Търново .
Следващите жертви вероятно ще са Тороманов ; журналистката … Десподов ( може и той да е Луцифер).  Ирина-Теодора , ако бъде жертва изобщо, няма да е свързана с основния мотив мисля.
Това са моите разсъждения по подадените улики на този етап.
Случайно изпуснати снимки и актьори не искам да обсъждам. Интересен ми е генезисът на престъпленията !
Още нямам категорично заподозрени.

Последна редакция: вт, 26 мар 2024, 17:08 от Воден пъпеш

Общи условия

Активация на акаунт