Изследване на ХОРМОНИ – 27 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 41 606
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
Аз съм почти убедена, че имам висок естроген, точно по наличието на целулит и стрии по тялото от 14-годишна. Иначе съм много слаба, но тук играят хормони.

# 631
Аз съм почти убедена, че имам висок естроген, точно по наличието на целулит и стрии по тялото от 14-годишна. Иначе съм много слаба, но тук играят хормони.

Стриите се получават и от рязкото израстване при растежа на децата. Ниският естроген също може да направи кожата суха и нееластична и да се получат стрии от рязко качване или сваляне на килограми. А целулита също може да излезе, да стане видим, от задръжка на вода, дори от прием на прогестерон.. За това се тествайте преди да прибегнете до хормони. Иначе добавките не вредят когато се приемат в поносими количества.

# 632
Здравейте, амх през 2020 г ми е било 1.84 ng/ml.
Днес ми излезе резултат 3.87 ng/ml на 35 г. съм.
Това може ли да означава , че съм с поликистозни яйчниците, цикъла ми е редовен , но през годините качих около 10 кг.

# 633
Амх се произвежда от антралните фоликули и варира всеки месец с малко. Твоята вариация е по- голяма, може да се дължи на повишаване на вит. д също, но не мисля че само на база на тази разлика някой може да ти каже, че имаш пкя. Ако отидеш на гинеколог и те погледне на уз, види ти антралните ф-ли и половите хормони, ще те пита колко цикъла имаш в годината и тн тн и чак тогава ще ти каже евентуално имаш ли повод за притеснение Simple Smile според мен е супер че ти се е повишил и не бих се тревожила предварително.

# 634
Само по този показател не може да се направи диагноза за поликистоза. Гледат се и лтх , фсх, инсулин 0, 60,120 мин, кръвна захар също и други

# 635
  • 🌊
Аз започах посещаването на ендокринолог, изследванията сочат желязодефицитна анемия, но ми каза да не приемам желязо. Не ми е казвала за други проблеми освен ИР, което се опитвам да снижа със хранителни добавки и подобряване на храненето.
След 2 седмици съм на гинеколог, трябва ли да го насоча към нещо друго освен ниската фолиева киселина? Поликистоза?
Направени на 3ти ден от МЦ на 26.07
Скрит текст:

След 2 дена от изследванията пролактина ми скочи на 900, според нея е от стреса

Пуснати 2 дни след МЦ нa 5.09
Скрит текст:

Преди 2 месеца
Скрит текст:

# 636
Simply_fun, бихте ли казали вие от какъв препарат за пречистване на черния дроб сте доволна?

Обикновено високия естроген се свързва с повече кг от необходимото(и не само с това разбера се),но очевидно при вас не е това проблема. Витекса може да помогне,но слабо. Обикновено се пият хормонални хапчета, за това и лекарят сигурно е казал,че при опити за забременяване е това решението. Аз бих добавила пробиотик и нещо за пречистване на черният дроб, което подобрява изхвърлянето на излишният естроген от тялото. Друго по-съществено Денис може да помогне.
Точно NAC стимулира черния дроб да произвежда един много мощен оксидант, наречен глутатион, според моите четения, та той би трябвало да помогне.

# 637
Здравейте. Миналата година в периода от май до юни свалих около 8 килограма, при което се получиха промени в менструалния ми цикъл. През май ми дойде два пъти в рамките на един месец, след това до септември не идваше, октомври и ноември ми дойде и оттогава отново не е идвало.
   Помислих си, че това е настъпило в резултат на отслабването и затова от месец май тази година не спазвам никакви режими и си позволявам да ям всичко. Също така намалих тренировките драстично като ги замених с доста ниско интензивни, с цел да не изгарям много калории. Върнах си някои от килограмите, но все още няма резултат.     
    Направих си някои изследвания и бих била благодарна ако ги погледнете и дадете мнение.
   От това, което знам съотношението между LH и FSH би трябвало да е 1:1, а при мен не е така и доста се притеснявам.
   Искам да кажа също, че не съм приемала стероиди или каквото и да било подобни продукти. Другият ми въпрос не дали нивата на естроген могат да се покачат по естествен начин, било то чрез храната, някакви билки или хранителни добавки?
П.С. На 18 години съм и индексът ми на телесна маса е 16. 
   Извинявам се за многото въпроси и обърканото ми писане и Ви благодаря предварително. Simple Smile

# 638
  • София
Здравейте. Миналата година в периода от май до юни свалих около 8 килограма, при което се получиха промени
Скрит текст:
в менструалния ми цикъл. През май ми дойде два пъти в рамките на един месец, след това до септември не идваше, октомври и ноември ми дойде и оттогава отново не е идвало.
   Помислих си, че това е настъпило в резултат на отслабването и затова от месец май тази година не спазвам никакви режими и си позволявам да ям всичко. Също така намалих тренировките драстично като ги замених с доста ниско интензивни, с цел да не изгарям много калории. Върнах си някои от килограмите, но все още няма резултат.     
    Направих си някои изследвания и бих била благодарна ако ги погледнете и дадете мнение.
   От това, което знам съотношението между LH и FSH би трябвало да е 1:1, а при мен не е така и доста се притеснявам.
   Искам да кажа също, че не съм приемала стероиди или каквото и да било подобни продукти. Другият ми въпрос не дали нивата на естроген могат да се покачат по естествен начин, било то чрез храната, някакви билки или хранителни добавки?
   Извинявам се за многото въпроси и обърканото ми писане и Ви благодаря предварително. Simple Smile
Здравей!
Дай да видим хормоните.
ИТМ ти е нисък, а ако си и с мазнини под 20%  - това е причина за по-сериозен хормонален дисбаланс и спиране на М. Не е страшно, процесът е обратим. Започни да се храниш правилно и качи малко кг. Правилното е не да ядеш всичко, а да ядеш правилната храна.
И аз тренирам от много години доста интензивно ( на тренировка вдигам около 12 тона)  и нещо не мога да си представя, как се тренира с този ИТМ, откъде идва тази сила?!  Simple Smile Не го приемай като упрек, просто изказвам мнение. Не съм съдник на никой Simple Smile

# 639
Здравейте. Миналата година в периода от май до юни свалих около 8 килограма, при което се получиха промени
Скрит текст:
в менструалния ми цикъл. През май ми дойде два пъти в рамките на един месец, след това до септември не идваше, октомври и ноември ми дойде и оттогава отново не е идвало.
Здравей!
Дай да видим хормоните.
ИТМ ти е нисък, а ако си и с мазнини под 20%  - това е причина за по-сериозен хормонален дисбаланс и спиране на М. Не е страшно, процесът е обратим. Започни да се храниш правилно и качи малко кг. Правилното е не да ядеш всичко, а да ядеш правилната храна.
И аз тренирам от много години доста интензивно ( на тренировка вдигам около 12 тона)  и нещо не мога да си представя, как се тренира с този ИТМ, откъде идва тази сила?!  Simple Smile Не го приемай като упрек, просто изказвам мнение. Не съм съдник на никой Simple Smile

Последна редакция: ср, 11 сеп 2024, 19:41 от foxy_6

# 640
Simply_fun, бихте ли казали вие от какъв препарат за пречистване на черния дроб сте доволна?

Обикновено високия естроген се свързва с повече кг от необходимото(и не само с това разбера се),но очевидно при вас не е това проблема. Витекса може да помогне,но слабо. Обикновено се пият хормонални хапчета, за това и лекарят сигурно е казал,че при опити за забременяване е това решението. Аз бих добавила пробиотик и нещо за пречистване на черният дроб, което подобрява изхвърлянето на излишният естроген от тялото. Друго по-съществено Денис може да помогне.
Точно NAC стимулира черния дроб да произвежда един много мощен оксидант, наречен глутатион, според моите четения, та той би трябвало да помогне.

И други добавки действат детоксикиращо и стимулиращо. Аз споменах билка.

# 641
Здравейте, може ли коментар на тези изследвания? Само да вметна, че миналия месец имах биохимична бременност. Фолиева к-на приемам от 5-6 месеца, на 37 г. съм и целя бременност.

# 642
  • София
Здравейте, може ли коментар на тези изследвания? Само да вметна, че миналия месец имах биохимична
Скрит текст:
бременност. Фолиева к-на приемам от 5-6 месеца, на 37 г. съм и целя бременност.
Здравей! Съжалявам... пожелавам ти следващия път да е успешен Peace
Нищо притеснително, ако търсиш причината за неуспеха.
Пролактинът е малко висок - провери ТСХ,Т3 и Т4 ... малко вероятно той да е причина
ФК е висока - не е проблем.
В12 може да е по-висок ... но, и това не е причина.
Хомоцистеинът е добре... леко е повишен, но не е проблем - след като коригираш В12, би трябвало да падне още малко.

# 643
Здравейте, може ли коментар на тези изследвания? Само да вметна, че миналия месец имах биохимична
Скрит текст:
бременност. Фолиева к-на приемам от 5-6 месеца, на 37 г. съм и целя бременност.
Здравей! Съжалявам... пожелавам ти следващия път да е успешен Peace
Нищо притеснително, ако търсиш причината за неуспеха.
Пролактинът е малко висок - провери ТСХ,Т3 и Т4 ... малко вероятно той да е причина
ФК е висока - не е проблем.
В12 може да е по-висок ... но, и това не е причина.
Хомоцистеинът е добре... леко е повишен, но не е проблем - след като коригираш В12, би трябвало да падне още малко.
Благодаря за отговора. ТСХ, Т3, Т4, ТАТ u MAT ги бях пускала миналия месец, има ги даже на предната страница, като двама ендокринолози ми казаха, че са добре и не съм за терапия, а от темата научих, че ТСХ-то трябва да е около 1-1,5, ако се цели бременност, но те не ми изписаха нищо. Thinking
А за Б12 какво количество бихте ми препоръчали дневно?

# 644
    АМХ се изследва от 2 до 4 ден на МЦ за определяне на яйчников резерв. Оттам може да ви е разликата. Вие с каква цел изследвате?
quote author=Chory link=topic=1641161.msg48531987#msg48531987 date=1725975228]
Здравейте, амх през 2020 г ми е било 1.84 ng/ml.
Днес ми излезе резултат 3.87 ng/ml на 35 г. съм.
Това може ли да означава , че съм с поликистозни яйчниците, цикъла ми е редовен , но през годините качих около 10 кг.
[/quote]

Общи условия

Активация на акаунт