НОЕМВРИ вече е далече- на четвърт годинка става нашето човече

• 9 931
  • 303
  •   1
Отговори
# 270
Анита, не искам да всявам обърквация, но все пак прочети за този Нурофен. Мисля, че бях попадала на мнение, че е доста "силен" за бебета. Май причинява разстройство!

Успех!  Peace

# 271
  • София
Пухкава като мама
 newsm53

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=98926&photo=160

Благодаря за педупреждението ronja. Ще се поинтирисувам.

# 272
Здравейте, скъпи мами! Hug
Все не мога да се домогна до компа да ви напиша някой ред.
Но днес имаме повод ставаме на 3 месеца.
Почерпете се виртуално  party023 Tada

# 273
Здравейте майчета!
Честити месичинки на бебе Дани на мама  sofkobofko, бебе Никола на мама  Мишенце, бебе Димана на мама елимама, бебе Тервел на мама mim4o и бебе Михаела на мама ivahilator.
ragtime, дано при вас всички е наред!
Добре че сте отложили срещичката за понеделник. Надявам се наистина времето да ни зарадва и да се съберем повече мами.
grig, тези таксита наистина са ужасни. Много често ми се налага да пътувам с такси, защото и ние не сме моторизирани. Аз имам книжка, но пък нямам кола. Та винаги минават от такива места където има задръстване. И при нас с пищенето е същата работа.
Незнам при вас как е, но лошото време на моя бебок се отразява много зле. Спи по 30-40 мин. и после по два часа се кокори и мрънка ако не го взема  на ръце.
Мами вие имате ли проблеми, когато слагате памперси на бебчетата. Абе при нас голяма борба пада. Щом като усети, че му нагласям папмерса под дупата и се започва едно изтласкване назад с краката придружено с писъци и рев  smile3514 Когато татито е при нас го залъгваме ама като съм сама си играем доста време догато го нагласим.
Утре сме на консултация да видим колко е пораснал мишока и да го поднат пак.  Shocked
Лек и спокоен ден!

# 274
bubalina, ей това е ВЪРХА  smile3501...направо настръхвам като го слушам...очите ми се насълзяват...ей такива неща ме карат да се чувствам горда, че съм българка...  bg
Само музика ли трябва да ми зареди тази страница... newsm78 Ако някой може да каже от къде мога да сваля нещо подобно, ще съм му много задължена!!!

# 275
  • София - Дианабад
Привет, мами и бебчета! Grinning
Честити месечинки, рожденидни, имени дни и други празници txtloves Two Hearts Two Hearts от тази седмица!  bouquet
И ние вчера сложихме Пентаксима. Решихме първите 2 да са Пентаксим, а после от ЗК. Софи изобщо не показа, че има дете в кабинета - гледаше си спокойно и не гъкна дори. Само като излязохме, проплака, докато я облечем и наместим в количката. После беше спокойна, ако съм до нея, иначе пак надаваше вой. Днес си е добре. Чакаме гости - ще идват родителите ми да видят внучката колко е пораснала. Grinning
Тали, Цвети, и аз се интересувам от плуването. Намерих една тема, една инструкторка, писах й и ето какъв отговор получих:

Зравейте
колко е голямо Вашето детенце?
За деца до 6 месеца най-подходящи са домшните занимания в голяма вана
(ако имате). До 8-10 месеца тя е напълно достатъчна за гмуркане и водни игри. Ако нямате, ще трябва да си набавите по-голям леген (поне 60-70 литра като обем). Не позволява да се правят всички упражнения в пълен обем, но е достатъчен за поддържане на рефлекса за задържане на дишането и някои други полезни умения.

Обикновенно  провеждам 5 занятия, като първо показвам всички елементи,
а  после  обучавам  и  родителите. единично занятие е 20 лв. Ако
решите да продължите - един курс от 5 занатия е 80 лв. (включ. и
първото)

За по-големи дечица е по-сложно. Наскоро открих един подходящ басейн
за бебета - минерален, с достатъчно топла вода, много чист - в един
санаторен комплекс в Банкя, "Ясен". Обикновено провеждам една
предварителна среща с родителите за да ги запозная с принципите
и методиката на занятията, а и как да подготвят детето за басейн,
и, ако решите, впоследствие може да се присъедините към
занятията, които провеждам в "Ясен".
Пишете как би било най-удобно за Вас, или ми се обадете:
дом. 8219348
моб. 0889639154

Александра

За срещичката, и аз ще дойда в понеделник.

Бубалина, много ми харесаха тези неща. Само като си помисля, че лятото ходихме по такива места, и то бяхме с беба... Grinning. Супер си! И да ви кажа, много се радвам, че сред ноемврийките има доста мами, които обичат да ходят из българските красоти. Може да се организираме на някоя екскурзийка  Peace
Хайде, приятен ден на всички! Heart Eyes

Последна редакция: пт, 16 фев 2007, 12:46 от goris

# 276
  • София
bubalina, ей това е ВЪРХА  smile3501...направо настръхвам като го слушам...очите ми се насълзяват...ей такива неща ме карат да се чувствам горда, че съм българка...  bg
Само музика ли трябва да ми зареди тази страница... newsm78 Ако някой може да каже от къде мога да сваля нещо подобно, ще съм му много задължена!!!

Деничка, благодаря ти. Има и картина - пейзажи (предимно снежни) от БГ.
Не знам точно каква музика харесваш, но примерно:
http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=76282
http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=74901

Да ви питам - дупето на Алекс е подсечено. Мажа го с Нивея, но няма голям ефект. Педиатърката ми беше предписала baby Тай. Знаете ли го? Вие от какво сте доволни?

Последна редакция: пт, 16 фев 2007, 12:57 от bubalina

# 277
bubalina,  досега на Теди веднъж му се е посичало дупето и се оправи много бързо от крем Бочко newsm10

P.S. На мен не ми се зареждат снимките?!? Tired

# 278
Здравейте и от нас!

Вчера си спретнахме една дъъъъълга разходка и се прибрахме чак в 18.00 ч.Но днес все още сме си в къщи  Sad Въпреки че след малко като нахраня Теа мисля да я изведа, може би до Сити центъра.Което ме подсеща ... Бедствието, май говорим за различни Сити-та, мила  newsm78 Аз съм в Лозенец, а ти май беше в Гео Милев, ако се не лъжа.
Мами, в Сити центъра в Лозенец са открили един нов магазин ... Ouviese.Има страхотни неща за мама, тати, дечицата, бременните и за дома.Детските дрешки са разделени на щандове според възрастта и са на поносими цени, а някои неща направо са си на далавера  Peace А какви красотички сааааа...просто не е истина.Та търся желаещи да го посетят, но като идвате да ми се обадите да се видим  Joy Всичко е с умисъл   Mr. Green няма нищо случайно.
Ragtime стискам палци детенце да е добре и ако може а не се налага операция.С теб сме  Praynig
Деничка, аз имам един сешоар на Филипс и  вече около 4 години не е мръднал.А не е от много скъпите.
И моята коса пада като листопад  Rolling Eyes Дори и вързана като съм  Sad Теа все стиска в юмручето си някой мой косъм, а като се замисля как си лапа ръцете и се ужасявам да не глътне нещо  Sick
Момичета, имам две въпросчета  newsm78
Теа от няколко нощи стане ли 5.00 и започва да се мята в леглото и да пъшка, скимти, проплаква, но не се събужда напълно.Тъкмо се унесе и след секунди пак се мята.От какво мислите, че може да е  newsm78 Не ми се вярва да са колики, май вече нямаме.Дали не са зъби?Щото си смучка и пръстчетата през това време, а не мисля, че е гладна, защото щеше да се събуди да папка.М newsm78. Моля, кажете ми вашето мнение, при вас как е?Озадачава ме това, че е по едно и също време, като по часовник.
А сега един битов въпрос ... мами, всеки ден ли хвърляте за пране дрешките, с които е било бебчето през деня, ако не са изцапани?Аз обличам сутрин чисти и вечер ги хвърлям зза пране, дори и да са чисти.Като ги събличам те още миришат на праха за пране, та се чудех дали не се престаравам  newsm78 Вие как правите?

Честити месечинки на бебе Дани на sofkobofko, бебе Никола на Мишенце, бебе Димана на Елимама, на бебе Тервел на mim4o и на бебе Михаела на ivahilator   !

Желая  ви приятен ден !

# 279
 Дени,музиката от сайта на bubalina е на Исихия
 http://www.isihia.newobjects.com/
 Браво bubalina страхотно попадение  newsm10

http://misli.hit.bg/index.html

# 280
Да ви питам - дупето на Алекс е подсечено. Мажа го с Нивея, но няма голям ефект. Педиатърката ми беше предписала baby Тай. Знаете ли го? Вие от какво сте доволни?
[/quote]

Бубалина, кремчето е Бейби Тан, струва около 1.50 и е много ефикасно при подсечено дупе.Теа само веднъж се е подсичала, но за нула време се оправи с него.Иначе в момента ползвам кремчето на Себа мед за дупе и съм много доволна  Peace

# 281
  • София
Бубалина, и на нас Себа Мед помогна. Също Пенатен с Пантенол, ама имах една мостричка от Германия, не знам дали го внасят тук точно този.

Lightblue, за прането - в началото и аз така правех, ама реших, че няма смисъл. Сега си има дрехи за през деня и за през нощта, които, ако не претърпят авария Mr. Green, носи 2 или три дни. Те са чисти, все пак!

Днес Борис е кисееел, сигурно от времето. Ще поизлезем за малко с кенгуруто из махалата, да не сме капо!

# 282
Здравейте скъпи мои майчета! Още веднъж се доказа че колективните пожелания дори и по Интернет вършат работа. Снощи до 22,00 ч. се мъкнахме с Дани по кабинетите в Педиатрията. Ето том работят свестни хора и специалисти. Та първо херния изобщо нямаме newsm44. Оказа се че Дани имал по-широки каналчета от повечето плачкане, но за херния изобщо не можело да се говори. Второ няма и Атопичен дерматит. Имал само лека форма на алергия към белтъка, но не е за притеснение. Освен това се оказа че сме минали на Фризовом за тоя който духа /да ме извинявате ама нямам нерви вече/. Дани е повръщал на фонтан кърма зарази рефлукс, а не защото е имал НЕПОНОСИМОСТ Shocked към кърмата ми. Сега знам ама кърма вече НЯМА smile3518.
Та сега да ви питам някой знае ли от къде мога да си купя неригистриран пистолет #Sniper. ЗАЩОТО ЩЕ УБИВАМ ПЕДИАТЪРКАТА МИ. Тази жена такива диагнози е поставяла на детето ми от които нито една не е била вярна че направо ще я box newsm29 fight. Ама и аз съм си за бой. Трябваше да я сменя през януари, когато можех. Ама. Сега до юни месец трябва да я търпя. Като си спомня че беше казала, че Дани сигурно има Пилорна стеноза и ще трябва да го оперират. Тая жена от какво ли не го разболя това мойто дете. И все се чудех защо не искаше да ми дава направление за специалсти за нещата в които се съмняваше. А вчера един доктор от Педиатрията ме светна. За всяко издадено направление на личния  доктор или педиатър му се удържали някакви пари от заплатата. Добре де ама аз какво съм виновна. Това направо си е гавра с детето ми и с мене.
Още веднъж ви благодаря за подкрепата. omm.

# 283
...
И ние вчера сложихме Пентаксима. Решихме първите 2 да са Пентаксим, а после от ЗК.
...

goris - не може да направиш така според мен - просто в пентаксима са 5 ваксини: ДТаК + инактивирано полио + АктХиб. От ЗК можеш да сложиш само ДТК + полио, а АктХиб - не, а до 1 година трябва да сложиш 3 приема АктХиб за да има смисъл. Питай и твоята педи все пак  Peace

Честито на празнуващите днес!!! Пожелавам им да им върви като по вода!!!

Бубалина - и аз съм доволна от Бейби Тан. Бързо оправяне на дупето!

lightblue - не се престаравай с дрехите, те са си чисти, виж като почнат да лазят ще е друга работа. И аз я оставям 2-3 дена с едни и същи, стига да няма аварии от типа на пропуснал акито /неуспял да възпре потока  Laughing/ памперс.

jenny - ами знам ли... но пък не ми се вярва да е кой знае колко опасно за бебчо... освен ако не е хранително натравяне, но мисля, че не е. По-скоро май вчера малко си настинала Wink и е от това. Бързо оправяне!!!

ragtime - непоносимост към кърмата??? Много ме съмнява и тази диагноза... Прочети в кърмаческия. А пък и непоносимост към белтъка - как я установиха? Просто предполагат... Рано е още за тестване, а само така може да се докаже, така че - с едно наум. А и ако наистина има непоносимост към белтъка това не означава да спреш кърмата - просто намали/спри всички кравешки продукти - телешко месо, сирене, кашкавал от краве мляко, пр. мляко, кисело /кравешки/ и виж как ще реагира бебчо  Peace. Не се отказвай с лека ръка от кърменето!

И аз мисля да излезем - поне до Билла, да понапазарувам, с количката. На Гери ще и е супер в количката, аз да му мисля - искам яке с качулкаааа!!!  Crossing Arms

Последна редакция: пт, 16 фев 2007, 14:07 от Роси74

# 284
Роси, по-скоро е хранително, защото и Мони нещо се оплаква. Ядохме вчера и двамата някакъв бекон.. вече почна и да ми се повръща. Нищо не ми се яде  #Crazy не мога да повярвам. Само препечени филийки със сиренце хапвам.

Общи условия

Активация на акаунт