“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема№3

• 38 694
  • 760
  •   1
Отговори
# 600
Духовникова ми прилича на Мишел Пфайфър. Особено на втората снимка.

# 601
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
И аз отбелязах това за фамилиите,колко нетипични са и как пък един Иванов и Димитров не се намери вече 2 сезона.
 Мия Язова е най-дразнещата комбинация,която са можели да измислят.
Любопитно ми е колко Мия са се родили преди 45+ години в България, при времена, и ако не се бъркам,в които не е имало своеволия при кръщаването на децата със западни имена.

# 602
И аз отбелязах това за фамилиите,колко нетипични са и как пък един Иванов и Димитров не се намери вече 2 сезона.
 Мия Язова е най-дразнещата комбинация,която са можели да измислят.
Любопитно ми е колко Мия са се родили преди 45+ години в България, при времена, и ако не се бъркам,в които не е имало своеволия при кръщаването на децата със западни имена.

"Значение името Мия:
Миа е име, което означава момиче с доста сложен нрав. Буквално това е преведено от скандинавците като "непокорен". Знакът на зодиака, който придружава момичето, са близнаците. Това е доста сложен знак. Той характеризира лице от две противоположни страни. От една страна, Миа може да бъде любезна и мила, но от друга - упорита и жестока."

# 603
  • София
Може да е била някоя Минка, но да си е сменила името. Grinning
Скандинавското значение е баш като за нашата героиня.

# 604
  • София
Имената/фамилиите на героите СА свързани с характерите им. Явно съвсем умишлено, но сега нямам време да ги копирам всичките. Утре, стига някой да не ме изпревари.

# 605
Имената/фамилиите на героите СА свързани с характерите им. Явно съвсем умишлено, но сега нямам време да ги копирам всичките. Утре, стига някой да не ме изпревари.

Смятам, че ако се разбере смисълът на имената, ще добием по-ясна представа за същността и характера на самия герой, като това  може би би спомогнало, за откриването и на убиеца, дори и  било то чрез метода на изключването.

# 606
Нищо общо нямат за мен фамилиите с убийствата.

# 607
Нищо общо нямат за мен фамилиите с убийствата.
Най-вероятно. По-скоро с характерите на героите. Десподов е пример за това

# 608
  • София
Не с убийствата, а с характерите.

# 609
Хубаво котките да гледаме, ама то при всеки заподозрян има котка. Най-красивата - в библиотеката.

# 610
А някой спомня ли си Мия по какъв начин бе "извикана" в Търново? Филип "получи" мейл от Мия, която тя не бе изпратила (все още се чудя, защо не търсят как и защо е станало?). НО не се сещам за Мия .....

# 611
  • Wonderland
Мия (ако не бъркам Thinking ) беше "поканена" в ролята си на лектор да говори пред военните. Имаше нещо с едни 6 000 лв, които са дадени, за да я поканят Rolling Eyes

# 612
  • София
Мия беше поканена да изнесе лекция, за която беше платено на военното училище от анонимен спонсор.

# 613
  • София
За мен Теодора Духовника изобщо не се вписва в стереотипите за красавица и точно това я отличава от масовката. Има чар и харизма, които не остават незабелязани. Независимо дали с положителен или отрицателен отзвук не е жена, която може да подминеш. За мен избора си е перфектен за ролята, а и в живота си е бунтар мисля. Харесвам я.
След първия сезон си спомням ясно как Карамазов беше дал интервю, в което беше казал, че прекратява актьорската си игра и ще се посвети на своето хоби - фотографията. След като разтуриха триото с Вергов и Бахаров доста по-малко играе, това забелязах аз. Какво стана идея си нямам.
Но за мен си е много харизматичен. Дори и толкова отвеян, както в този сезон пак си ми харесва.
За мен няма да има трети сезон.

# 614
  • София
Сега, ето какво намерих за фамилиите:
Канчарова - произхожда от "канчар" - славянско прозвище за особено големи заслуги към владетеля Wink
Тороманов - "тороман" - здрав, силен, упорит, инатлив
Харитонов - "чернодрешковец" - така са казвали на монасите, отказали се от контакт с другия пол
Грудов - грудката е ясен
Десподов - също е ясен - "деспод", господар
Заимова - дават го като "владение на спахията" или "спахия" - т.е. може да идва и от подчинение на висшестоящия, но и от воин, водач, вожд
Смилев - "смил" било реално растението "безсмъртниче" - интересна игра на думи и още по-интересно ще е ако от екипа изобщо не са обръщали внимание на етимологията Simple Smile
Филип Чанов - там е ясно също от 1-вия сезон още - в Родопите има и коне, и чанове
Мия - означава "моя" от итал.ез., но често се свързва с (Архангел) Михаил - "богоподобен", той е Божият воин, който следи за спазването на реда (неслучайно се приема за покровител на служителите на реда)
Язова - "яз" може да означава "бент", но може да идва от турската дума "лято", а след лятото идва есен Wink
Елдъров - "елдар" означава "собственик на държавата", "владетел", от англ.ез. "по-голям", "по-възрастен", но и "старши" (за колега, за опит) - тук има какво да се поразмишлява
Фичето - срещнах, че често е идвало от "фтичето", "птичето" като прозвище
Дора - от "дар" - може да е подаръкът, който да накара Филип да се върне към нормалността
Илчев - от Илчо, умалителна форма на Илия - "Божия сила"
Май само имената на професора и на прокурора не се сещам в момента.
Може би трябва и с малките имена да се заиграя. Wink
Може и напълно случайно да са ги избрали тези имена и фамилии, но определено са ги нацелили.

Общи условия

Активация на акаунт