Майчинството счетоводно - 98

• 45 224
  • 820
  •   1
Отговори
# 810
  • София-Младост
Изплащане на неплатен отпуск, се случва само и единствено при прекратяване на ТД. Иначе е трябвало до сега да е ползвана. А по-новата ви отпуска да се прехвърля за следваща година.

# 811
  • София
А може ли да откажат да ми я изплатят като излезнат с оправданието че не съм ги подсетила (а толкова пъти съм им казвала да оправим тази отпуска ,и ми се отказваше защото шефката била много заета сега)и било минало много време и немогло да се види ?
Какво значи да ги подсетиш да я "оправим"? Пишеш молба за ползване на Х дни отпуск и ил я носиш да й сложат входящ номер. И излизаш в отпуск след като видиш заповедта, че ти е разрешена.
Да ти я платят просто така на ръка е незаконно, освен при прекратяване на договора.
Иначе да, има давностен срок. Може да увиснеш, ако те помотаят още малко.
Въпроса колко е срока?

# 812
  • София-Младост
Две години е давностния срок.

# 813
Здравейте,моля за съдействие имам следния случай.По майчинство съм от 03 месец нямам проблеми до сега с изплащането на сумите.Имам Пик и си следя преводите в НОИ,винаги 3-4 дни преди края на месеца сумата която ще получа е изчислена и само се очаква дата за превода,на 26 влезнах в НОИ и видях ,че сумата ми за юли е изчислена,днес влезнах да видя кога ще бъде предода и вече изчислената сума е изчезнала няма нищо за Юли месец на някой случвало ли му се е и това какво значи,че нещо ще изчисляват наново ли или ?
На всички изчезна. Означава, че превода няма да е на 01.08 както се очакваше. На 06.08 очакваме майчинство за юли Wink

Аз нямам никакви постъпления през юли, но през юни имам две изплатени суми Thinking
Изплащането беше в текущия месец за предния, нали така?

# 814
  • София-Младост
purplemouse
А вие в кой етап сте? Кога сте подали документи до работодател, също е важно.

# 815
Здравейте,

Счетоводителят ми е в отпуск и не мога да го попитам.

Свободна професия / СОЛ съм, родих на 15 юни.
Влязох в портала на НАП с ПИК и прегледах "Подадени данни за Подаване на Декларация обр.1 и Декларация обр.6". Последно декл. 1 е подадена през юни, за май. За юни и юли няма. Това ок ли е? Мислех, че трябва да се подават всеки месец, но може и да греша.

Благодаря!

# 816
  • В полите на Пирин планина
За юни трябва да има, но може още да не се виждат.
С ПИК-а ли се подават?
За юли е много рано.

# 817
За юни трябва да има, но може още да не се виждат.
С ПИК-а ли се подават?
За юли е много рано.

Да, подава ми ги онлайн с ПИК.

# 818
  • В полите на Пирин планина
За юни обр.1 трябва вече да е подаден.
Срокът беше до 25.07.

# 819
purplemouse

В момента съм в последния болничен до 135 дни, който е до 7 август.

# 820
  • София-Младост
purplemouse

В момента съм в последния болничен до 135 дни, който е до 7 август.
Другата седица на 06.08. ще има превод на обезщетения, би трябвало да получите частта за юли, а може да добавят и дните от август. Междувремено,ако не сте, подайте си приложението за периода 136-410 дни до работодател.

НОВА ТЕМА

Последна редакция: сб, 03 авг 2024, 19:00 от Ала-Бала

Общи условия

Активация на акаунт