Любители на кучета - 141

• 26 652
  • 762
  •   1
Отговори
# 150
Аз само нашето комшийско съм виждала, е и разни в чужбина де, ама искам да гушкааам.

BTW събота и неделя и ние минавахме по "горските пътечки" около Здравната каса. Ама и там вече много човеци взеха да щъкат, че и с колела. Аз нарочно от там минавам, че да няма колела и деца на всяка крачка, но уви...

# 151
Здравейте. Дадох за първи път на кучето ми нексгард, ( досега сме били с капки )но продължавам да намирам кърлежи. Знам, че изсъхват , но не е ли опасно ? Днес отново намерих един впит. Извадих го и потече малко кръв, почистих го и какво предпазва този нексгард след като му се забиват кърлежите .Кучето живее вътре.

# 152
Никой препарат не дава 100 % гаранция. Ако смятате, че не върши работа, консултирайте се с ветеринар за друг препарат. Може да се наложи да смените няколко, докато намерите такъв, който да работи за вашето куче.

# 153
  • Пловдив

Шошото започна да съблича зимния космалак, стана страшно - за половин час успява да покрие с козина всичко.

Последна редакция: вт, 02 апр 2024, 22:07 от иланг - иланг

# 154
  • Бургас
Dreaming, ние ходим само по поляните - тръгваме от ЦУРК, после пресичаме поляната, но не по утъпканите пътеки от кортовете, а отстрани. После зад Касата има малка горичка, а в средата пътечка. Там само кучкари ходят.
Иначе известните пътища вече са пълни, там сме почти всяка вечер.

# 155
Никой препарат не дава 100 % гаранция. Ако смятате, че не върши работа, консултирайте се с ветеринар за друг препарат. Може да се наложи да смените няколко, докато намерите такъв, който да работи за вашето куче.
Въпросът ми е така ли е с нексгарда, забиват се и изсъхват? Тоест те го хапят (смучат) докато не умрат, което за мен не е ок. Тези, които го използвате бихте ли казали дали и при вас е така или при моето куче не действа...

# 156
  • Варна
Добре дошло на бебе-коргито. Учудвам се че бягат доста бързо с тези къси крачета…
Ами те са овчарки. Създадени са, за да тичат след едър добитък, а са ниски, за да не ги ритат с копитата.
В България знам само за два развъдника, които знаят какво правят, но са в София и сега нямат бебета. Иначе тук таме се появяват разни подобия на коргита в олх.
За мен едно куче или трябва да се осинови, или ако ще се дават пари за него, да се плати на лицензиран развъдник, с документи за произход и генетични тестове. Всички породи са изкуствено създадени и ако не се развъждат по редица правила, почти гарантирано се раждат болни кученца, които са извън стандарта на породата, за която ги продават.  

Изида също е от сръбски развъдник. Една година съм чела и проучвала преди да я изберем. Пропътувахме две хиляди километра за нея.

Аз имам следното питане - може ли някой да даде отзив за ръчна прахосмукачка? От тези мъничките? Искам да взема само за космите от дивана и харесах една на Керхер за 100 лева, отидох днес да я купувам в Бриколаж, но консултантката ме разубеди - били слаби, ставали само за трохи, не и за косми… а в описанието на самия продукт е посочено, че е подходяща за почистване на косми от мебели… Загледах и една на Бош, на подобна цена. Някой тук ползва ли такъв уред?

# 157
  • София
Аз ползвам Дайсън. Има приставка за косми, но не си заслужава разликата в цената. Има доволни от Лидълските.
В другатажтема, в която пиша някой беше препоръчал една май от Амазон. Сега ще питам за линка и ще го пусна днес или утре.

# 158
Джакчетата са ми слабост. Simple Smile  Страхотни кучета са!
Един клюкар:

Кой е това?

# 159
  • Варна
Оо тази лидълската я имам. Седи забутана в гаража на село. Не може да се справи дори с трохичките в колата. И от Джъмбо съм купувала за 20 лева преди години - боклук. Нещо по-мощно търся. Но все пак мини ръчно, защото отделно имам и стандартна много хубава прахосмукачка, но ми е тежка и неудобна за всекидневно изваждане и прибиране, а роботчето си е само за пода.

# 160
  • София
https://www.technopolis.bg/bg/Vertikalni-prahosmukachki/Prahosmu … ROANIMAL/p/813013
Това ми прати съфорумката, но е на цената на Дайсъна.

# 161
  • София
Джакчетата са ми слабост. Simple Smile  Страхотни кучета са!
Един клюкар:

Кой е това?

Арчи. Simple Smile  Отдавна не се е появявал в темата.

# 162
  • Пловдив
Ние старите кучета си го помним Арчи и неговите манекенски качества! Радвам се, че го виждаме пак.

# 163
Лидълските прахосмукачки не струват. Аз бях си взела, но я върнах след проба. Дайсън са ми скъпи и взех на Бош. Доволна съм и има приставка за кучешки косми. https://www.jarcomputers.com/bosch-bbh3zoo25-prod-vcleboschbbh3zoo25.html, но беше на промоция.

# 164
  • Пловдив
Здравейте. Дадох за първи път на кучето ми нексгард, ( досега сме били с капки )но продължавам да намирам кърлежи. Знам, че изсъхват , но не е ли опасно ? Днес отново намерих един впит. Извадих го и потече малко кръв, почистих го и какво предпазва този нексгард след като му се забиват кърлежите .Кучето живее вътре.
За да подейства ,трябва да смукне кръв нашественика,при спот-он-овете е същото ,няма разлика в начина на действие. Освен това Нексгард Спектра не действа на всички видове кърлежи ,един вид на който не действа е много разпространен в БГ.И като за капак ,за вътрешни паразити не действа на тении и трябва да се дава нещо допълнително с празиквантел.Половинчата работа на висока цена... След като се е забил има пак известен риск от предаване на векторна инфекция,Най-добре каишка ,+ евентуално и пипета ,ако се мокри често.

Общи условия

Активация на акаунт