Майчинството счетоводно - 98

• 45 412
  • 820
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте,
Ако отпускът за отглеждане на дете до 2-годишна възраст веднъж се прекъсне, възможно ли е на по-късен етап отново да се възобнови (разбира се ако детето все още не е навършило 2 години)?
Да. И прекъсването, и възобновяването чрез заявление при работодателя.

# 511
  • София-Младост
Ако майката работи на трудов договор, но все още няма нужния трудов стаж от 12 месеца, за да получава майчинство, но излезе в такова, то може ли след 6тия месец бащата да излезе бащиство?
Да, може. Лека поправка, осигурителен се изисква.

# 512
Здравейте,
Искам да попитам при напускане или освобождаване от работа, какви са вариантите - всеки ли може да отиде на борсата, в какви случаи се полага обезщетение и за колко време. Благодаря.

# 513
  • ново
Темата касае майчинството.
По вашия въпрос, зависи по кой член ви освободят, колко стаж имате, ползвано ли е(и кога) такова обезщетение. Няма еднозначен отговор.

# 514
Здравейте мами! Извинявам се ако темата ми не е за тук.Термина ми е за утре 04.06.2024 и за сега не виждам изгледи за раждане
,но болничния от 45 дни изтича днес,някоя знае ли после какво трябва да се направи.

# 515
  • ново
Когато родите ще ви бъде издаден болничен за преносването.

# 516
Когато родите ще ви бъде издаден болничен за преносването.
Много ви благодаря 🍀

# 517
Знаете ли кога ще има превод на майчинство? Очаквах да е днес

# 518

Имам дата на ведомост днес, значи утре ще са по сметките.

# 519

Преводите майчинство са винаги вторник или четвъртък,  до 5то число на месеца. Днес е ведомост, утре вече паричките са в сметката. Simple Smile

# 520
Моя близка от днес е в болничен и така до 07.08.2024г. От 08.08.2024 г. ще е първият болничен за бременност и раждане. От счетоводството са й казали, че трябва да има 1 ден на работа между двата болнични. Според мен е неоснователно. Дали ще има или няма 1 отработен ден между двата болнични, обезщетението й няма да се промени.

# 521
Аз излязох един месец преди 45-дневния, не съм имала 1 ден на работа и не ми се е променило обезщетението.

# 522
Здравейте , болничния от педиатъра на бебето ми изтича на 30.06.24г., въпроса ми е декларация N 2 или N 7 трябва да представя на работодателя и какъв е срока за предаването? И нещо друго трябва ли, като акт за раждане на бебето?

# 523
Здравейте, родих на 23 февруари, болничният от педиатъра на детето изтича на 5 юни. До 5 юни ли се води болничен и след тази дата - майчинство, или майчинството започва от деня на раждането?

# 524
Здравейте, не знам дали въпросът ми е за тука. Вчера детето ми навърши 2г. и виждам, че в сметката ми има Обезщетение НОИ М06, изплатено цяло майчинство (от вчера). Така ли трябва да е?! Мислех, че ще ми платят само 3-те дни. Стана ми интересно просто. 😁 Предполагам след изтичането на 2г. те сами го прекратяват, нали не се налага аз да го спирам? Да не се окаже после, че имам да им връщам 🤣

Общи условия

Активация на акаунт