Любители на кучета - 141

• 26 665
  • 762
  •   1
Отговори
# 195
Аз давам Милпразон целогодишно. По 1 хапче месечно. Според ветеринаря няма проблем. Честно казано въпросният нещо не ми вдъхва доверие и ще го сменя. Според вас добре ли е всеки месец Милпразон?
В Германия е 4 пъти годишно/ т.е през три месеца.Но като си идваме лятото в България ни сменя вет.лекар схемата на всеки месец,също,ако сме -Гърция,Италия. Последни дни свобода в Рила планина...

# 196
А каква е целта на редуването на Ендектовет и Милпразон?

Аз също давам Милпразон целогодишно.

# 197
  • София
Аз давам милпразон целогодишно. Също така всеки месец слагам пипета - зимата фиприст, другоно време е адвантикс.

# 198
  • София
И ние имаме тази играчка от Пепко, но във формата на донът (кръг). Любима ѝ е, подхвърля си я и си играе сама. Не е успяла да я пробие и изгризе.

# 199
Целогодишно давам и на двете кучета Милпразон и Нексгард, сега сложих и Форесто, взех и някво био пръскало за допълнение.

# 200
На предишния ми кавалерчо срещу бълхи помагаше само Стронгхолд.

# 201
  • Варна
И ние имаме тази играчка от Пепко, но във формата на донът (кръг). Любима ѝ е, подхвърля си я и си играе сама. Не е успяла да я пробие и изгризе.
ЕЕееееееееееее, вашите кучета не са хора!!!!!!! Същите две Рая ги изяде за три дни. Има още един вид пискалки-кокалчета, но са по-плътни и жилави - с тях се справи за 5 /ПЕТ/ минути за всяко.
Обаче и в двата случая "на изхода" всичко беше нормално, само малко "бобчета" се забелязваха. Оттогава мъжът ми все ме подкача щом започна да се притеснявам, че пак е на път да "разкаля терена" и ме успокоява:"Спокойно, ще й дадем малко силиконче и ще се стегне".
Ето, тези са плътните....уж....

Сега съм купила нови две, но ги давам само под наблюдение, че са много "рехави", но пък е такава забава като хукне по поляната и свири, че си заслужава да я изчакам и да подвиквам.Smile

# 202
  • под тепетата

# 203
  • Бургас
Озьо! Ще му изям ушаците!
Няма зайци, само костенурки Simple Smile

# 204
  • Пловдив
А каква е целта на редуването на Ендектовет и Милпразон?

Аз също давам Милпразон целогодишно.
Идеята е  принципно ,че в Ендектовет няма  празиквантел (срещу тении ),а е само за превенция от дирофилария.
Ама защо -след като Милпразон е и за глисти,тениии и профилактика за диро ,е този Ендоковет?!
Освен това даването на 3 месеца на медикамент съдържащ празиквантел не е достатъчно често.
Или да дава всеки месец(28 дни в активния сезон на комарите) Милпразон ,като го изключи Ендектовет-а , или
по-евтината алтернатива Празимек-Д , и той като е Ендектовет са българско производство- на "Биовет" -Пещера ,
и двата съдържат Ивермектинов изомер(срещу ларви на дирофилариите) ,а Празимек - и празиквантел.
Ако идеята е да е по-ниско метаблоитното натоварване ,като не се дава препарат с повече от една активни съставки - тотална безмислица - Празиквантел,Пирантел ,Фебендазол,които са за вътрешни паразити в ГИТ - при хищниците тези въобще не се резорбират в червата и съответно не се метаблолизират никъде - каквото влязло ,такова излязло от задния изход. 

Ро , в Германия няма Дирофилария(Не е достатъчно топло) ,затова е на 3 месеца.А и е свободна от Ехинокок та и за тази смъртоносна за хората/всеядните тения(не и за хищниците от род Канина),макар че има и други тении като dipelidium caninum(пренася се от бълхи ,но за заразяване трябва да я погълнеш а не се пренася с ухапване от бълха/и)  В Южна (Западно,Централно и Източно ) европа е силно разпространена дирофиларията ,в България отскоро  (10-15 години),пренесена от Гърция.

# 205
  • На ръба..
Какъв е лъскав, Ози..  браво, страхотна козинка. Споделям, че не съм очарована от играчката пиле, с първото изкара 2 седмици, дъвка го, въртя го, гони го и накрая се скъса. Взех друго, по - твърда гума, на 5-тата секунда си откъсна парче и направо в кофата.
Поръчах топка Kong, малък размер обаче много е тежка и за в момента няма особен интерес и към нея, същото важи и за синьо-зеления кокал на Kong.

В търсене бях на играчка, с която да му отвличам/пренасочвам вниманието вечер след разходка и хранене, превключва и прави опити за привличане на внимание (лае, скача на крака, мяука) обаче най - добре реагира на команди за 5-10 минути и ако още не се е предал и заспал, му давам да ближе замразено фъстъчено масло от подложка за горещи съдове.

Вчера на вечерната разходка станахме свидетели как голямо домашни куче се откъсна от ръцете на собственика си и нахапа друго съвсем спокойно движещо се куче, а бяхме само няколко крачки по назад и всеки можеше да е на мястото на пострадалото куче.
Признавам, че доста се стреснах.

# 206
whitefang, Бих искала да те попитам , когато кучето повърне 3-4 часа след препарат за вътрешно ( пробвала съм вече с три вида-Дронтал, Цестал, последният го забравих), това реакция от отделящите се протеини на умиращите паразити ли е или просто на кучето не му понася? При мен се случва вече след всяко даване на хапчето ( кучето е на 5 месеца и половина) и сега не мога да разбера опаразитен ли е , не е ли ?!

# 207
Нашата схема е същата като на Реа, но вмеато милпро е милпразон. Честно си казвам, че нямам идея защо така са ни написани ветовете и все се чудя дали е ок.

# 208
  • Пловдив
"Милпро" е съкращение от "Милпразон" -демек абсолютно същата ви е схемата.
Простно няма смисъл от Ендектовет-а в цялата схема.
Всеки месец(28 дни ) -Милпразон е достатъчно,Ендектовет  съдържа "производно"(изомер) на Ивермектин само ,и е само за превенция от дирофилария.Милпразон - за превенция от дирофилария(Милбомицин окцим) + Празиквантел(за стомашно чревни паразити)
.

Eda12,
Последния е Билхелдон ,най-вероятно ,всичките съдържат едно и също - Пирантел,Празиквантел,Фебендазол.
Хубаво е да се дава за стомашно-чревните паразити обезпаразитяващи на гладно и следващите 2-3 часа да не даваш храна ,намалява концентрацията им в стомашно-чревния тракт(на антипаразитните медикаменти).
Ако е малко на възраст и е още на няколко хранения -3-4-5 дневно,
е възможно да повръща и заради дразненето на стомаха от самите стомашни сокове от глад.Трябва да намериш интервал от 4- 4+ часа в които да го даваш.
И да принципно е възможно да повъща и от измиране на голямо количество чревни паразити ,но трябва да е наистина силно опаразитено. Може да пуснеш изследване на фекалии(копро-проба),за наличие на яйца ,членчета(от тении) .
Възможно е и да има проблем с  гастро-интестиналния тракт и да го раздразват активните вещества в противопаразитните . Пробвай да дадеш комбинация без Пирантел ,само Празиквантел(+евентуално Ивермектин.Милбимицин Оксим - за дирофилария),Пирантела дразни,но чак повръщане не, само еднократно "втечняване" на изхода.
Колко е възрастно,с какви размери и порода?   

# 209
Аз давам Милпразон целогодишно. По 1 хапче месечно. Според ветеринаря няма проблем. Честно казано въпросният нещо не ми вдъхва доверие и ще го сменя. Според вас добре ли е всеки месец Милпразон?
Какво е кучето? На моят му давам цестал  всеки месец:)

Общи условия

Активация на акаунт