Работа, CV-та, HR-и, съвети - 92

• 44 171
  • 924
  •   1
Отговори
# 780
  • Somewhere far away
Ако масово се правят забележки от работното ви място за щяло и нещяло и една добра дума не чувате , как бихте реагирали ?
информативно питам. като анкета го приемете. знам че е чисто хипотетично и зависи от много други фактори, но може пък и реален опит да се сподели.
защото лесно е да се каже - напускам, но когато нямаш друго място и няма как да напуснеш защото в момента нямаш други доходи и  оставаш буквално на улицата и без доход - какво бихте предприели ?

# 781
Ще потърся друга работа и тогава бих напуснала, ако това е желанието ми. Винаги съм хващала единия клон и тогава съм пускала другия. Независимо каква е причината за напускането (лошо отношение, ниска заплата, липса на развитие), винаги търся ново място и тогава напускам старото.

# 782
Ако поне 💰 са добри бих останала за известно време докато си стъпя на краката. Допълнителна работа за да спестя нещо евентуално, слушалки и медитация Grinning не е лесно, но с първия един милион е така ...

# 783
Щом задаваш въпроса, значи си в категорията чувствителни. И аз съм там. Започнат ли да се случват неприятни неща на работното място(личностни), моментално се разклащам и и това много рвфлектира и на семейните ми отношения. Есинственият изход е да се търси ново раб. Място.
Категорията непукисти винаги са си екстра. Едно време ми викаха "млада си още, затова се впрягаш" и таях надежда, че невпрягането идва с възрастта, обаче уви, вече губя надежда.

# 784
  • на последния етаж
Имате ли допълнително здравно осигуряване? От кой фонд сре доволни? В процес на проучване и избор сме.

# 785
Булстрад, пакет “Лукс”, аз съм доволна.

# 786
Дженерали. Доволна съм. Имаме и 250 лв годишно стоматологична помощ, а не всеки работодател договаря част от този пакет. Не съм доволна, че пакет “Бременност” е малко - 400 лв за проследяване и 550 лв за раждане. Абсолютно за нищо не стигат тези 400 лв. Аз влезнах в две застрахователни години и можех да ползвам още веднъж тези 400 лв. Но да не се оплаквам. В старата ми работа пак бяхме с Дженерали. Там нямаше пакет “Бременност”. Секретарката казваше, че който иска, трябва да го заяви на нея 😃😃😃 Ей, сега ще й кажа, че довечера планирам да ползвам този пакет 😃

# 787
  • София
Ако масово се правят забележки от работното ви място за щяло и нещяло и една добра дума не чувате , как бихте реагирали ?
информативно питам. като анкета го приемете. знам че е чисто хипотетично и зависи от много други фактори, но може пък и реален опит да се сподели.
защото лесно е да се каже - напускам, но когато нямаш друго място и няма как да напуснеш защото в момента нямаш други доходи и  оставаш буквално на улицата и без доход - какво бихте предприели ?

Deathcrush, дефинирай какво влагаш под "щяло и нещяло."
Ако се прави забележка за закъсненията - това е съвсем резонна забележка, защото закъснението е дисциплинарно нарушение.
Ако се прави забележка за облекло - според мен, също е резонна забележка, защото все пак някакво приличие трябва да се спазва.
Ако се прави забележка за шум - също е резонна забележка, защото шумът изморява и в общия сучай пречи на останалите.
И така нататък.

Ако ти приемаш корективните мерки прекалено лично - работи със себе си да си малко повече над нещата.
Освен това има огромно значение дали забележката е отправена към всички или към теб конкретно. Ако е към теб конкретно, вероятно е хубаво да се замислиш и какво в поведението ти предизвиква забележки и ако прецениш, че една промяна би ти била полезна - да работиш върху нея. И работи върху себеусещането, че на работа сме на работа, там сме просто да работим, а не да се харесваме и да си правим купона.

За здравното - ние сме към Уника. Луксозен пакет, доволна съм.

# 788
И ние сме към Уника. Доволна съм, като изключим че не покриват индивидуални ортопедични стелки, дори ако са предписани от ортопед за реален проблем. Най-зле бяха Дженерали, но пък най-евтини. Няколко пъти губиха документи подадени от колеги за претенции по полици и отказваха да поемат отговорност.

За забележките за щяло и нещяло - бих попитала какви са им очакванията в началото като ми спускат задачата, ама не "опиши по-ясно" и "направи го да се вижда по-добре", а конкретни насоки. Има и работодатели, които постоянно се стремят да получат повече и повече срещу парите, които дават на служителя - такива вечно си мрънкат и в един момент спира да ми пука или сменям работата.

# 789
През годините съм ползвала Токуда, Булстрад, Доверие и България, все най-луксозните пакети. Най-доволна съм от последните като покритие и като отношение към клиента при казуси, които са леко встрани от рамката. Булстрад са страшни буквоядци, последния път даже бяха некомпетентни по казуса, за който спорихме.

# 790
ДЗИ , някакъв базов пакет, който явно никой не знае кой точно е, покрива прегледи и лекарства до 4к и 100 лв за очила. Не покрива операции , стоматология, за бременност пък въобще не съм и питала Grinning Реално не съм имала възможност да съм недоволна, защото съм ходила само на три прегледа и направих едни очила. Ходя платено и после си пускам претенции в сайта им.

# 791
ДЗИ, луксозен. Миналата година ми покриха доста голяма сума, 800 лева, за операция на миома. Фактически покриха всичко, без това, което се води битово обслужване в болницата. Дентална също имаме, но сега не ми се търси колко бяха лимитите за нея и за бременност. Освен това не съм ползвала досега, но в документите пише, че покриват и някакви суми за лекарства, рехабилитация и физиотерапия. Относно очилата - сумата е 100 лева, но е само за стъкла.

Общо взето всичко, което е луксозен пакет, е добре. На другия, базов или там както се нарича, са му много ниски лимитите. Най-зле бяха ФИхелт, не знам дали още съществуват. В тогавашната фирма и една година не издържахме на тях, на деветия месец прекратиха договора.

# 792
Ако тепърва ще избирате пакети: направете си труда да сравните кое от нещата, които предлагат, е ограничено и кое се дублира с предлаганото от здравна каса. На старото ми работно място отдавна се отказаха от здравно, защото все по-малко хора го ползваха, на практика единствено ни спестяваше чакане за направление при личния. Всичко останало като услуги бяха все неща, които НЗОК покрива напълно или поне до голяма степен и разтакаването с документи просто не си заслужаваше, след като накрая я спестиш 50 лв., я не. И за бременности имаше много условия - ама да си забременяла в еди-какъв си период след подписването на договора, списък с болници и лекари, накрая се оказва, че само частично покриват платени услуги.

# 793
  • София
Весела, така е, но дори и нещо да се покрива от НЗОК, не винаги човек може да се добре до него да го ползва по НЗОК. Simple Smile Не винаги GP-то има достатъчно направления, а ако баш тогава ти трябва нещо ...

Като цяло, допълнителното здравно осигуряване, особено в луксозен пакет, е страхотна социална придобивка. Случвало ми се е при нужда да отида на преглед при специалист 30 мин след като съм се обадила на координатор.

# 794
E, това с дублирането с НЗОК много зависи от пакета. Ако е базов - може би да, но за луксозните не е така. Имаш достъп до специалисти, които не работят със здравна каса. Покриват ти изследвания, които иначе струват доста и не се покриват от касата, вкл. функционални - дали ще е с възстановяване срещу фактура или безкасово, зависи  фонда и с кои лаборатории работи. По НЗОК се покриват само най-евтините стандартни изследвания и не винаги се дават направления за тях. Покриват операции, медицински консумативи, има около 200 лв. за лекарства. Има 250-300 лв. зъболечение, някои покриват и даже почстване на зъбен камък. Отделно, можеш и направления да взимаш от НЗОК, ако това не ти стига... Ами сметнете, само един гинеколокгичен преглед + ехография и намаските вече излиза около 250-300, че да не и повече лв. (Вита, Токуда...), преглед, който е редно да се прави веднъж годишно. А моят личен опит е, че  малко специалисти дават направления за тези намаски например. И за ехо. Това е само пример - такива има много за различни специалисти. Ако имаш проблем, винаги търсиш по-добър специалист, а те не работят с касата често или ако работят, по каса нямат часове с месеци. Така че, това с фондовете определено има смисъл.

Общи условия

Активация на акаунт