“Вина“ - втори сезон по БНТ 1, тема №8 - финал на сезона, и след финала

• 24 274
  • 345
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Радвам се, че сериала завърши по този начин най-вече заради Елина, и силно се надявам, всъщност вярвам, че няма да има повече сезони. Защото биха “омазали“ всичко, което казаха със снощния финал.
А нов сезон без тях тримата би бил като дреха с кръпка, с много “кръпки“.
Мери съгласна съм с написаното, само не и с тази част.

Сериалът може да има продължение и без Филип, Елина и Марта.
Елина може да си остане във Франция, Филип и Марта да заминат за САЩ с детето.
Винарните ще си останат. Бoнчев и Харизанов също. Пелагия - загатнаха, че и нейния род има история в района.
Дария ще върти АХ, а Зоя може да се върне да менажира Маркова изба или да назначи някой да я менажира.
Въобще възможностите са необятни. Simple Smile

# 166
Според мен трети сезон ще има, а кога е вече друг въпрос. Ето за “Под прикритие” чакаме 10’години. Да видим какво ще измислят там.

На мен най-много ми харесаха историите на  дядо Станко, Пелагия, Радост и малкия Харизанов, а също така и ретро епизодите.
и за продължението на "Дяволското гърло" чакахме 6 години.
И за мен поддържащите истории - Радост и Харизанов-младши, Пелагия, дядо Станко...бяха много по-интересни.

# 167
  • София
Финалът беше реалистичен, много хора биха пробвали поне да си запазят семейството, аз също бих дала шанс. Тъжно е, че любов няма там.

Елина загуби най-много, толкова си харесваше работата и родното място, а се наложи тя да избяга във Франция, за да си лекува раните и да даде въздух на Филип и Марта.

Радвам се, че с Пелагия завършиха добре нещата, нека дадат надежда на хората и на актрисата.

# 168
  • Другата България
Радвам се, че сериала завърши по този начин най-вече заради Елина, и силно се надявам, всъщност вярвам, че няма да има повече сезони. Защото биха “омазали“ всичко, което казаха със снощния финал.
А нов сезон без тях тримата би бил като дреха с кръпка, с много “кръпки“.
Мери съгласна съм с написаното, само не и с тази част.

Сериалът може да има продължение и без Филип, Елина и Марта.
Елина може да си остане във Франция, Филип и Марта да заминат за САЩ с детето.
Винарните ще си останат. Бoнчев и Харизанов също. Пелагия - загатнаха, че и нейния род има история в района.
Дария ще върти АХ, а Зоя може да се върне да менажира Маркова изба или да назначи някой да я менажира.
Въобще възможностите са необятни. Simple Smile
Ако измислят нещо в тази насока, с удоволствие бих гледала.
Въпреки че наистина мисля, че Филип и Елина са от главните герои и без тях няма да е същото.
За момента обаче не го вярвам, много други проекти са захванали.

Но дано, дано, някога.......

# 169
  • София
О, при Марта всичко е обмислено.  Нищо случайно не казва и не прави, но това не я прави лоша. Просто наранена жена, която си иска семейството.

# 170
  • София
Много ми хареса епизода и сезона съответно.
Аз избързах и гласувах с 'ЗА' преди да изгледам епизода. Май доста сме така... Сега ако можех да се редактирам щях да гласувам категорично с 'НЕ' Не че не бих го гледал, но просто няма смисъл. Завърши така както авторът е искал да завърши и ние в тези два сезона от 24 епизода видяхме неговия финал. Ако има трети сезон ще е само заради успехът на сериала, от натиск на фенове и със сигурност ще има доста промени и от всичко това ще пострада целия сериал и вкуса, който ще ни остави на финала. Нека нещата останат такива каквито са и да не развалят магията. А истината е, че това е един от най-добрите български сериали за всички времена.
Сериалът завърши реалистично и затвори абсолютно всички сюжетни ниши. Сега винаги ще има неудовлетворени зрители, това е нормално и разбираемо, особено когато даден сериал е силно емоционален и ти е влезнал под кожата. Според мен обаче това са по-малкия брой от хората гледали епизода. По-голямата част според мен са харесали как завърши историята и сериала като цяло. Така че няма смисъл да се пипа нещо вече приключило и то повече от успешно само защото трябвало да щастлив край за Филип и Елина. То така ако ставаше и в живота, ехее...

Според мен сезон 3 няма да има и няма и никакъв смисъл от него. Но ако направят ще гледам разбира се.

Радвам се, че Филип избра Марта. Винаги съм харесвал много Марта и изобщо не мисля, че там вече няма любов, а само дълг. Филип и каза, че иска да се влюби отново в онази Марта от миналото. Тази Марта ''умря'' със смъртта на детето им, но сега с раждането на новото им дете, защо онази Марта да се ''роди'' отново? И не се слага край ей така на една връзка само защото си имам няколко незабравими месеци с нова жена. Особено пък ако имаш и дете от първата. А какво послание щеше да отправи сериала ако Филип остави бебето без баща, за да избяга с любовницата?
Елина съм уверен, че ще направи голяма кариера във Франция, където е меката на виното и там ще срещне голямата любов. И нейният край не беше чак толкова лош. Изкараха я в супер светлина. Жертва себе си и реши да се махне, за да не пречи на Филип и Марта. Колко жени биха го направили? Но така дава шанс и на себе си за нов старт на живота и. Тя вече е била във Франция, не отива на непознато място.

Наско откри любовта, Бончев ще стане кмет, но ни подсказаха, че вълкът кожата си мени, но нравът не и че всичко е въпрос на интереси... Бончев ще има нужда от Харизанов като съюзник, а не като враг, обратното важи в пълна сила.

Много се радвам за Пелагия. Трябва да вярваме в чудесата.

Много силни сцени с Филип и Елина гледащи към залеза - залеза на тяхната връзка и най-силната сцена разбира се беше със сърцето на сериала - дядо Станко, стоящ в средата на каменния кръст, както и финалните му думи.

И двата сезона са отлични, но този сякаш със съвсем малко ми хареса повече, а това е голяма рядкост.
Но признавам си това е така само заради двете серии ретроспекции, които бяха вълшебни и ме върнаха към сезон 1 на Дървото на живота.

Поздравления за целия екип на сериала ''Вина'' че ни разказа тази прекрасна история! Simple Smile

# 171
  • София
Бончев ще стане кмет, но ни подсказаха, че вълкът кожата си мени, но нравът не и че всичко е въпрос на интереси... Бончев ще има нужда от Харизанов като съюзник, а не като враг, обратното важи в пълна сила.

Това също много ми хареса, защото обратното би било художествена измислица.

# 172
  • Галифрей
На мен сериала ще ми лиспва 😭 Свикнах три месеца всяка неделя и сега няма да има повече

# 173

- Чудодейното оздравяване на майка Пелагия, беше too much за мен. Много по-правдоподобно щеше да е, да почнат да я лекуват и да се подобряваше, отколкото така, все едно никога нищо не и е имало.

Това го разбирам като послание да вярваме, да мислим позитивно и нещата се оправят. Да се покайваме за грешките си, тогава Господ ще ни възнагради със здраве. (Не съм религиозна, само споделям какво послание усещам)
Скрит текст:
Както и целият филм доста прилича на турските сериали с красиви пейзажи, семейни отношения, рекламират си вкусната храна и винаги има някой неизлеичмо болен, който се излекува, знаем за турските болници, та и тук леко загатнаха от всички аспекти. Не казвам, че е като турски сериал, в никакъв случай, надявам се ме разбрахте.

На мен любимите ми персонажи в този филм са Дядо Станко и малкия Харизанов. Simple Smile Ще ми липсват гледките.

Диана Бишоп , малко ти завиждам, че си била снощи. Как ми се искаше и аз да отида Simple Smile

Последна редакция: пн, 25 мар 2024, 13:41 от alina_si

# 174
  • София
Уникални гледки има от винарната. Как искам и аз да работя на място с такива гледки. Heart Eyes

# 175
  • София
Пелагия се беше лекувала и точно след лечението беше отишла на изследвания, които излязоха отрицателни. Лекарят ѝ каза, че сигурно е станала грешка, но тя каза, че предпочита да вярва, че се е излекувала. Сега в този епизод отиде на контролен преглед и се оказа истина, излекувала се е.

# 176
Щом са подхванали реалистичната нотка, да продължат. Да ни покажат как се развива един брак, в който родителите остават заедно заради детето - нека видим каква идилия би разцъфтяла там. Да направят скок във времето с година, примерно, в която Филип ще си даде сметка, че не можеш да живееш насила с човек, към когото си изстинал. Всичко в Маркова Изба ще му напомня за Елина и за това, което сърцето му иска.
През тази година Елина пък ще е специализирала във Франция, на познат терен, но няма да повтори грешката си с Вале. Ще се отвърне от арогантните французи и ще се завърне в Алени хълмове с обогатен опит и хъс за работа.
Съответно Филип ще изпитва терзания и сценаристите могат да ни изненадат с нов обрат между познатото ни трио.
След като Бончев се забатачи в нови далавери, Цвета може да се отвърне от него и да потърси италианската тръпка за утеха.
За Наско и Пламката, може да има любовни терзания, както и за Дария - защо да няма достоен мъж и за нея?!
Много нишки могат да се разплетат.
Само желание да има.
Да ни покажат живота точно такъв, какъвто е, наистина. Непредвидим.
С вечната жажда за любов, но и за власт, пари, имоти и т.н.
Някакси претупаха всичко в един епизод, а може повече. Ще видим.
На мен това захвърляне на Елина на произвола на съдбата едва ли не, сякаш не се беше доказала достатъчно във всяка една сфера на живота, ми остави горчив привкус и затова скрих суперлативите засега. Тръгвала съм от нищото във Франция и аз, много добре знам какво коства, а Елина вече е играла това хоро веднъж, защо й го натрисат пак?! Нищо не й спестиха, трябва някаква рехабилитация за героинята й, не може така. Да, романтичка съм и си личи от километри🙈

# 177
  • София
Чак пък голяма любов след един секс след порядъчно пийване и малко мокри погледи.
Това на фона на семейство, което е било заедно около 7 години, обичали са се, имали са дете, дом и т.н.

Между "шведа" и Елина обаче може да се получи нещо. Имаше позаглеждане и от двете страни там.

# 178

Според мен сезон 3 няма да има и няма и никакъв смисъл от него. Но ако направят ще гледам разбира се.

Много си пък праволинеен баце! Дария дали няма дете/деца? Хайде ако има син, някакъв, и той вземе, че се появи и се заплете една интрига с Марта? Или пък с този, шведа? Защо да няма туист в "ти гониш"? Зоя като сив кардинал може да оплеска много неща също. Ако продължат с интересния разказ, откъде ще знаеш накъде ще поемат?
Достатъчно бозави нискобюджетни сапунки има по всички ТВ, че да не искаме нов сезон на нещо, което удивително втория сезон е по-добър от първия!

# 179
Много я ожалвате Елина, чак пък вече едва ли не няма бъдеще повече за нея.
Заминава за Франция след определени обстоятелства наистина, не е решила просто така, но отива на познато място с всичките си качества - професионални, опита във винопроизводството и търговията, като човек е принципна, сериозна, достойна млада дама. Помислете, тя там може да срещне истинската любов, нейната, ако има трети сезон - пожелавам да й го предвидят и да е истински щастлива. Тя заслужава любов в личния живот и  уважение в професионалния, и тук, и във Франция.

Общи условия

Активация на акаунт