Майчинството счетоводно - 98

• 45 245
  • 820
  •   1
Отговори
# 795
Пуска ти колкото дни остават до термин.

# 796
Здравейте,моля за съдействие имам следния случай.По майчинство съм от 03 месец нямам проблеми до сега с изплащането на сумите.Имам Пик и си следя преводите в НОИ,винаги 3-4 дни преди края на месеца сумата която ще получа е изчислена и само се очаква дата за превода,на 26 влезнах в НОИ и видях ,че сумата ми за юли е изчислена,днес влезнах да видя кога ще бъде предода и вече изчислената сума е изчезнала няма нищо за Юли месец на някой случвало ли му се е и това какво значи,че нещо ще изчисляват наново ли или ?

# 797
Момичета, моят термин беше за 12.07,  но родих на 24.06.
Билничният от болницата е до 04.08.
Ди коя дата трябва да е болничният от личния лекар?

# 798
  • София-Младост
09.10.2024

Anito_m
Вероятно ще се появи отново.

# 799
Здравейте,
Болничният ми е до 30.07., както се вижда и в справката в НОИ.

В справката за изплатени обезщетения обаче, датата е 31.07.

Въпреки това, обезщетението е за 22 дни, а не 23, колкото са работните през юли. В НОИ ли е грешката и този 1 ден ще ми го изплатят ли следващия път? Това ми е последен болничен.

# 800
Здравейте,моля за съдействие имам следния случай.По майчинство съм от 03 месец нямам проблеми до сега с изплащането на сумите.Имам Пик и си следя преводите в НОИ,винаги 3-4 дни преди края на месеца сумата която ще получа е изчислена и само се очаква дата за превода,на 26 влезнах в НОИ и видях ,че сумата ми за юли е изчислена,днес влезнах да видя кога ще бъде предода и вече изчислената сума е изчезнала няма нищо за Юли месец на някой случвало ли му се е и това какво значи,че нещо ще изчисляват наново ли или ?
На всички изчезна. Означава, че превода няма да е на 01.08 както се очакваше. На 06.08 очакваме майчинство за юли Wink

# 801
Здравейте, къде се прави този вид справка? Досега не съм я виждала. Благодаря!

09.10.2024

Anito_m
Вероятно ще се появи отново.

# 802
Здравейте, в майчинство съм втора година, но ме оперираха по спешност, няма да мога да гледам детето сама съответно таткото трябва да остане вкъщи. Чий личен лекар може да му издаде болничен за мен, все едно се грижи за мен. За детето няма как щом съм в майчинство предполагам

# 803
Личния лекар на детето издава болничния за таткото да може той да го гледа.

# 804
Здравейте, имам следния казус, а чета различни мнения и вече не знам на кое да вярвам, моля за помощ. Термина ми е на 5ти октомври. 180 - те дни болничен за общо заболяване ми се изчерпват 2 дни преди 45 дневния болничен. Какво ще ме посъветвате за тези 2 дни? На някои места чета, че ако пусна отпуска, болничния ще ми се води прекъснат и месеците в болничен ще ми се смятат на минимална заплата и от там много ще ми падне обезщетението за първата година майчинство. На други места чета, че не се отразява. Някой има ли актуална информация.

# 805
  • Sofia
Здравейте, ако се издава болничен (първи) след цял месец в платен отпуск на база месец по-рано ли ще се изчисли или как? Понеже виждам, че се цитират работни дни през предходния месец, но ако си в платен отпуск работните дни вероятно са 0?

# 806
  • София
Добър ден !
Детето ми е родено на 4 ноември 2021
Първата г.аз съм си го гледала ,втората год бабата .....връщам се на работа края на 2022г
Въпроса е :полага ли ми се платен отпуск за тази година в която съм била в майчинство ?

# 807
  • София-Младост
Здравейте, къде се прави този вид справка? Досега не съм я виждала. Благодаря!

[/quote]
https://kik-info.com/trz/maichinstvo.php
Добър ден !
Детето ми е родено на 4 ноември 2021
Първата г.аз съм си го гледала ,втората год бабата .....връщам се на работа края на 2022г
Въпроса е :полага ли ми се платен отпуск за тази година в която съм била в майчинство ?
Да, полага ви се.
Здравейте, ако се издава болничен (първи) след цял месец в платен отпуск на база месец по-рано ли ще се изчисли или как? Понеже виждам, че се цитират работни дни през предходния месец, но ако си в платен отпуск работните дни вероятно са 0?
Болничен се изчислява н абаза 18 месеца назад, когато е за временна неработоспособност и за 24 месеца назад, когато е за бременост и раждане.
Здравейте, имам следния казус, а чета различни мнения и вече не знам на кое да вярвам, моля за помощ. Термина ми е на 5ти октомври. 180 - те дни болничен за общо заболяване ми се изчерпват 2 дни преди 45 дневния болничен. Какво ще ме посъветвате за тези 2 дни? На някои места чета, че ако пусна отпуска, болничния ще ми се води прекъснат и месеците в болничен ще ми се смятат на минимална заплата и от там много ще ми падне обезщетението за първата година майчинство. На други места чета, че не се отразява. Някой има ли актуална информация.
Твърдо платен отпуск. Не дава абсолютно никакво отражение. Това пък за болничния е абсолютно невярно, прекъснат или не, принципът на смятане е съвсем друг. Пуснете си отпуск и не го мислете. Още повече, че вероятно месеца, в който са тези 2 дни отпуск, даже не влизат в базата за изчисление. Но така или иначе няма как платен отпуск да дава негативно отражение.

# 808
  • София
А може ли да откажат да ми я изплатят като излезнат с оправданието че не съм ги подсетила (а толкова пъти съм им казвала да оправим тази отпуска ,и ми се отказваше защото шефката била много заета сега)и било минало много време и немогло да се види ?

# 809
А може ли да откажат да ми я изплатят като излезнат с оправданието че не съм ги подсетила (а толкова пъти съм им казвала да оправим тази отпуска ,и ми се отказваше защото шефката била много заета сега)и било минало много време и немогло да се види ?
Какво значи да ги подсетиш да я "оправим"? Пишеш молба за ползване на Х дни отпуск и ил я носиш да й сложат входящ номер. И излизаш в отпуск след като видиш заповедта, че ти е разрешена.
Да ти я платят просто така на ръка е незаконно, освен при прекратяване на договора.
Иначе да, има давностен срок. Може да увиснеш, ако те помотаят още малко.

Общи условия

Активация на акаунт