Смешки от форума - 42

• 84 950
  • 748
  •   1
Отговори
# 540
"бактън" - писна ми! Идва ми в повече.
"байгън" - става ми тежко/неприятно от твърде мазо, твърде сладко
"балдър" - широката част на крака между коляното и глезена, т.е. прасец
...
"баждак" е бедро...

Та това с "балдър" дето идвало в повече сси е баш ""изгубени в превода" Wink
За мен това е верния превод Trophy

# 541
  • Далечният изток
Да де, балдър и бълдър, разликата е 1 една буква, нали го уточнихме вече ...

# 542
  • Бургас
Бълдър години
Но все тая де. Може би в различните краища на България се използват различни думи и изрази, и всеки влага каквото си иска в тях.
Имам позната от Велико Търново, която казва, че там хората често употребяват израза "смъдна ме сърцето", демек "лелеее, лошо ми стана" (от тая новина, цена и т.н.). Мен пък ми е странен тоя израз и самата дума "смъдна" ми звучи смешно - срамно 😃

# 543
Смъди не е ли като пари/щипе. Чувала съм го като "смъдят ми очите".

# 544
  • Бургас
Не знам 🤔

А това пък ми е хем сладко, хем смешно 🤣
Цитат
Много обичам да обяснявам неща със супа аз, затова - примерно имате един пълен басейн със супа. Слагате си 1 купичка, изяждате си я и отивате да си сложите още. Тя все си е вашата супа...

# 545
  • Бургас
И езиците вече не са това, което бяха 😂

# 546
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Имам байълдъ - имамът байълдиса=припадна, не съвременен турски. Simple Smile
Забавно е.
Преди време така се забавлявахме с различните имена на едно и също цвете.
Като чуеш "Кокор Петко" или "дядо Рачо" няма как да не се засмееш.

Последна редакция: вт, 29 окт 2024, 19:57 от st. Dobri

# 547
Добре ми започва нощната, прочитайки тази дискусия. От телефона обаче не знам как да прехвърля повече цитати, затова скрийншотове слагам

# 548
  • Бургас
Ъ! За какво и́ е денонощно тоя принц? Да му пере чорапите и да му готви първо, второ, трето и салатата, ако обичаш по-бързо 🤣

# 549
Добре, че погледнах в темата.... Много се смях, чак събудих ММ...
А колкото до принца - принц, не принц, ако аз му давам толкова пари, ще ми готви, пере, чисти и кара с колата навсякъде...

# 550
Добре, че погледнах в темата.... Много се смях, чак събудих ММ...
А колкото до принца - принц, не принц, ако аз му давам толкова пари, ще ми готви, пере, чисти и кара с колата навсякъде...
И аз това си помислих 🤣🤣🤣

# 551
По-скоро принцът да чисти аквариума, че си е голяма занимавка.

# 552
За мнимализма в имотната:
Цитат
Не се бях замислял, но явно съм също минималист, не съм сигурен кое поколение, но кат малък имаше традиция да се къпем веднъж седмично в неделя, след Пинко, а по време на кризата 90те години се наложи да си купувам ски и сноуборди секънд-хенд, както и да ползваме еднодневните карти за пистите по половин сезон, пестейки хартия. От времето на Кърт и Нирвана обичам да си нося тениските докат се разтегнат по врата и сега ми е особено неприятно, че жена ми ги изхърля преди да почнат да се формират дупки, които вероятно биха придали винтич апиърънс. Роден съм и си живея в центъро, който явно е доста полулярен, щом всички се бутате при мен. Уви, стана ни тясно жилището и доста антикварни боклуци от царско време и дрехи изхвърлихме, дано са ги пуснали в някой антиквариат и да сте им вдъхнали нов живот.

Сега, ако искате да се върнете към корените и времето на Луи, трябва да отчетете факта, че аристокарите, както се споменава в романа Шогун, са били отлично информирани за вредата от къпането, което не им се е случвало всяка година, и са използвали други аксесоари като кутии за гниди и парфюми. Така че бъдете толерантни като се возите в метрото и се насладете на ароматите, това е като разходка в розова градина в сравнение със средновековен Париж.

# 553
След Пинко JoyJoyJoy

# 554
Значи трябва пак да пуснат Пинко, ама всеки ден, и проблема с миризмите в автобяса ще се реши Joy

Общи условия

Активация на акаунт