“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема№3

• 39 339
  • 760
  •   1
Отговори
# 240
Десподов ще е свързан с Луцифер мисля.

# 241
Десподов ще е свързан с Луцифер мисля.

Да, сигурно.

И аз се чудя защо извика Мия и Филип. Мия работи като лектор психолог, Филип като портиер-охрана, явно убиецът не вярва на полицията, съмнява се в тях, че ще му бъде интересно да го разследват.. или самият убиец е полицай, а и ще убива също и полицаи (Тороманов например ще е жертва).

# 242
А аз се чудя защо нито Мия, нито Филип се замислят за това. Айде, за втория разбираемо, пиян, влюбен... Ама Мия?

# 243
Викна ги,защото знае че Куката е намесен в далаверите,разбира се че им няма доверие.Отделно иска да привлече внимание,за да се чуе историята му,да разкрие грешниците.Предполагам,че ще бъде бутнат или ще скочи от Калояновата скала,не запомних точното име.

# 244
Ето ръката на Рая Пеева във филма (не успях да намеря по-ясен кадър) и окървавената ръка. Мисля, че наистина е нейната.

Последна редакция: вт, 26 мар 2024, 14:42 от mimchenceto.d

# 245
  • Бургас
Воден пъпеш, а дали не е възможно латинския текст да е ,,цитат,,  на думи отправени към  Калоян от Балдуин Фландърски , преди хвърлянето му от лобната скала!? / по търновското предание /
Нищо друго не ми ражда главата Nerd ...

Последна редакция: вт, 26 мар 2024, 14:27 от lady Koup

# 246
Филип този сезон ми е като паднал от Марс... по никакъв начин не ми се връзва с нищо. Не мога да кажа и че помага кой знае колко с разследването. Информацията от Дора Мия може да я получи и по друг начин, от друг човек.

Все повече Мия ми се струва като вероятен убиец или поне мозъкът на цялата операция. Има връзка с Търново, при това достатъчно силна. Достатъчно умна, дисциплинирана и праволинейна е. Беше казала един път на Тороманов, че ще работи безвъзмездно, което значи, че има пари. Според мен, неслучайно лекцията, която тя води беше пред военни. Дори мисля, че този, който я снима е физическият извършител на убийствата.
Не ѝ пречи да изпрати мейл на Филип. Много ми беше странна лежерната ѝ реакция като разбра, че Филип е получил мейла. Аз лично бих се притеснила ако знам, че някой ми е хакнал имейла, че даже праща и писма от мое име. Кой знае какво още може да е изпратил, а тя със сигурност има и контактите на доста високопоставени лица.
Предполагам, че още нещо се е случило за тези 5 години (нали толкова бяха минали...). Не се каза много за дъщеря ѝ, не помня и причината за инсулина. Всъщност потвърди ли се, че това е инсулин? От голямата мешавица първите епизоди много детайли ми бягат.

Възможно е да планира да натопи изцяло съучастника си и да го убие накрая, а тя да излезе чиста.

Единственото, което ме кара да се съмнявам в тази теория е смелостта на сценаристите. Биха си затворили потенциална врата за следващ сезон. Освен ако сезонът не е с Филип и Дора. Тороманов като падне жертва (почти съм сигурна, че няма да му се размине) ще се освободи място в полицията, а благодарение на Дора, Филип може и да изтрезнее.

# 247
Ръката в казана си е баш женска. Личи си. И аз мисля, че ще е Рая Пеева това. Имаше интервю с нея в "Събуди се" по Нова и каза, че героинята й е с болна амбиция, както и, че има любовни афери с няколко от героите.
Предполагам, че това ще е една от причините за "наказанието й" от убиеца.

Убийствата във филма ми напомнят за поредицата "Убийствен пъзел". Същите садистични убийства, изпипани до последния детайл от човек, който раздава правосъдие на хора, не получили полагащите им се наказания за извършени действия в миналото.

# 248
Следващия сезон ще бъде с Филип и Мия, според мен ще се възобновят любовните им и сексуални отношения скоро и Дора ще бъде наранена.

Илчев също е идеален убиец, кой би го заподозрял, смотан, тих. Обаче е комп спец. и доста умен явно.

# 249
Убедена съм, че Миа не е убиецът. Тя получи клип преди убийството на съдията.

# 250
  • София
Много надценявате сценаристите. Забъркали са такава каша от демони, садизъм, ненормални и котки за да има зрелище. Не вярвам да са вложили Много мисъл, че и идея. За мен вече категорично зад убийствата стои библиотекаря, аз си го заподозрян още след първи епизод. Предполагам сценаристите под голяма изненада имат предвид точно него. Все пак не всички са детективи като нас Wink

# 251
А не може ли убиецът да си е просто убиец? Защо трябва да е някой от показаните герои?

# 252
След снимката с ризата и копчетата и аз вече доста клоня към най-простото - библиотекарят.

# 253
Професора е с ризата , в инвалидната количка, библиотекарят е помощника му, който не говори с  дългата коса.
А това с копчетата, не следва ли да са на човека, с който се е любила там съдийката, т.е. шефа на полицията, мисля че надценявате сценаристите.

# 254
Аз съм убедена вече, че всичко се върти около Десподов и той ще е последният убит. Точно както стария Чанов в сезон 1. Съдийката, адвоката, ченгето, журналистката - все хора около Десподов.
Изобщо не мисля, че съпругът на Мия има някаква връзка с убийствата. По-вероятно просто да е нишката, която я прави все пак позната за колегите и от Търново. А е възможно и убитите да са по някакъв начин замесени в смъртта му и убиецът да има като мотив и да отмъсти за него и да впечатли Мия, но е малко вероятно според мен.

Общи условия

Активация на акаунт