“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема№3

• 39 256
  • 760
  •   1
Отговори
# 540
  • Sofia
Защо Семинарията?
В днешно време в Гугъл всичко има.

# 541
Почти всички са ми подозрителни - Дора, Илчев, Харитонов, Тороманов, Грудов.
Някой беше писал, че зрителите щели да бъдат изненадани. За мен би било изненада да са Филип или Мия.

Последна редакция: нд, 31 мар 2024, 00:32 от CasaDelSol

# 542
  • София
След като тука разнищихме почти всеки като потенциален убиец, не знам кое би било изненада. Ама както каза някой, вероятно се има предвид масовия зрител, който надали води собствено разследване като нас...

Все забравям да споделя, че никак не ми харесва как Мия разпитва заподозрени , свидетели. Първо е една кротка и медена, усмихва се и обещава какво ли не, а като получи каквото иска, обръща другия край. Последен пример с Тишо в патологията и жената на Смилев, а преди това и с мъжа на Елдърова, и с оня рецидивист. Много ми е нечестно, макар и да е с важна цел.

# 543
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
А може би Филип е убиецът, защото обвинява Мия за смъртта на цялото си семейство, понеже не е успяла навреме да спре брат му. И сега уж ѝ помага за разследването, но помощта е режисирана от самия него.

Laughing
И затова убива някакви си хора,с които няма нищо общо,на място,на което няма нищо общо,заради Мия,която също няма нищо общо с въпросните хора и въпросното място.
Get me out.

# 544

Казаха също и че ще покажат убийствата от перспективата на убиеца. А аз дотук виждам само перспективата на разследващите. Ако вече донякъде са ни показали част от перспективата на убиеца, това би означавало, че малко или много познаваме убиеца. Мен лично това ме озадачава.
Може да са визирали разясненията на професора. Той обяснява символиката на убийствата. Основният мотив ще е в последния епизод вероятно.

# 545
  • Бургас
Ама както каза някой, вероятно се има предвид масовия зрител, който надали води собствено разследване като нас...

Не са предполагали за БГ Мама разследващите!☺️

# 546
  • Sofia

Казаха също и че ще покажат убийствата от перспективата на убиеца. А аз дотук виждам само перспективата на разследващите. Ако вече донякъде са ни показали част от перспективата на убиеца, това би означавало, че малко или много познаваме убиеца. Мен лично това ме озадачава.
Може да са визирали разясненията на професора. Той обяснява символиката на убийствата. Основният мотив ще е в последния епизод вероятно.
Разяснения на символики имаше и в първи сезон (например обрязването постмортем, сменените очи). Не ми се вярва да е това "перспективата".

Под "перспективата на убиеца" аз разбирам : не само мотивите му за убийствата, но също така и вътрешните му терзания (и при липса на такива, защо не ги изпитва) относно това, което е извършил. Във всяка една кримка има убиец и мотив. Не може без мотив. Но рядко убийството е погледнато през призмата на убиеца. Тоест според мен се очаква ние да разберем убиеца (един вид да проявим разбиране).

Казаха, че представянето на действието през перспективата на убиеца е нещо ново. Докато разясненията на професора аз ги приемам като част от разследването - консултация със специалист по въпроса, който просто обяснява символиките, но не и защо убиецът е избрал да убие жертвите си по точно тези начини. Можел е да ги изтезава по най-различни други начини.

Последна редакция: нд, 31 мар 2024, 11:19 от Brin de muguet

# 547
Напълно съм съгласна, но това значи, че трябва да разберем кой е убиеца доста по-рано. А силно ме съмнява да ни го покажат преди последния епизод.

# 548
Много сте писали едва ви изчетох. Въпреки , че беше епизод , в който почти нищо не се случи, станаха ясни още няколко факта. За мен следващият убит ще е прокурора, не се сещам за името. Симеон Лютаков играе.
Честно казано нямам грам идея кой е убиецът вече. Първоначалната ми теория беше , че е Христо Язов. И ще бъде интересно наистина да е той и да се появи в последния епизод.
По следите, които дават , че убиецът е левичар, може да се хване човек за Дора и Грудов. Още в първия епизод дадоха, че той пише с лявата ръка . Дора също си служи с нея.
Интересно би ми било Десподов да е убиецът. Има парите, има познанията по история, познава в детайли всеки един от жертвите. Само мотив не мога да му открия.
Библиотекарят , ако е убиецът ще е много разочароващо, защото е супер набиващ се на очи - познания, котки, прекалено много помага на разследващите, което също го прави очевиден убиец. Едва ли е той , ама знае ли човек.

# 549
Ако Филип умре, значи  не мислят за трети сезон. Без Филип няма да е същото. Не вярвам сценаристите да заколят златната кокошка.

# 550
Ако "Карамазов не иска да участва, няма как да го принудят.

# 551
  • Другата България
А аз мисля, че има логика в това Филип да умре, особено ако убийствата наистина имат нещо общо с Мия.
Независимо от начина, по който ще се случи. Ако пък и Дора има нещо общо и разбере, че всъщност идеята Филип да се “сгаджоса“ с нея беше на Мия и това да извлекат полза.....
Но засега това е само в сферата на предположенията ни.

# 552
  • Sofia
Ако Филип умре, значи  не мислят за трети сезон. Без Филип няма да е същото. Не вярвам сценаристите да заколят златната кокошка.
Едва ли мислят за трети сезон, като се има предвид, че дори за втори не мислеха на времето.

# 553
Ще е доста тъпо решение Филип да умре. Не стига драмата със семейството му , пропи се човекът, та сега и да го довършим. Но като гледам какви са убийствата , няма да ме учуди.

# 554
Демонът на мързела може да го достигне. Дано не. Sad Предпочитам Мия да гътнат. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт