“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема№3

• 39 270
  • 760
  •   1
Отговори
# 525
  • Mediterraneo
За мен пък няма абсолютно никакъв смисъл.

# 526
Мия и Филип са поканени на шоуто - Добре дошли в Ада.
Поканата беше само към Мия - Добре дошла в Ада!

# 527
  • Sofia
Пуснах си пак първи епизод и той запопва с първото убийство... А 12 часа ПРЕДИ него Мия отива до вратата на Дора, която изпитва видим гняв и изненада от Мия. Има котки (символ на убийствата до тук) около дома ѝ. И си мисля, че първото убийство е продиктувано от гняв и спонтанност, организирано за 12 часа. Само за да прикове Мия в Търново да започне да плаща греха си към Дора за брат ѝ.
Мия е в Търново, защото вече е поканена там (като лектор - някой беше платил на университета да покани точно нея), Филип също (чрез мейла от името на Мия).

Тоест ако Дора е убиецът, не би трябвало да бъде изненадана от присъствието й.
Да не говорим, че убийството е така изпипано, че няма грам спонтанност в него.

Дора изобщо не ми се връзва за убиец.
Ако ще е някой от добрите герои, то най-подозрителен си остава Филип. Аз изобщо не мога да го позная. Поведението му и като цяло характерът му нямат нищо общо с това, което беше в първи сезон. Защо ли? Аз все си чакам да се върне предишния Филип, ама вече губя надежда, че ще се случи.

# 528

Очевидно е към Мия.
 Както писаха и съфорумците по-долу. Искрено се надявам Филип да не отиде "курбан" , че има такива индикации....

# 529
Ей, хич не мислите на горкия Филип какво ще му е ако убиецът се окаже Дора. Малко множко ще му дойде първо брат му убиец, сега пък жената, в която се влюбва.
Завалийката, няма толкова много манерки Grinning
И трети сезон е готов. Филип е лежал в психодиспансер и после той става сериен убиец.

# 530
  • Mediterraneo
Очевидно е към Мия.

Кое е очевидно? Да е Дора, донякъде мога да го допусна, въпреки че не го вярвам. Но мъжът на Мия да е жив и заедно със сестра си да отмъщава на жена си... Това вече са абсурдни фантасмагории за мен. И ако на някого от сценаристите изобщо им е хрумнала подобна сюжетна схема, е за средновековно наказание за свръх простотия.

# 531
  • София
А може би Филип е убиецът, защото обвинява Мия за смъртта на цялото си семейство, понеже не е успяла навреме да спре брат му. И сега уж ѝ помага за разследването, но помощта е режисирана от самия него.

# 532
  • Sofia
Ей, хич не мислите на горкия Филип какво ще му е ако убиецът се окаже Дора. Малко множко ще му дойде първо брат му убиец, сега пък жената, в която се влюбва.
Завалийката, няма толкова много манерки Grinning
И трети сезон е готов. Филип е лежал в психодиспансер и после той става сериен убиец.
Всъщност това ми е теорията за втори сезон.

В трети сезон - Дора се самоубива, защото не може да понесе мъката, че любимият й се е оказал сериен убиец. Нейният син от Филип (също) става сериен убиец, за да отмъщава на Мия, защото :
1. е разбила сърцето на баща му и го е превърнала по този начин в убиец.
2. Заради липсата на родителите си е бил длъжен да израстне в сиропиталище и животът му е бил съсипан.
3. Все пак трябва да се продължи традицията на семейния бизнес 😆

# 533
Не е лоша теория, обаче Филип беше плътно до Мия по време на първото убийство, тъй че наистина няма как да е той. Или Илчев или Дора - от някои от двата храста ще изскочи заекът. И аз все бих била и изненадана и разочарована. И двамата са ми симпатични герои. Според мен и за двамата би я заболяло доста и Мия. Дора и е рода, дори да не са близки. С Илчев пък се сближават доста и тя го взе някак под крило, макар и да го иронизира непрекъснато.

# 534
  • Sofia
Не е лоша теория, обаче Филип беше плътно до Мия по време на първото убийство, тъй че наистина няма как да е той.
Именно. Много удобно. Тя сама намери жертвата. Той остана назад. Идеален момент да нахлузи ръкавиците и да включи осветлението.

Но сега, откакто ми разбиха подозренията за библиотекаря, нещо никой не ми е подходящ кандидат за убиец. Всеки един го изключвам поради някаква причина.

Пак започвам да гледам към мъжа на съдийката. Но пък това е банално - съпруг убива съпругата си. А те казаха преди започването на сериала, че ще бъдем изненадани. Аз не бих била изненадана, ако се окаже Елдъров. От друга страна защо ще убива и адвоката?

Казаха също и че ще покажат убийствата от перспективата на убиеца. А аз дотук виждам само перспективата на разследващите. Ако вече донякъде са ни показали част от перспективата на убиеца, това би означавало, че малко или много познаваме убиеца. Мен лично това ме озадачава.

# 535
Адвоката е давал терен на съдийката и Тороманов, ето мотив.
Сега си мисля, че би било подходящо убиецът да е някой, който е симпатичен на публиката. После ще се разкрие трагичната му история и защо убива.
Кой е симпатичен?? Мия, Филип, библиотекаря, Харитонов.
Мия и Филип не са на 100 про, Харитонов не смятам, че знае древни езици..

# 536
Цитат
Аз все си чакам да се върне предишния Филип, ама вече губя надежда, че ще се случи.
В една от статиите четох, че към края на сезона любовта щяла да го избави от сегашното му състояние.

# 537
На мен Мия и библиотекарят не са ми симпатични.

# 538
  • Галифрей
Просто Филип е в застой, много му се насъбра. Стига с това,че той е убиеца. Не знам от къде ви хрумна? 😁 Нито разбира от средновековна история,нито познава тези хора, не познава Търново. Не знае латински и тн. Фил е добра душа и не е способен на такава жестокост. Ако искаше да убива някой бам с пистолета.
Влюбен е в Мия, но тя му дава шанс хем твърди че е ок,че може да излиза с Дора хем ревнува. Сценката в колата когато се наведе да се целуват  и той се отръпна и каза така нервно,че уж му трябват пари на заем и излезе. А тя седи и гледа тъпо, изобщо не се усеща. На него му стана неприятно от думите й. Той всичко за нея прави и следва, дава й уважение,пространство,разбиране а тя се държи нелепо и ме дразни.
Надявам се любовта да го намери отново и той да се оправи.

# 539
  • София
Хайде да подхвърля нова кукичка 😉:
Може някой / Харитонов, Грудов или този с пробите/ преди да стане полицай да е завършил семинария 😉

Общи условия

Активация на акаунт