Любители на кучета - 141

• 26 663
  • 762
  •   1
Отговори
# 180
В темата за котките още миналата година констатираха, че фипронил не действа на бълхите. Аз също се убедих. Споделям мнение и опит, не агитирам за нищо.

# 181
  • София
whitefang, радвам се, че се появи!
Мани го Зъбчо, на мен Мунчо ми липсваше 😘

# 182
  • Пловдив
Кой - Словенския FYprist
Или Руския FIprist
Констацията ,че Фипронил във  Руския FIprist има пропуски  още от преди 9 години (и то от Ветеринари) във forum.dog.bg-Словенския на KRKA,си действа като този на Байер във Фронталайн,с разликата че за 30кг куче не струва 30+ лв ,а 8-9.Фипронил действа безотказно. И няма алергии
За котки дозата в пипетите е по-ниска.Може и да не е достъчна,или да се опитват да обезпаразитяват силно опаратитени или живеещи навън ,такива.
Тинтина написа какво  му е действието срещу хлебарки ... А те почти безсмърни.Simple SmileSimple Smile
Ако поне малко рабираш от фармакокинетиха и биофизика трябва да си отдовориш и сама защо няма начин да не действа. Simple Smile Единствено на гръбначни с отделна,привилегирована ЦНС не дейста и то под условието ,че не е изчерпан pGp(Един от елемтите на КМБ-Кръвно-Мозъчната Бариера).

Ре ,снимки скорошни нямам на "Добронамерения Идиот" от "Под Игото" Simple Smile

Редакция:
Много са ми странни схемите на редуване на Дронта,Цестал ... и други съдъжащ едни и същи активнивни съставки -Пирантел,Празиквантел ,Фибантел/Фебендалол .с цел "Избягване на резистентост" Simple SmileSimple Smile -Как точно се избягва като всички имат единаки съставки действащи срещу даден вид паразити ,или "Аз давам NexGuurd/Spectra" /Milpazon Активните съставки са тези и тези,теи имат абсолючтно еднаво активно действие и постигат един и същ резултат ,и въобще няма нищо общо с "резистентност". Пък  .."Бълхи мутанти". .. no comment... те бълхите толкова са еволюирали,че вече не са насекоми....А гръбначни с изолирана нервна с-ма,на която GABA канала за предаване на нервби ипулси не се е влия от инхибитори на GABA transmisioon ,защото Е "Изолирана и Привилегирована НС"
Като намеря на Блек бълха ще я дисектирам да видя дали не е мутирала до гъбначно . Simple Smile

Последна редакция: чт, 04 апр 2024, 01:48 от whitefang

# 183
Момичета, моля ви дайте ми съвети как да отуча кучката да си яде лайната. Това просто вече не се издържа.. на три месеца е и само ме чака да мръдна някъде, та да го направи и да си го изяде. И не само го яде, тя го маже навсякъде по земята и по ушите си. Не смятам, че е гладна, защото й давам по 100 грама храна на ден. Казвам й НЕ, НЕ и пак същата работа. Днес й викнах по-силно и тя взе, че се уплаши и се скри под дивана. После я виках да дойде при мен, но не искаше и ми стана много криво от това. Вече се чувствам безсилна с това ядене, а имам малка племенницата, която е при мен и кучето нон стоп я ближе. Отврат просто! Нашият стар кокер навремето така и не се отучи и баща ми беше полудял вече накрая. Говорих с вета и ми даде някаква хранителна добавка, която променяла уж мириса на изпражнението - все същото. Смених й храната с една на N&D и пак същото. Караме се, повтаряме си НЕ, но всеки ден продължава да го прави. Не искам да я бия или нещо такова, въпреки че вета ми каза, като я хвана на място да я сдрусам по-силно, за да знае, че ще я заболи, ако тръгне пак да го прави.. обаче като я гледам как се напряга, като й кажа по-силно НЕ, не искам да си мисля как ще я е страх, ако я ударя.

# 184
  • София
Момичета, моля ви дайте ми съвети как да отуча кучката да си яде лайната. Това просто вече не се издържа.. на три месеца е и само ме чака да мръдна някъде, та да го направи и да си го изяде. И не само го яде, тя го маже навсякъде по земята и по ушите си. Не смятам, че е гладна, защото й давам по 100 грама храна на ден. Казвам й НЕ, НЕ и пак същата работа. Днес й викнах по-силно и тя взе, че се уплаши и се скри под дивана. После я виках да дойде при мен, но не искаше и ми стана много криво от това. Вече се чувствам безсилна с това ядене, а имам малка племенницата, която е при мен и кучето нон стоп я ближе. Отврат просто! Нашият стар кокер навремето така и не се отучи и баща ми беше полудял вече накрая. Говорих с вета и ми даде някаква хранителна добавка, която променяла уж мириса на изпражнението - все същото. Смених й храната с една на N&D и пак същото. Караме се, повтаряме си НЕ, но всеки ден продължава да го прави. Не искам да я бия или нещо такова, въпреки че вета ми каза, като я хвана на място да я сдрусам по-силно, за да знае, че ще я заболи, ако тръгне пак да го прави.. обаче като я гледам как се напряга, като й кажа по-силно НЕ, не искам да си мисля как ще я е страх, ако я ударя.
По-добре ни питай за числата за тотото или къде да намериш еднорог 🤣.

# 185
  • Бургас
А тя къде ги намира, за да си ги яде?
Ако сте в двор, просто ги махай веднага, щом се изходи.
Да споделя, че времето навън е перфектно, хората съвсем скоро ще започнат да акат на открито и отиде нашата идилия с разходките без каишка Joy

# 186
Освен с възможно най-бързо прибиране на материала и после бързо приучване към хигиенни навици след ваксинациите, друго решение не се сещам.

# 187
whitefang точно от твой коментари съм взела Словенския Фиприст и слагам и на кучето и на котките. Както казах чистих вкъщи, пръсках, пудрих, котките също ги тормозя непрекъснато, но все излиза от някъде по някоя гад. Явно и те станаха като хлебарките, трудно умиращи. А точно със Фиприст в апартамента изчистихме хлебарките.

# 188
Аз им даваю на моите Нексгард. Преди Макс го капех с Адвантикс спот он формулата. Ами доволна бях, защото не го лазеха кърлежи. Сега след всяка разходка пъплят по няколко кърлежа по него. Като се забият умират и изсъхват, което не ме устройва, но каишките го зачервяват и му пада козината, от Фронтлайн комбо пък направи реакция и минах на таблетките.
Ей го рано сутрин строен да дебне дали ще скокне някоя лисица да го раздвижи

# 189
А тя къде ги намира, за да си ги яде?
Ако сте в двор, просто ги махай веднага, щом се изходи.
Да споделя, че времето навън е перфектно, хората съвсем скоро ще започнат да акат на открито и отиде нашата идилия с разходките без каишка Joy

Намира ги докато ме няма😃 вчера цяла вечер бяхме заедно, отидох до тоалетната за 5 минути и тя се беше изакала и го беше изяла. Даже го беше размазала навсякъде по плочките в коридора. Сутринта, като се събудих, се беше изакала на леглото й и от там го беше изяла също. Пробвах да й давам банан, coprovet като добавка, купих и специални витамини за бебета кучета и пак, и пак все същото. Накрая ще взема да я нашамаросам, та да си знае. А това трябва да го отуча, защото сме го играли преди този филм със старото ни кокерче и тя постоянно повръщаше, постоянно имаше глисти от чуждите акита и беше направо ужасно.

# 190
mishoka55 с шамаросване нищо няма да постигнеш, освен кучето ти да има страх от теб. Всичко ще се нареди, когато започнеш да го извеждал и приучаваш да си върши нуждите на вън. Не си писала дали вече излизате и навън успява ли да свърши някоя нужда. Ако върши голямата нужда вън тръгва ли пак да си я яде. На мен едното ми куче си ги ядеше като беше малко, но после с привикването на вън спря, като след изхождане винаги давах лакомство за браво и така нямаше време да се обръща и да си ги яде ипражненията.

# 191
  • Бургас
mishoka55 малка е още, скучно й е.
Когато започнете да се учите на хигиенни навици навън, дръпвай я бързо от мястото, с наградки и ще отвикне.

# 192
  • София
Нашата схема за обезпаразиряване е Милпразон за вътрешно и пипета Авдантикс за външно. Така ни беше предписана от Вет и не сме я смяняли във времето. Само зимата разреждам Адвантикс-а на по-големи периоди.

За яденето на акита съм чувала, че им се дава банан да ядат, но явно и това не е помогнало.

# 193
Хорааааа искам да похваля тази играчка от Пепко. Много корава излезе вече няколко месеца.

А, това е нашата схема на даване на хапчета
Скрит текст:

# 194
  • София
Аз давам Милпразон целогодишно. По 1 хапче месечно. Според ветеринаря няма проблем. Честно казано въпросният нещо не ми вдъхва доверие и ще го сменя. Според вас добре ли е всеки месец Милпразон?

Общи условия

Активация на акаунт