Изследване на ХОРМОНИ – 27 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 41 648
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
Засичана е овулация с тестове, да. Имало е месеци в които нямаше, но цикълът ми пак си идва на 28 ден. Никога не съм имала нередовен цикъл. Спермограма е правена и е наред. Притеснява ме мен тоя тестостерон и пролактин.
Всички лекари ме успокояват, че ми няма нищо и ще стане щом имам редовен цикъл и спермограмата е отлична, но вече 18 месеца не става и според мен си има проблем. Ще сменям лекаря отново явно. Тези хормони сигурно са проблема Cry

Защо не се консултирате с репродуктивен специалист? 18 месеца не е малко, а причината може да се окаже тривиална.

# 571
  • Пловдив
Аз също бях с цикъл на всеки 28 дни, но завишен пролактин. Двете неща не винаги са взаимоизключващи. И аз препоръчвам смяна на лекаря, откъде сте?

# 572
Summer, за пролактина трябва да отидеш на ендокринолог. Иначе и аз мисля, че трябва да се насочите към репродуктивен лекар.

# 573
Засичана е овулация с тестове, да. Имало е месеци в които нямаше, но цикълът ми пак си идва на 28 ден. Никога не съм имала нередовен цикъл. Спермограма е правена и е наред. Притеснява ме мен тоя тестостерон и пролактин.
Всички лекари ме успокояват, че ми няма нищо и ще стане щом имам редовен цикъл и спермограмата е отлична, но вече 18 месеца не става и според мен си има проблем. Ще сменям лекаря отново явно. Тези хормони сигурно са проблема Cry

Защо не се консултирате с репродуктивен специалист? 18 месеца не е малко, а причината може да се окаже тривиална.

Ще отида, да. Последният път гинеколожката ми каза да пия Инофолик и да не се стресирам и щяло да стане. За мен не е нормално да не става толкова време. Пробвали сме какво ли не. Даже почвам да си мисля, че не ми е писано. Disappointed
Имате ли препоръки за репродуктивен специалист в София? Събирам мнения и за добри гинеколози. До момента съм ходила при поне петима и никой не ми казва какво да правя или какъв е проблемът. Confounded

# 574
Привет,
Дали 23-ти ден е подходящ да пусна прогестерон, тъй като предните два дни са събота и неделя? На трети ден пусках другите хормони и ми се иска да ги проследя всички този МЦ.
Да пусна ли повторно и естроген, за да се съпоставят, тъй като е подозрителен за някои неща, а е с добри стойности на 3-ти ден?

# 575
Summer76 няма висок пролактин,което да пречи на забременяването.
Проблемът е другаде,но трябва да се заемат сериозно с репродуктивни специалисти.
В темите за проблемно забременяване има много мнения за репродуктивните доктори,хвърли едно око,ако не те мързи.

# 576
Summer76 няма висок пролактин,което да пречи на забременяването.
Проблемът е другаде,но трябва да се заемат сериозно с репродуктивни специалисти.
В темите за проблемно забременяване има много мнения за репродуктивните доктори,хвърли едно око,ако не те мързи.

Благодаря, ще ги разгледам. Ще отида да си изследвам и прогестерона на 21 ден, като съм почнала тоя месец. Дано да се окаже нещо тривиално наистина. Sweat На този етап даже не се и надявам да стане някакво чудо. Лекарите казват “абе млада си, какво си се притеснила”, което не ми помага. Мъжът ми милият много му се иска, но без адекватна лекарска намеса явно няма да стане.
 Искаше ми се да събера колкото мога повече изследвания, тестове и информация преди да отида на специалист, евентуално за да ускорим процеса.

# 577
Ако не си си следила овулацията няма как да знаеш на кой ден да го пускаш.

# 578
Ако не си си следила овулацията няма как да знаеш на кой ден да го пускаш.

Следя я с тестове и базална температура всеки месец. Още съм на четвърти ден от цикъла. Ходила съм и на ехограф предишни месеци.

# 579
Прогестерон се пуска седем дена след овулация. Не на 21 ден.

# 580

Firebird, така е, да. Аз по инерция казах 21ви ден, защото овулацията ми все е на 14ти ден и винаги ми идва на 28ми. Благодаря отново!

# 581
Здравейте, моят съвет е да проверите и за Инсулинова резистентност. С дефицит на тези два витамина, при мен е налице. Проблем е също за забременяване и за мъжа, и за жената.
Здравей, Денис Simple Smile Излезе и витамин Б6  и Инхибин Б, чаках цяла седмица, припомням на 42 съм с нередовен цикъл и голям дефицит на вит Д и Б12 от предишни изследвания:

Днес ходих при поредния лекар, отдели ми 1 час, прегледа ме с ултразвук, каза че има много хубав фоликул и след 3-4-5 дни ще е най-подходящо за опити. Каза, че си има реална възможност за бременност и е твърде рано директно да ме пращат на инвитро с донорска яйцеклетка. Препоръча цветна снимка, защото и тя подозира запушване на някакви жлези, но не може да е категорична на база само УЗ.
Междувременно от няколко дни започнах да приемам:

Може ли коментар за АМХ и Инхибин Б така както ги виждаш тук на трети ден от МЦ, благодаря Heart

# 582
  • София
Здравейте, с мъжа ми се опитваме да имаме бебе вече година и полвина, но без успех (на 29 години съм). Пуснах си
Скрит текст:
изследвания на 3ти ден от цикъла
Гледана съм на ултразвук многократно и нямам поликистозни яйчници. Цикълът ми е съвсем редовен-28 дена. Тези хормони обаче ме притесняват. Cry Много ни се иска да си имаме бебче, но просто не става. Пробвали сме с тестове за овулация, БТ, витамини..нищо не помага. На какво може да се дължат тези резултати? Disappointed Relieved
Здравей!
ЛХ е висок и показва ПКЯ - вероятно непроявена, след като на УЗ няма все още данни за нея.
Това, може да е причина за незачеване.
Тестостеронът е висок - това показва, че си със СПКЯ... и е причина за незачеване.
Провери всички останали андрогени, направи тест за ИР, провери ЩЖ - тя може да е причина за по-високите нива на Пролактина. Самият Пролактин, не е пречка за зачеване, но е пречка за имплантацията и износването.
За СПКЯ си има първопричина и тя се търси и лекува.
Провери за дефицити на витамини и минерали ( задължително селен, цинк и мед)  и ако има ги попълни и поддържай оптимални нива.
Нищо притеснително - това може да се коригира.
От мен успех! Скоро да се похвалиш с добри новини.

# 583

Firebird, така е, да. Аз по инерция казах 21ви ден, защото овулацията ми все е на 14ти ден и винаги ми идва на 28ми. Благодаря отново!

Може да се пусне на 19-20-21 ден. Има лаборатории,които работят събота.

Денис, дефицита на желязо може ли също да е причина за СПКЯ?

# 584
Здравейте, с мъжа ми се опитваме да имаме бебе вече година и полвина, но без успех (на 29 години съм). Пуснах си
Скрит текст:
изследвания на 3ти ден от цикъла
Гледана съм на ултразвук многократно и нямам поликистозни яйчници. Цикълът ми е съвсем редовен-28 дена. Тези хормони обаче ме притесняват. Cry Много ни се иска да си имаме бебче, но просто не става. Пробвали сме с тестове за овулация, БТ, витамини..нищо не помага. На какво може да се дължат тези резултати? Disappointed Relieved
Здравей!
ЛХ е висок и показва ПКЯ - вероятно непроявена, след като на УЗ няма все още данни за нея.
Това, може да е причина за незачеване.
Тестостеронът е висок - това показва, че си със СПКЯ... и е причина за незачеване.
Провери всички останали андрогени, направи тест за ИР, провери ЩЖ - тя може да е причина за по-високите нива на Пролактина. Самият Пролактин, не е пречка за зачеване, но е пречка за имплантацията и износването.
За СПКЯ си има първопричина и тя се търси и лекува.
Провери за дефицити на витамини и минерали ( задължително селен, цинк и мед)  и ако има ги попълни и поддържай оптимални нива.
Нищо притеснително - това може да се коригира.
От мен успех! Скоро да се похвалиш с добри новини.

Благодаря за отговора! Ще си пусна и допълнителни изследвания определено и ще сменя и лекаря. Стискам и аз палци да се похваля скоро. След година и полвина вече губя надежда.Confounded

Общи условия

Активация на акаунт