“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема№3

• 39 369
  • 760
  •   1
Отговори
# 150
Да, но той стреля по Филип с пистолета на охраната от Трапезица. Чак толкова съвпадения няма как да са случайни - купува гюдерии и откраднатия пистолет е в него… Не е изключено да е допусната грешка и да не са очаквали чак толкова да заглеждаме на стоп кадър 😁

Аз бели обувки не виждам на първата снимка.

# 151
  • Галифрей
Те са няколко мисля,че са трима този беше за заблуда. Няма как да се покаже още в началото. Главният извършител още не се показал и нас е персонажът на Калоян.
В Съни Бийч Христо Петков  ( Асен Чанов) също имаше роля сега и Калоян е там. Съвпадение не мисля. 😁

# 152
Абсолютно съвпадение е.

# 153
  • Варна
Този, който давиха в затвора, не е ли точно този гологлавият актьор?

# 154
  • Sofia
Не

# 155
Не, той се казва Димитър Касабов. Участвал е в Сървайвър.

# 156
  • Галифрей
Все още не са го дали, за този който говорех.

# 157
Никой не подозира героят на Блатечки, не че нещо, но има огромни познания по история, разполага с пари, може да е бил приятел с Христо Язов. Нещо се корени в детството или ранното юношество на героя, пак ме връща към книгата "Повелителят на мухите", който я е чел знае как корените на злото могат да събудят звяра и в дете. Отделно , ако търсят плот туист , а те обикновено това правят Десподов е подходящ в случая.
Защо ще му е да си разваля цялата схема? Със сигурност въртят големи измами и се пазят взаимно. Трябва да си търси нови доверени хора, а това не е лесно.
Евентуално съдийката да е видяла /разбрала нещо, което не трябва. Нали планираше развод, някакво заминаване, неща от този тип.
Обаче адвоката не мисля, че е имал намерение да се цепи от колектива.
Отделно, убиеца наказва грехове. Едва ли Деспотов (героят на Блатечки) е лишен от такива. Това значи, че ще трябва да накаже и себе си. Но не разбирам мотива точно за такива ритуални убийства какъв би бил в случая.

# 158
  • София
Непоявилият се твърде ли е млад за мъжът на Мия? 🤔 / хвърлям кукичка 😜/

# 159
Непоявилият се твърде ли е млад за мъжът на Мия? 🤔 / хвърлям кукичка 😜/
Според мен да. Все пак тя е на 45 години.

# 160
Грудов таи омраза към шефа си, има мотив и достъп до вътрешна информация. Според мен той може да влезе идеално в този профил на маниакален убиец.

# 161
Е, този като стреля по Филип, Филип не го ли видя? Нали беше на земята, а този срещу него?

# 162
  • София
Непоявилият се може да изиграе мъжа на Мия в миналото. Може да дадат какво е станало при смърта му.
Може да не е убиецът, а да играе в някой спомен.

Последна редакция: пн, 25 мар 2024, 17:45 от Fever Ray

# 163
Аз също съм за момчето от музея, но някакси си мисля че и уредникът има пръст/мозък в цялата работа. Не случайно ни показаха сцената с Мия на скалата.
Не гледам такива филми по принцип и нямам база за сравнение(то и тук ми идват в повече кървавите сцени), но все си мисля, че вече са ни показали убиеца.

# 164
  • София
Благодаря на онези, които отделиха време и труд да извадят кадри от повече сцени (и в лекцията, и при гоненицата) по наскоро повдигнатите съмнения и предположения.
Само от тях (чисто на визуална основа) човек може да се хване за аутиста или за непоявилия се герой на Калоян.
Първият влиза в неписаното правило (не без изключения) да ни показват злодея в първата третина на сюжета. Вторият пък - освен, че е в "изключенията" - е още по-интересен тъкмо с идеята на кинаджиите, че нищо не знаем за него. Фигурата му е подходяща. Докато още го "няма", но са видими резултатите от действията му, мотивите можем да си ги набавим най-общо като лични и/или социални. Честно казано, не ме възбужда това, че не съм го "видял" все още, фабулата ("пътят") са ми по-интересни.
(Снощи свърших кримката, за която споменах по-напред. Убиецът бе споменат 70-80 стр. (от над 400) преди края, но действията му и разплитането им взеха да ускоряват ход едва в последните 30-тина страници. Затова и я изчетох за 2 дена. На края не беше само съспенс, но и вече насоченото в правилна посока разследване и това ми хареса.)

Общи условия

Активация на акаунт