Любители на кучета - 141

• 26 660
  • 762
  •   1
Отговори
# 165
Миналата година Тоби беше с каишка Форесто, отделно и пипета капахме. Три кърлежа му вадихме, въпреки това. Отчитам, че не беше подстригван тогава, но е факт, че май нищо не помага напълно с кърлежите за съжаление.

# 166
Купих днес на Зара таблетка Кределио (против бълхи и кърлежи). Иска ми се и каишка да й сложа, кои са ефикасни?

# 167
  • Пловдив
Аз слагам само кашка Форесто, че от спот он пипети се алергизира - започва едно чесане...
Милпразон вътрешно.
Като ходим в големи треви - пръскам краката и корема със смес от етерични масла.

# 168
  • Пловдив
И от Фипронил ли? Не би трябвало ,освен ако е някоя "комбо"

# 169
  • под тепетата
whitefang, радвам се, че се появи!

# 170
На мен ми направи впечатление, че Съни след като й сложа Фиприст на следващия ден като я изкарам на разходка повръща еднократно, не съм я забелязала когато си седи в клетката да повръща, но не мога да я наблюдавам 24 часа.Първия път го отдадох на това, че пак се напасе с трева ама втория не е яла трева. За сега да чукна на дърво не е имала кърлеж,но и не я водя в големи треви, а двора непрекъснато го пръскаме. Слагам й и каишка с етерични масла. Да сменя ли Фиприста или да продължим с него?

# 171
  • София
Привет, привет! Честити рожденици! Пак ги пропуснахме с поздрави, но да си знаят, че не са забравени!
Ние сме ваканция... и с мъжа ми сме болни 😔. Прихванахме от децата (те едно след друго) вируса с конюнктивита и почивката се провали.
За сметка на това Чарли е най-щастлив и "много" изморен, както обикновено 🤣.
Ей го в обичайната поза:

Помислете ни с хубаво. Имам нужда от оправяне... обостри ми се и сенната хрема, и съм много зле. Ще се оправя де 😀! Извинете, че помрънках 🥰😘🤗

# 172
Точно от Фиприст моят прояви алергия

# 173
Аз слагам Адвантикс Спот он, уж не е нужно кърлежа да има допир с кръвта, че да умре, а действа като репелент и не позволява да се захване кърлежа. Имам въпрос обаче към вас, понеже кучето е на пет месеца , и сега за първи път ще трябва да дам препарат срещу Дирофилария. Не съм фен на комбинираните препарати , според мен вършат половинчата работа. Вие какво давате за превенция срещу Дирофилария и как го прилагате спрямо препарата за тении и вътрешни паразити, Дронтал,Цестал или кой, каквото ползва.

# 174
Ох, ние с Кас тая седмица ставаме рано (аз съм първи смени) и сме като утрепани сутринта. Той миличкия седи и спи докато ме чака да се обуя да го изведа, то и аз едва гледам, ама ще избутаме някак.

# 175
На котките ми Фиприст не действаше изобщо на бълхите. Днес казах на ветеринарния, че искам нещо против бълхи и кърлежи. Той се обърна и започна да ги оглежда на рафта зад него, а аз допълних - само Фиприст не ми предлагайте, че той вече не действа на бълхите. Отговорът му - да, напоследък се оплакват, че не им действа. Но пък това не му е попречило да го продаде на клиента преди мен (държеше една опаковка от този препарат).

# 176
  • Пловдив
И от Фипронил ли? Не би трябвало ,освен ако е някоя "комбо"
Саско направи остри реакции към спот он пипета Адвантикс и Вектра 3Д.
Когато му слагам каишката Форесто също получава сърбеж, но не е така силен. Аз си го обяснявам с високата концентрация, която се прилага с една пипета.

# 177
  • Бургас
И Елза се чешеше от адвантикса.
Против дирофилария давам милпразон всеки месец от март до ноември, а дронтал и цестал през два-три месеца. Плюс Фиприст за външно, нямаме проблем с бълхи - хваща инцидентно от тревите и уличните котки, но бързо умират.

# 178
Dara88 не знам ама нещо и бълхите вече са генно модифицирани. Нашите вътре хванаха бълхи и се побърках вече. Къпане, пощене, ресане с гребенче/благодаря на Vanne много помага/, слагах им Фиприст, пудрих ги, пръсках ги с някакво пак за бълхи и тн и не и не. Намирам умрели/изсъхнали/ ама и тук таме някоя жива. Вкъщи също пудрих, пръсках егати и напаста. Заради дъщеричката ми внимавам с какво и как ги пръскам, че е с алергии /а ги гушка/ затова минах на варианта всеки ден да ги пощя. Купих Фиприст ама сега след като прочетох се чудя дали да го слагам ама ще го сложа в крайна сметка съм го купила вече. Интересното е че котката дето е навън и скита къде ли не няма нито бълхи, нито кърлежи, Съни също. Не знам тези вътре от къде и как хванаха.

# 179
  • Пловдив
Няма вариант де ним действа Фипронил ,Ако е отвън вклетка/заграждемие ,а дори ив къщи да е ако не е изчестено мястото на което спи ,може да има яйца  на бълхи и да се самозаразява след като се излюпят.
Аз само мъртви бълхи съм свалял със ресане.
От Адвантикс доста кучета развиват алергична реакция -кожна,вкл. и "Мунчо" още от първия  път =преди това беше на ФронтЛайн - тогава нямаше още Разрешение за  ВМУ в БГ на Fyprist -нито Руския ,нито Словенския
А т.н "Репелентрно действие" трае точно 2 дни - докато попие в кожата.Но всеки си избира .Щом искате да лекувате на 3-4 години възраст да лекувате увреждане на черен дроб/бъбреци ,като давате "комбинирани таблетки " -дето и за вътрешни действат и екто-паразит -избора си е ваш.
За които попита за профилактика за Дирофилария - медикамент съдържащ или ивермектин и изомерите му ,или Милбимицин оксим,на 28 дни(4 седмици) в активния сезон (14C+ за поне 2 седмици среднодна денонощна температура ) ,през останлото време може и на месец,5 седмици.
Милпразон е добтр избор -съдържа Милбимицин(за профилактика срещу ларви на дирофилария) + Празиквантел(за глисти и тении).
Руския Диронет(съдържа Ивермектин+Празиквантел +Пирантел(това действа на едни глисти които само в бебешка възраст може да си завъди ,или ако с тежки разстроиства в ГИТ,или много възрастно))
Аз давам Празимек - D(dog) -Съдържа абаменктин(изомер на Ивермектина) + Празиквантел = 3 лева дозата за 20-30кг куче на 4 седмици. Словенския Фиприст = 8лв месечно(За Април - Октомври) + Каишка целогодишо (Bayer Kyltix(по-ефективна е от Форесто/Соресто(найменованието в САЩ))).  11 лв месечно + цената на 2 кайшки годишно.
Хубаво е да се направи и антигенен и по Кнут тест за наличие на ларви преди започването на профилактиката за дирофилария ,за да не уморите кучето от белодробна тромбоемболия от измирането L4=L5 ларви от дейстието на Ивермектина.Милбимицина.Ако зимата се прекъсва - всяка пролет .  Цестал /Дронтал нямат вещество за превенция от дирофилария - Пирантел+Празиквантел + Фебендазол/Фебентел.

Последна редакция: ср, 03 апр 2024, 23:11 от whitefang

Общи условия

Активация на акаунт