НОЕМВРИ вече е далече- на четвърт годинка става нашето човече

• 9 931
  • 303
  •   1
Отговори
# 285
Бубалина- пробвай с крем Здраве! Почти ти гарантирам успех  Wink
Горис, много благодаря за контактите на жената  Peace
Аз сменям дрешките всеки ден, но защото Вики повръща и няма как  ooooh!
В понеделник ще се дотътрим и ние за срещичката  Mr. Green
Момичета може ли към края на 4-ти месец да давам кашичка следобяда?
Ние все още сме само на ябълка и круша /тиква, морков и картоф само сме опитали до сега/
женииии, така бях аз преди почти една година /като забременях Simple Smile / Вие възобновихте секса и да не ни изненадаш ...
До скоро

Последна редакция: пт, 16 фев 2007, 14:26 от TALI1

# 286
Момичета, имам две въпросчета  newsm78
Теа от няколко нощи стане ли 5.00 и започва да се мята в леглото и да пъшка, скимти, проплаква, но не се събужда напълно.Тъкмо се унесе и след секунди пак се мята.От какво мислите, че може да е  newsm78 Не ми се вярва да са колики, май вече нямаме.Дали не са зъби?Щото си смучка и пръстчетата през това време, а не мисля, че е гладна, защото щеше да се събуди да папка.М newsm78. Моля, кажете ми вашето мнение, при вас как е?Озадачава ме това, че е по едно и също време, като по часовник.
А сега един битов въпрос ... мами, всеки ден ли хвърляте за пране дрешките, с които е било бебчето през деня, ако не са изцапани?Аз обличам сутрин чисти и вечер ги хвърлям зза пране, дори и да са чисти.Като ги събличам те още миришат на праха за пране, та се чудех дали не се престаравам  newsm78 Вие как правите?

И Теди е така, но като му дам бибката се успокоява и заспива дълбоко, а като заспи дълбоко я изплюва...
Колкото дрешките - в началото и аз всеки ден сменях дрехи, сега ги сменям на 2 дена, а пижамката на 1 седмица... Peace

Нещо интересно и от мен: http://rykun.livejournal.com/100112.html

# 287
   Ragtime, да знаеш за следващото бебе, че такова нещо като непоносимост към майчината кърма НЯМА! Много рядко се среща да има непоносимост към лактозата в кърмата и това се установява,, когато бебето повръща обилно, има разстройство и не наддава! Тук в Библиотеката на Кърмаческия има много изписано за любимите диагнози на лекарите, когато бебето повръща или не наддава достатъчно! Причините за това обикновено са много елементарни и се израстват! Доколкото съм чела в Библиотеката, кърмата може да се върне ако имаш достатъчно желание и упоритост! Предполагам сега са му сменили млякото и са ти изписали хипоалергенно! Поне преди млякото за децата с алергии можеше да се изписва безплатно от педиатрите!
  И за да забия още един пирон в ковчега на твоето педи, ще ти кажа, че много деца правят алергия към белтъка на кравето мляко именно от адаптираните млека  Confused!
  Дано се оправяте и повече да нямате проблеми  Peace!
  Grig, убиме бе жена  hahaha! Твоя мъж какво ти подари за Св. Валентин, а, а, а   Flutter?
  За прогнозата - БТВ обещава слънце за понеделник и жегички за вторник и сряда  Mr. Green! Дано да е познало кристалното им кълбо  Joy!
  Жени, аз като имах разстройство и Бу се разстрои! Доки предположи, че е някакъв вирус и заради това и Бу се е раздрискал! Вземи си Ентерол и първия ден карай само на сухари / да не са топли препечени филийки/, солети и обик. бисквити, а утре може да включиш сиренцето и то обезсолено! После ориз и картофи и така няколко дни! Дано скоро се оправите! Имай предвид, че кърмата ти малко ще намалее от сухоежбините! И пий много чай от шипки!
   TALI1, виж тази схема за захранване на Швейцарската здравна организация:  
http://www.bg-mamma.com/site/content/view/1043/

# 288
  • София - Дианабад

goris - не може да направиш така според мен - просто в пентаксима са 5 ваксини: ДТаК + инактивирано полио + АктХиб. От ЗК можеш да сложиш само ДТК + полио, а АктХиб - не, а до 1 година трябва да сложиш 3 приема АктХиб за да има смисъл. Питай и твоята педи все пак  Peace
Аз мисля, че може АктХиб да си го купим и пак да се сложи, но,1.предполагам, че няма да струва колкото Пентаксима, 2. в живата ваксина се съдържат около 3 хиляди антигена повече,3. и на "9 месеца" препоръчват първите 2-3 ваксини да са убити, а след това да се продължи с живи, за да има пълна защита организма /тъй като убитата полио например предпазва чрез кръвта, а живата - чрез устата/ и т.н. На тези, които слагат по ЗК, им препоръчват между 6 и 13 месеца /когато няма ваксини/ да се слага менингитна, но тя все пак е препоръчителна. Абе ще видим.
Рагтайм, и аз знам, че няма непоносимост към кърмата Shocked. Може да има непоносимост към някои храни, които майката е яла, но не и към кърмата.
Ние сщо сменяме дрешките когато са нацапани от върната храна например, или пък е пропуснал памперса.

Мами, и аз имам 1 въпросче: като изтекат 135-те дни, пак ли се взима болничен от педиатъра? Извинявайте за въпроса, но днес точно ми изтичат, а пък не ми е изобщо ясно. И благодаря.

# 289
Здравейте Simple Smile

Имам спешен въпрос - може ли на бебо да му има нещо, ако аз съм с разтройство? Вчеря ядох някакъв бекон  сега ме боли корема, а гледам и Сашко се превива. Много ми е терсене  Tired
Jenny, аз преди един месец бях с много сериозно разтройство - почти 2 дена - на Марти въобще не му се отрази.

# 290
Мами, в Сити центъра в Лозенец са открили един нов магазин ... Ouviese.Има страхотни неща за мама, тати, дечицата, бременните и за дома.Детските дрешки са разделени на щандове според възрастта и са на поносими цени, а някои неща направо са си на далавера  Peace А какви красотички сааааа...просто не е истина.Та търся желаещи да го посетят, но като идвате да ми се обадите да се видим  Joy Всичко е с умисъл   Mr. Green няма нищо случайно.
Овиессе са италианска верига магазини, много ги има в Италия. Имат сравнително ефтини неща и редовно правят  разпродажби - от 3 до 10 евро от детско до мъжко. Обаче нещата които разпродават ги слагат в едни големи метални кошове и като започне едно ровене, бъркане, сякаш е магазин втора употреба. Иначе редовните стоки /без намаление/ са си изрядно подредени и сортирани.

# 291
Жени, не би трябвало по принцип да се разтрои Сашко, но за всеки случаи, хапвай храна, която е подходща при разтройство.

lightblue, при нас от три дни е същото - точно в 5.00 сутринта се буди и почва едно пъшкане, охкане...аз в крайна сметка я храня тогава и после спи до 10, но нямам индея на какво се дължи newsm78

А за дрешките - малко се престараваш. Аз пера след няколкодневно носене или ако е изцапана или напишкана. А имам толкова много дрехи, че мога всеки ден с различна да я обличам и пак сигурно няма да свършат, но гледам да си съкратя домашната работа, че и време за каката да имам Peace

Ragtime, много се радвам, че са се разминали кофтите диагнози. Браво !  bouquet

# 292
здравейте мацки,
първо да ви почерпя виртуално за нашата четвърт годинка  smile3510 newsm38 beer newsm24  cook. димана по повод мини рд-то си днес е много послушна само се смее и гука(смее се най вече на татко си) Mr. Green
аз също съм чела, че е ок да се слагат в последващ прием живи ваксини, но след като полиото от 2007 ще е убито то тогава как да стане това? а аз избрах пентаксима и заради това, че с едно боцкане се слага всичко та затова ще го слагаме докрай.
иначе педи каза да давам панадол само ако има причина (температура) а не превантивно.
горис след като изтекат 135 дни не се издават болнични, подава се молба до работодателя за остатъка до 315.
lightblue изпревари ме с въпросчето за дрешките. аз съм още по вманиачена май... димана си има дрехи за през деня и дрехи за спане и ги сменям всеки ден и така - по два комплекта на ден. взех да си мисля, че се престаравам и май наистина е така. това е щото доскоро много често повръщаше и аз свикнах да сменям дрехи начесто. и сега като си е чистичка аз продължавам да сменям ли сменям...още повече като сме на разходка тя е с други дрехи.....абе определено се престаравам.
аз да питам тогава на колко време сменяте спалното бельо и хавлийката на беба. аз хавлията я сменям всеки ден (естественоооооо :mrgreen), а бельото всяка седмица, ако не му се случи нещо де.....
роня на нас педи ни каза да ограничим контактите след ваксинацията (може и да съм го споменала аз тук във форума)и съответно свекърва ми първа научи за това ограничение Twisted Evil.

# 293
  • София
ragtime, много се радвам, че всичко е наред.

за дрешките-може би е навик, но всяка вечер, когато я къпя хвърлям за пране дрешките които е носила.

за подсичането-козметиката, която ползвам е"Klorane". Кемчето то нея, се слага при всяка смяна на памперса и до сега не съм имала проблем. В серията има и кремче за главичката, което не позволява образуването на "корички".

# 294
П)иша вече за 8-9 път - мерси за отговорите!!

# 295
Бубалина, ние сме на крем Бочко със смрадлика от самото начало. Аз мажа дупето на бебо при всяка смяна на пелената профилактично и досега не сме имали проблеми.
Ragtime, радвам се че при вас всичко е наред.
Jenny, аз вчера бях така като теб, но ми се размина бързо. Отначало ми се гадеше и после проблеми с корема. На бебо не му се отрази.
benighted, много са ти готини мъжленцата на аватара!!!
За дрешките и аз ги сменям всеки ден дори и да са чисти. Ама като си помисля няма смисъл. Само си усложнявам живота май.
TALI1 мисля че можед да даваш оризова кашичка.

# 296
Здравейте!

Честити месечинки на днес празнуващите бебоци!

Мами от няколко дни се чувствам ужасно подтисната, а днес и времето е в унисон с моето настроение  Sick Все пак излязохме на разходка за малко, разбира се с дъждобрана.

За дрешките - сменям когато са вече видимо замърсени, понякога и същата вечер, но когато дрешката ми е от любимите носим по 2-3 дни  Mr. Green
За подсечено дупе - нямали сме такова, но подкрепям Бочко и Здраве- то!  Peace

Ragtime, надявам се при вас вече всичко да е наред! А тази педиатърка що не я  #2gunfire ама наистина. Аман от такива хора.  ooooh!
Жени, стискам палци на Сашко нищо да му няма и ти да се оправяш бързо!

Е толкова от мен ,момичета!   love001

# 297

goris - не може да направиш така според мен - просто в пентаксима са 5 ваксини: ДТаК + инактивирано полио + АктХиб. От ЗК можеш да сложиш само ДТК + полио, а АктХиб - не, а до 1 година трябва да сложиш 3 приема АктХиб за да има смисъл. Питай и твоята педи все пак  Peace
Аз мисля, че може АктХиб да си го купим и пак да се сложи, но,1.предполагам, че няма да струва колкото Пентаксима, 2. в живата ваксина се съдържат около 3 хиляди антигена повече,3. и на "9 месеца" препоръчват първите 2-3 ваксини да са убити, а след това да се продължи с живи, за да има пълна защита организма /тъй като убитата полио например предпазва чрез кръвта, а живата - чрез устата/ и т.н. На тези, които слагат по ЗК, им препоръчват между 6 и 13 месеца /когато няма ваксини/ да се слага менингитна, но тя все пак е препоръчителна. Абе ще видим.
...

Май нещо не съм се изразила правилно... Имах предвид, че ако слагаш АктХиб преди годинка трябва да се направят 3 приема за създаване на имунитет - т.е. вие ще направите 2 с Пентаксим-а - трябва още 1 допълнително така или иначе. Питай дали може да е така самостоятелно, а иначе 1 доза АктХиб струва 19-24 лв. някъде.  Peace
Аз реших - слагаме 3 дози Тетраксим, за АктХиб - по-нататък; а след годинката ще видим каква ще е реваксинацията. Мерси за инфото за живите ваксини!

Жени - бързо оздравяване! Уф, че кофти...

# 298
Чакам новата тема, да ви питам нещо. Щото болна не болна.. гложди ме нещо тия дни .. Simple Smile

# 299
  • sofia
Мами, и аз имам 1 въпросче: като изтекат 135-те дни, пак ли се взима болничен от педиатъра? Извинявайте за въпроса, но днес точно ми изтичат, а пък не ми е изобщо ясно. И благодаря.
Молба до работодателя, че ще ползваш останалите дни до 315. На мен ми поискаха и копие от удостоверението за раждане на Теди.
На мен ми изтекоха на 7 февруари, а на 9 ми казаха, че съм била закъсняла (щото аз тогава се сетих да ги питам), ама нямаше проблем.

Общи условия

Активация на акаунт