“Вина“ - втори сезон по БНТ 1, тема №8 - финал на сезона, и след финала

• 24 238
  • 345
  •   1
Отговори
# 150
Нека да няма трети сезон. Всичко е казано. Ще се разводни сериалът и всички ние ще сме разочаровани. После ще искаме четвърти сезон /пази, боже/. Вижте, каква боза е Съни бийч.

# 151
  • Бургас
Лейди, аз разбрах, че Марта не би му казала, за да не пречи на любовта им с Елина. Да не бъде пречка да са заедно. А не че иска да го лиши от детето му. ...
Така е, но резултатът щеше да е същият       - той нямаше да знае за детето. На мен проблемът ми е, че тя взема решенията сама. И най-вече - че не търси разговор, споделяне , обсъждане на проблемите... Да, можеше да премълчи, да замине и след време да го информира... Но пак не е добро решение , според мен. Проблемите трябва да се изговарят навреме...

Последна редакция: пн, 25 мар 2024, 11:22 от lady Koup

# 152
Нека да няма трети сезон. Всичко е казано. Ще се разводни сериалът и всички ние ще сме разочаровани. После ще искаме четвърти сезон /пази, боже/. Вижте, каква боза е Съни бийч.

“Съни бийч” от сезон едно е някаква тъпотия, лигавщина и актьорите не са особено добри. Във “Вина” всичко е на ниво и вторият сезон е по-добър от първия.

# 153
Тя Марта и така се върна с еднолично решение. "Привет, бременна съм и всичко е тип-топ!" Не помня да се извини за заминаването си и да му обясни деликатно, че е бременна, да го пита как е и какво става. Даже май и на Зоя беше казала преди него, за да я използва да го притисне. Много ми падна в очите снощи като отиде нарочно да разкаже на Елина за семейната и тайна. Подмолно действа в много моменти и явно си е такава. За мен реално трансформация нямаше. Тя временно прибра ноктите, за да накара Филип да остане с нея. Само за винарната се постара наистина да приеме и като своя нова работа и да се интересува. Дали детето ще я промени към добро и към това, в което се е влюбил някога Филип си остана въпросителна.

# 154
  • София
Много ми падна в очите снощи като отиде нарочно да разкаже на Елина за семейната и тайна. Подмолно действа в много моменти и явно си е такава. За мен реално трансформация нямаше.

Мъжът ми не го гледа сериала, но снощи изгледа точно тази сцена. И ме пита, това среща на капски кобри ли е? Joy

# 155
  • addicted
Много ми падна в очите снощи като отиде нарочно да разкаже на Елина за семейната и тайна. Подмолно действа в много моменти и явно си е такава. За мен реално трансформация нямаше.

Мъжът ми не го гледа сериала, но снощи изгледа точно тази сцена. И ме пита, това среща на капски кобри ли е? Joy

Това е единственото, от което ми догорча в края на сериала, че Филип ще остане с това постоянно прибягващо до подлости същество.
Но да остави детето си за мен също не беше приемливо, така че и аз  очаквах този финал.
Всичко, всичко беше хубаво в този епизод - аз си пожелах трети сезон дори и само заради удоволствието да го гледам с разкошните му гледки, уютни малки сцени и приятно написани диалози.

# 156
  • Галифрей
Пускам малко снимките от снощни актьорите,продуцентите с феновете. ❤

Церемонията на розите 😁❤ Ако някой се чуди коя жената с дългата права руса коса това е актрисата която играеше Виола.

Сладури ❤

# 157
Има хора, които хапят и нараняват, когато ги боли.
Марта е такава. Направи го, когато отиде да разказва на Елина за началото на връзката им с Филип - перални, ягодови полета, идилия.
Направи го и в снощната серия като й каза за баща й и бащата на Филип.

Не бих си позволила да я съдя, защото не знам в нейната ситуация как бих реагирала.

Иначе беше искрена в скръбта си. Как се чувства самотна и ненужна, как Филип не й обръща внимание... това ме трогна.

# 158
  • Варна
Лейди, аз разбрах, че Марта не би му казала, за да не пречи на любовта им с Елина. Да не бъде пречка да са заедно.
Хич не и вярвам на Марта!
Може да го казва, но не е толкова благородна душа колкото иска да се изкара и съм сигурна че нямаше да го направи.
И как подмолно подхвърли на Елина за Бончев и Момчил. В момента е в позицията да го играе жертва и вади всички дивиденти от нея.

# 159
Телбис и Параскева са отправили видео послания към хората, защото са имали представления. Хубав маратон тримесечен си изградихме тук. Да се надяваме и другите проекти на бнт да са сполучливи - Всичко за сина ми и  Тревожност. Мария Бакалова е снимала бг сериал на име Кукери, и май той ще е с развитие 20 век. Нещо повечко за тях

А
Скрит текст:
на Пападопулу и Пенко Господинов влизат в ролите на психотерапевти
През месец ноември започнаха снимките на новия български игрален сериал „Тревожност“, продуциран от Българската национална телевизия и „Мирамар филм“.
БНТ е най-големият продуцент на телевизионно кино в България, като сериалът „Тревожност“ е част от филмопроизводството на обществената телевизия. „Тревожност“, който се реализира от творческия екип на „Порталът“, е първият сериал, спечелил финансиране от Националния филмов център. Режисьор е Илиян Джевелеков, който е и съавтор на сценария заедно с Матей Константинов. В сценарния екип се включват и авторите Емил Стефанов и Радослава Топалова. Сериалът „Тревожност“ разказва историите на хора, потърсили психотерапевтична помощ при д-р Манов – психоаналитик с международно признание и съпругата му д-р Ясенова – специалист по детско-юношеска психология. Всеки епизод проследява паралелно случващото се в двата кабинета, както и отношенията между двамата терапевти. В главните роли на психотерапевтите се превъплъщават актьорите Ана Пападопулу и Пенко Господинов. Като техни пациенти им партнират Ирмена Чичикова, Радена Вълканова, Петър Дочев, Боян Младенов, Цветан Пейчев, Никола Додов, Димитър Иванов – Капитана, Стефания Кочева, Ина Добрева, Елена Кабасакалова, Евелина Бибова и други. Поддържащите роли на деца и юноши са поверени на талантливи момичета и момчета от различни актьорски школи.
Повечето от историите в сериала „Тревожност“ са вдъхновени от действителни случаи. Консултанти на продукцията са психоаналитиците д-р Иван Игов и д-р Огнян Димов. Самият Илиян Джевелеков е учил психология в продължение на няколко семестъра, преди да следва „Кинорежисура“ в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ и отдавна е изкушен от тематиката.
Снимките на сериала „Тревожност“ ще продължат до края на февруари 2024 г.

Българската национална телевизия започна снимките на нов сериал. 12-серийният филм "Всичко за сина ми" разказва за перипетиите на самотен баща при отглеждането на сина му. Ролята е поверена на Димитър Рачков, а изпълнителен продуцент е Евтим Милошев. Когато става дума за родители, които отглеждат децата си сами, в съзнанието ни се появява образът на самотната майка. Във "Всичко за сина ми" обаче товарът е върху плещите на бащата, който работи като известен комик. Димитър Рачков, актьор: "Екранният образ на един актьор не е само това, което виждат зрителите. По принцип не е само цветя и рози - той е жив човек, който има своите неволи, своите проблеми. Радвам се, че в този проект, ще успеем да покажем това нещо." Христина Апостолова, актриса и гл. сценарист на сериала: "Съвременните хора смятат, че имат право на повече. Заслужават повече, трябва да го търсят, в което няма лошо, но има и някакви отговорности."

Ето и за Кукери
Кукери" стартира своите снимки в стария град на Банско, а актьора Юлиан Костов ще реализира проекта. Той работи заедно с Мария Бакалова и общата им продуцентска фирма. Снимките се провеждат в стогодишна къща за гости, която принадлежи на стария бански род Скабрини и се наследява от рода на Хаджи Вълчо, брат на Отец Паисий. Това не е първият филм, който се снима в тази къща, преди това тук са били заснети кадри за филма „Капитан Петко Войвода“. През времето на престоя си в къщата Юлиан Костов и Мирела Илиева споделяха снимки и сторита в Инстаграм, където показваха лофта, в който бяха настанени. Според слуховете в този апартамент са отсядали и други известни личности, като Сашо Кадиев, Алекс и Дани Петканови, Диляна Попова, Георги Тошев и др.

Последна редакция: пн, 25 мар 2024, 11:33 от movies

# 160
Мисля да започна с позитивите. Като цяло един от най-хубавите наши сериали в последните години, се получи. Имаше интересни истории, развитие в образите на героите, страхотни епизоди от миналото и много добър финал. Като споменах финал, специално искам да изразя поздравления, че ни спестиха клиширания хепиенд между Елина и Филип и поне тази история, завърши логично и правилно, поне по мое мнение. Надявам се да няма С3, освен ако не е изцяло в миналото, защото би разводнило нещата. Нито искам Елина да се връща от Франция, нито пък особено бих се радвал на борбите за власт по оста Харизанов-Бончев да траят още цял сезон. Нещата завършиха относително добре и би било хубаво да си останат така.

Сега към това, което не ми хареса по епизода:

- Чудодейното оздравяване на майка Пелагия, беше too much за мен. Много по-правдоподобно щеше да е, да почнат да я лекуват и да се подобряваше, отколкото така, все едно никога нищо не и е имало.

- Неправдоподобна ми дойде и историята с църквата. Да, финалният кадър с камъните под формата на кръст, беше супер заснета, но все пак не беше логично. Имало там някаква църква, за която не казаха да е паметник на културата. От нея са останали буквално отломки и заради това и идеята да я строят наново, спряха проект за десетки милиони, което не е реалистично.

- За образът на Филип няма да повтарям, това което вече съм казал. Само ще кажа, че бях възмутен как изкара бременната си съпруга, която пожертва много заради него, търпя му приумиците и т.н. виновна, че ТОЙ и е изневерил. Това беше брутална емоционална манипулация и наглост. Даже не събра кураж да и каже и я лъжеше нагло цял сезон, при положение че всички около нея знаеха.

- Четох няколко мнения, че Марта вземала решения сама и била обсебваща. Само на мен ли ми се струва, че друг вземаше решенията сам, без да се консултира. Реално, тя се върна и заради детето им и беше изкарана, че била го оплитала и му се натресла. Сега тя си каза, че ако е знаела, изобщо не е щяла да се връща и да го поставя пред този избор и това щеше да е логично, но пък щяла да му "отнеме" детето.

# 161
Всичко, всичко беше хубаво в този епизод - аз си пожелах трети сезон дори и само заради удоволствието да го гледам с разкошните му гледки, уютни малки сцени и приятно написани диалози.

Изглежда само БНТ може да продуцира хубави български сериали, след краха на ТВ7 и недовършения "Дървото на живота" (но той е екранизация на тетралогия). И докато "Под прикритие" трудно излезна от копирането на The Departed, "Вина" има майсторски сценарий, наистина българска история. И по сюжетните линии има мегдан много какво ново и интересно да се разкаже. Дано!

# 162
  • Другата България
И аз мисля, че Марта умишлено сподели с Елина за дядо ѝ и Момчил. Така и не можах да я харесам, поведението ѝ, методите ѝ, отношението ѝ.....вечно искаща и изискваща, явно свикнала да получава, повече отколкото да дава.
Направи ми впечатление едно от нещата, които каза на Филип - : “Искам да ме виждаш“. Именно защото погледът му към Елина говореше повече, отколкото всички изказани думи.....и тя го виждаше.
Явно това е и идеята на финала - че той ще започне да я “вижда“ едва когато Елина я няма наоколо, защото е ясно, че в нейно присъствие това е невъзможно. И за тримата това беше най-добрия вариант - Елина да замине, много добро продуцентско решение.
Радвам се, че сериала завърши по този начин най-вече заради Елина, и силно се надявам, всъщност вярвам, че няма да има повече сезони. Защото биха “омазали“ всичко, което казаха със снощния финал.
А нов сезон без тях тримата би бил като дреха с кръпка, с много “кръпки“.

# 163
Актрисата, която изигра Виола се появи в ретро автомобил заедно с Кристина Верославова, която изигра Марта, веднага я познах.
Адмирации и от мен за целия екип, страхотен сериал.

# 164
И аз мисля, че Марта умишлено сподели с Елина за дядо ѝ и Момчил. Така и не можах да я харесам, поведението ѝ, методите ѝ, отношението ѝ.....

Да, тя умишлено го направи. Както и аз писах по-горе, искаше да нарани Елина.
Просто си обяснявам мотивацията й. Иначе на мен също не ми е любим герой. Ама Филип да й бере гайлето Grinning

Общи условия

Активация на акаунт