Майчинството счетоводно - 98

• 45 398
  • 820
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте, не знам дали въпросът ми е за тука. Вчера детето ми навърши 2г. и виждам, че в сметката ми има Обезщетение НОИ М06, изплатено цяло майчинство (от вчера). Така ли трябва да е?! Мислех, че ще ми платят само 3-те дни. Стана ми интересно просто. 😁 Предполагам след изтичането на 2г. те сами го прекратяват, нали не се налага аз да го спирам? Да не се окаже после, че имам да им връщам 🤣

Майчинството се плаща месец назад. Получили сте за Май месец, днес е превода за месеца. За дните от Юни сигурно или четвъртък или другата седмица ще получите превод.

# 526
Здравейте, не знам дали въпросът ми е за тука. Вчера детето ми навърши 2г. и виждам, че в сметката ми има Обезщетение НОИ М06, изплатено цяло майчинство (от вчера). Така ли трябва да е?! Мислех, че ще ми платят само 3-те дни. Стана ми интересно просто. 😁 Предполагам след изтичането на 2г. те сами го прекратяват, нали не се налага аз да го спирам? Да не се окаже после, че имам да им връщам 🤣

Майчинството се плаща месец назад. Получили сте за Май месец, днес е превода за месеца. За дните от Юни сигурно или четвъртък или другата седмица ще получите превод.
Не знаех, просто в банкирането ми пише М06, за Април видях, че пише М04, за Май не пише нищо, но явно защото го преведоха на 30.04. Не знаех, че е с месец назад, много благодаря!

# 527
Най-вероятно милион пъти е дискутирано, но има ли срок за подаване на документи за втората година майчинство?

# 528
Здравейте, този месец получихте ли си майчинството за отглеждане на дете до 2 г възраст? В календара за плащанията на сайта на НОИ датата е 4ти юни, който мина. От 17 април аз нямам никакъв превод. Звънях им още миналия месец и ми казаха, че за май плащането ще е първата седмица на юни, чудим се вече какво се случва. От работата всичко е подадено навреме и данните са обработени, но плащане нямам, да не би да е друга дата вече не знам...

# 529
Да, получих ги вчера.

# 530
Да, получих ги вчера.
Чудесно, значи имам ходене до НОИ.

# 531
Първи месец от втората година ли е?

# 532
Ако имате ПИК на НОИ можете да проверите онлайн всичко.
https://nssi.bg/administrativno-obslujvane/e-uslugi-i-spravki/sp … vki/po-egn-i-pik/

# 533
Април ми беше първия месец от втората година.
https://nssi.bg/administrativno-obslujvane/e-uslugi-i-spravki/sp … vki/po-egn-i-pik/
Имам, проверила съм, там има информация за болничните листи,  и за плащанията досега. 2рата година не е с болнични и съответно нищо не мога да проверя... Като прочетох някои стари теми ми стана ясно, че това си е практика да бавят по няколко месеца пари ...

# 534
Излиза по същия начин като болнични, само че в графа Вид на документа излиза Заявление-декл по чл.53 от КСО. Никога не съм имала забавяне (по късното заплащане винаги се е дължало на сроковете които имат работодателите и съответно после НОИ за обработката, но винаги в срок). Не бих казала, че е практика да бавят пари.

# 535
Имам, проверила съм, там има информация за болничните листи,  и за плащанията досега. 2рата година не е с болнични и съответно нищо не мога да проверя... Като прочетох някои стари теми ми стана ясно, че това си е практика да бавят по няколко месеца пари ...
Не е вярно, че не можеш да провериш. Там където са болничните си излиза номерът и датата, на която е подадена декларацията за втората година. Ако тази информация не я виждаш, или не е подадена от работодател, или има някакъв проблем.

# 536
Не е вярно, че не можеш да провериш. Там където са болничните си излиза номерът и датата, на която е подадена декларацията за втората година. Ако тази информация не я виждаш, или не е подадена от работодател, или има някакъв проблем.
Информацията е подадена. Говорила съм и със счетоводителката ни, подадено е всичко е обработено, и тя звъня в НОИ и всичко уж било наред, но пари нямам.

# 537
Аз нямах никакво забавяне на парите за втората година.
Тук проверихте ли дали се вижда, че е подадена декларация 53?
https://reps.nssi.bg/reportegnpopdoodocsandpayment/

# 538
Елена , до към три дни след подаване на информация към НОИ, същата е видна на сайта им. Щом не я виждаш...

# 539
  • София
Аз също бях питала за втората година тук, защото бях дала декларацията на работодателя, а не виждах информацията в НОИ, оказа се, че счетоводителя не я беше подал, след няколко дни от подаването  се появи в сапйта, първо ми изплатиха част от майчинството до средата на май, а сега на 30.05 ми изплатиха останалата част изчислена на база 780лв.

Общи условия

Активация на акаунт