Изследване на ХОРМОНИ – 27 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 41 609
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Извинявам се 40 години...
Здравейте. Има нещо нередно в хормоните нали? Правени са втори ден от цикъла по повод няколко цикъла в които
Скрит текст:
кървене то не спира...
Здравей!
Дай ориентир за възраст, моля.
Като цяло показват проблем - хормонален дисбаланс, пременопауза... ЛХ и Е2 са високи - може да има ПКЯ, киста (лутеинова?!) , ЗФ?!
Трябва да те видят на УЗ, направете ЦН, МБ,  Колпоскопия...
Пролактинът е висок - желателно е да се проверят ТСХ, Т3, Т4, Андростендион, тест за ИР... и останалите андрогени ... хубаво е, че поне тестостеронът не е висок.
Ще чакам да споделиш какъв е проблема, моля.

Денис, може ли коментар
27 години съм, 2ри месец след мед.аборт в 7гс. Предния месец бях на противозачатъчни за 1 месец.
Скрит текст:
18ти ден от цикъла, при г/д ц на 35-40 дни.
Имам фоликул 18мм и 7,7 лигавица при тези изследвания. Дебнем овулация за имун. Биопсия и неделя пак ще пускам хормони.

Знам че изследванията не са добре, но как мога да ги оправя Sad
Нещо не разбирам?
Тези изследвания са направени на 18 ден от МЦ? - ако е така, не показват да има скоро О.
Този 18мм фолукул ?! на кой ден от МЦ е видян?.. ако е на 18 ден от МЦ - изследванията не показват това да е ДФ, предполагам е ЗФ?!

Здравейте, Densi, надявам се, че въпреки че не съм в групата на искащите бебе (по обясними причини) ще ми
Скрит текст:
помогнете в разчитането на резултатите.
И така, на 46 години съм, в менопауза и въпросът ми е може ли да се говори за естрогенна доминантност при тези хормони
Скрит текст:

Предварително благодаря!
Здравей!
Само тези изследвания, не са достатъчни за да се прави заключение, дали има или не ЕД.
Говори с АГ - може да се направи тест за естрогенни метаболити и на база тяхното съотношение ( силни-слаби) се преценява какво е положението Simple Smile

Здравей, Денис!
Скрит текст:
Може ли мнение за тези хормони:

На 20 ден от МЦ имам два доминантни фоликула този месец, 17 и 19 мм във всеки яйчник. Дебелината на лигавицата беше 10.9 мм. Това са хормоните след УЗ преглед, вечерта в 21:30 поставих Овитрел. Кога е най-добре да действаме спрямо инжекцията? Накратко съм с НЯР, вече повече от година неуспешни опити след спонтанен аборт. Това ни е последен опит преди инвитро. Мъжът ми е с астенозооспермия, но не сме правили нова СГ след прием на добавки все още.
Здравей!
Поне 3-4 поредни дни след поставяне на Овитрел-а... или през ден, поне.
Стискам палци! Peace

Здравейте! Днес би трябвало да съм 7 дена след Ов (засичана с тестове) и пуснах прогестерон и пролактин. За
Скрит текст:
втория ми е ясно, че пак е скочил (по принцип пия Достинекс, но дозата ми явно е прекалено малка). А прогестерона добре ли е?
Здравей!
Прогестеронът показва, че е имало О.
Пролактинът го коригирай, защото пречи на имплантацията и ранното развитие на ембриона... потиска и синтеза на Прогестерон. Провери ТСХ, Т3 и Т4... те също може да са причина за по-високите му нива.

Последна редакция: вт, 03 сеп 2024, 16:24 от denis©

# 616
Много благодаря за информацията и за отделеното време. Миналия месец пусках за щитовидната и там изглежда всичко е наред. Пролактина тогава беше дори по-висок. Направих консултация с Яначкова, но тя не го отчете като много висок. Иначе при гинекологичен преглед яйчниците са добре, но се констатира, че имам няколко миоми. Досега съм проследявала само една, но някак за кратко време са станали повече...

# 617
Момичета, моля ви за коментар на тези изследвания ( някои не са готови) , но FSH ниско ли е ? И естрадиола значително висок ли е? На 28 години съм, пуснати са на 2 ден от цикъла( кървене) и 3-ти със зацапването ( не бях сигурна кое е по правилно да изчисля)

Последна редакция: ср, 04 сеп 2024, 17:01 от FBID100000416277882

# 618
  • Пловдив
Денис, малко страничен въпрос. Случайно да имаш наблюдения или мнение за лабораториите в Пловдив. На коя може да се довери човек и има ли разлика между клон на лаборатория и централа в самия град. Конкретно ме интересува за измерване на глюкоза, тъй като две дават доста различни стойности, а експериментът си го направих с 20 минути разлика.

# 619
  • София
Момичета, моля ви за коментар на тези изследвания ( някои не са готови) , но FSH ниско ли е ? И естрадиола значително висок ли е? На 28 години съм, пуснати са на 2 ден от цикъла( кървене) и 3-ти със зацапването ( не бях сигурна кое е по правилно да изчисля)
Скрит текст:

2 или 3-ти ден, няма значение - Е2 е висок.
Възможно ли е да има бременност? Ако ли не - може да има ЗФ или киста.
Добре е да те видят на УЗ.
Ще чакам да споделиш какво се случва, моля.
Другите са добре.

Денис, малко страничен въпрос. Случайно да имаш наблюдения
Скрит текст:
или мнение за лабораториите в Пловдив. На коя може да се довери човек и има ли разлика между клон на лаборатория и централа в самия град. Конкретно ме интересува за измерване на глюкоза, тъй като две дават доста различни стойности, а експериментът си го направих с 20 минути разлика.
Нямам наблюдения и не мога да помогна за Пловдив.
За СФ - ползвам Кандиларов ... преди години - Цибалаб. И от двете съм много доволна и не съм подлагала на съмнение резултатите.
За КЗ - това е показател, който много варира и няма как да се сравняват резултати от две лаборатории ( ползват се  различни реактиви) ... то дори и от една не може, в интервал от 20-30 мин. Simple Smile  - пиеш вода, тялото "работи" , движиш се, ходиш до WC и т.н. всичко това влияе на КЗ.

Последна редакция: чт, 05 сеп 2024, 15:12 от denis©

# 620
Здравей, Denis, можеш ли да погледнеш изследванията ми? Правени са на 3-ти ден от МЦ, на 26 съм и от над година правим опити. МЦ е изключително нередовен, идва 1-2 пъти годишно, като този Август и Септември за първи път дойде в 2 последователни месеца. С ИР и СПКЯ съм като при предишните изследвания (преди около година) LH беше 8.15, FSH - 6.01, а тестостерона - 0.65. Пролактина винаги е бил малко висок (последно 634 при референтни 102-496) предстои ми да пусна контролно ОГТТ, щитовидна (с нея всичко е уж в норма, едното гледа и с УЗ) и пролактин. Витамини пускам за първи път. Взех си спрей на Better you Д3 и Б12, пия и инофолик. Можеш ли да ми дадеш препоръка какво да приемам за вдигане на нивата на витамините и как да ги приемам. Благодаря предварително.
В скрит текст оставям и линк към всичко което приемам в момента и изследванията (описаните по-горе изследвания са правени в същата лаборатория и са със същите референтни стойности).

# 621
Здравей, Денис, много ще съм благодарна, ако можеш да погледнеш и разчетеш прикачените изследвания. Извинявам се, ако не са за тази група, но сме притеснени от високите стойности докато чакаме деня на прегледа.
Изследванията са на мъж на 48г

Скрит текст:

# 622
Здравей, Denis!
Може ли да коментираш резултати при излседване на 20 денот цикъл на естроген и прогестерон, дали е налице естрогенова доминантност и дали е добре да се пие Витекс или нещо друго
Естроген 759 pmol/l
прогестерон 43.45 nmol.l.

Ендокринологът ми каза, че тъй като не съм раждала и целя забременяване няма какво да се предпише

Последна редакция: вт, 10 сеп 2024, 12:29 от Ashh

# 623
Колко кг сте?

# 624
Simply_fun, варирам между 53-55кг. в зависимост от това дали съм пред цикъл, че май задържам вода, 170 съм висока. Това каква връзка има?

# 625
Обикновено високия естроген се свързва с повече кг от необходимото(и не само с това разбера се),но очевидно при вас не е това проблема. Витекса може да помогне,но слабо. Обикновено се пият хормонални хапчета, за това и лекарят сигурно е казал,че при опити за забременяване е това решението. Аз бих добавила пробиотик и нещо за пречистване на черният дроб, което подобрява изхвърлянето на излишният естроген от тялото. Друго по-съществено Денис може да помогне.

# 626
Високият естроген не се ли свързва и с наличието на целулит? Независимо от килограмите.

# 627
И с целулит и с коремче основно под пъпа, и с болки в гърдите, кисти, акне, горещи вълни, наднормено тегло и много други. Като при всеки организъм е различно. Не е задължително да има всичките симптоми на веднъж.

# 628
Simply_fun, бихте ли казали вие от какъв препарат за пречистване на черния дроб сте доволна?

Обикновено високия естроген се свързва с повече кг от необходимото(и не само с това разбера се),но очевидно при вас не е това проблема. Витекса може да помогне,но слабо. Обикновено се пият хормонални хапчета, за това и лекарят сигурно е казал,че при опити за забременяване е това решението. Аз бих добавила пробиотик и нещо за пречистване на черният дроб, което подобрява изхвърлянето на излишният естроген от тялото. Друго по-съществено Денис може да помогне.

# 629
Аз лично, все още ,не съм правила целенасочено такова лечение. Не съм имала висок естроген. Иначе билката за черния дроб е  екстракт от бял трън. Пила съм масло от бял трън. Поради проблеми със запек съм пила маслото,но в комбинация с пробиотик и магнезий и разхлабващи храни и не мога да отчета конкретно всяка добавка дали действа. Като съвкупност имаше голям ефект,но по отделно не мога да изразя мнение.

Общи условия

Активация на акаунт