Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво може да означава високият пролактин и какви изследвания се препоръчват?
Какво може да означава ниският прогестерон и какви са възможните стъпки за коригиране?
Какви фактори могат да доведат до високи нива на тестостерон и как да се коригират, както и какви могат да бъдат причините за високи нива на тестостерон и какви изследвания се препоръчва?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво може да означава високият пролактин и какви изследвания се препоръчват?
-
Какво може да означава ниският прогестерон и какви са възможните стъпки за коригиране?
-
Какви фактори могат да доведат до високи нива на тестостерон и как да се коригират, както и какви могат да бъдат причините за високи нива на тестостерон и какви изследвания се препоръчва?
Високите нива на тестостерон могат да бъдат предизвикани от състояния като поликистозни яйчници, инсулинова резистентност, дефицит на витамини и минерали или прием на спортни добавки. За коригиране е необходима консултация с ендокринолог и изследване за дефицити на витамини и минерали. Високите нива на тестостерон могат да бъдат причинени от поликистични яйчници, инсулинова резистентност или други хормонални дисбаланси. Препоръчително е да се изследват нивата на андростендион, ДХЕА и 17-ОН прогестеронов и също така да се направи тест за инсулинова резистентност.
-
Какво може да доведе до високи нива на желязо и как да се коригира нисък феритин?
-
Какви фактори могат да доведат до високи нива на естроген и как да ги коригираме?

На този етап даже не се и надявам да стане някакво чудо. Лекарите казват “абе млада си, какво си се притеснила”, което не ми помага. Мъжът ми милият много му се иска, но без адекватна лекарска намеса явно няма да стане.
Излезе и витамин Б6 и Инхибин Б, чаках цяла седмица, припомням на 42 съм с нередовен цикъл и голям дефицит на вит Д и Б12 от предишни изследвания: