За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 110

• 34 107
  • 756
  •   1
Отговори
# 135
И нашата ги разделя. Ако направи реакция е хубаво да се знае към коя е.

Lyon, какво е сополчето? Засъхнало или течно? Ако се засъхнало и е съвсем накрая можеш да го махнеш с помощта на клечка за уши, не бъркаш вътре. Ако е течно можеш да капнеш малко физиологичен разтвор и до там.
Дърпането на сополи не се препоръчва, освен, ако детето има проблеми с дишане, ядене и т.н. Тогава знаеш, че има нужда и не може да се справи само Simple Smile

# 136
Ама тя нашата е такава гад, че се съмнявам да е ок да ни пуска направления и да знае, че друг слага ваксините примерно. Изобщо като й кажа, че искам направление задруга педиатър сигурно ще ми надуе главата защо, как, трябва еди как си да лекувам, Еди какво си да направя ...

# 137
Здравейте, имам малко по-различен въпрос.
Детенцето ни е на годинка и три месеца и му давам на седмица не повече от 1 яйце под формата на омлет.
Колко яйца е препоръката да се дават най- много на тази възраст?

# 138
3-4 цели яйца на седмица според гугъл. Случва се да давам всеки ден, случва се 2-3 дни да пропусна. В зависимост от менюто.

# 139
  • Пловдив
Над годинка като е било детето не съм следила за това колко яйца яде. Тя беше и на кухня за малко, а там яйце има и в състава на  манджите. Мисля, че следенето за месо- яйце- месо- яйце като разделени по дни е само до годинката.

Относно ваксините- нашата винаги преглеждаше бебето. Мереше температура, гледаше гърло и уши. На 2,3 и 4 месец си слагахме двете ваксини заедно. Не е имало реакция и не сме давали изобщо панадол превантивно.

# 140
Относно крустите да питам. Момченцето ми е на три месеца вече 3 седмици махам крусти и те всеки ден се появяват и стават все повече. Аз ли не правя нещо правилно?

# 141
Яйца е хубаво да се дават, особено жълтък, заради хемоглобина - ако е нисък. Аз давам през ден ако се сетя. На 1г и 2м.
За крусти, от мои приятелки знам, че е много ефикасен крема на Ducray. Нанася се според инструкциите и после се разресва с гребен.

# 142
Аз взимам държавна кухня, в която всеки ден има готвено с цяло яйце,обикновено супа със застройка или в някой от десертите. През уикенда, ако му готвя супа също я правя така. Няма проблем според мен и всеки ден да консумира.
Крустите при нас се махнаха, като си смени косичката. Иначе ползвах на Мустела кремчето, но не видях ефект.

# 143
  • до най-прекрасния мъж
След като я записах на кухня на 11 м, не следя колко и какви яйца яде. Нашата Държавна кухня е хубава, не пестят материал, има доста месо, застройки, риба задължително веднъж седмично и т.н. Често и двете ястия са с месо.
За крустите моят съвет е да не чакате сами да паднат. Аз направих тази грешка и като й се сгъсти косата към годинката, станаха даже повече. И нямат махане, а вече е над 2. Не са каквото бяха, но още си има, макар и малко.

# 144
Момичета препоръчайте ми добър гастро от Варна , който преглежда бебета . Благодаря

# 145
Здравейте! Няколко пъти писах в различни теми с нашия проблем,  включително и в тази. Тъй като има развитие, се надявам някоя от вас да сподели опит, защото ми е доста притеснено. Накратко бебето ми на 4 месеца е с чревна дисбактериоза. Изолирани са клебсиела и кандида тропикалис, като при първото изследване преди 15 дена беше само клебсиела. Консултирала съм се с детски гастроентеролози и педиатри. За момента изчакваме с антибиотика и давам пробиотици. Направихме курс 15 дена с ентерол и два побиотика, но няма подобрение. Съответно всеки лекар препоръчва различен пробиотик. В момента давам Омнибиотик панда, но не виждам особен ефект. Имате ли отзиви за Нарине или като цяло пробиотик, който се е справил успешно с дисбактериоза?Давали ли сте постбиотик и как се е отразил?  Детето е изцяло на кърма, аз също приемам пробиотик.

# 146
За детски гастро във Варна съм чувала само дорби отзиви за Георгиева от Терапия. Не знам първо име.

За засъхнали сополки в носа съм ползвала детска заоблена пластмасова пинсета🫣, знам, че е грешно, но е имала големи сополчета и то на входа на носа.. нямаше как да не ги махна така просто..

# 147
пръскам разтвор и търкам носленцето лекичко и така излизат суполките или дърпам с респиратора

# 148
Здравейте, имам малко странен въпрос. Бебето ми се стресна много от внезапно отваряне на вратата - ама наистина много, не го бях виждала така, иначе често се стряска леко (вратата на спалнята, време за сън). На година и 2 месеца е. Дали може да има някакъв проблем? Sad Има ли какво да направя?

Въпросът е странен, но доста се притесних…

# 149
  • София
Здравейте! Няколко пъти писах в различни теми с нашия проблем,  включително и в тази. Тъй като има развитие, се надявам някоя от вас да сподели опит, защото ми е доста притеснено. Накратко бебето ми на 4 месеца е с чревна дисбактериоза. Изолирани са клебсиела и кандида тропикалис, като при първото изследване преди 15 дена беше само клебсиела. Консултирала съм се с детски гастроентеролози и педиатри. За момента изчакваме с антибиотика и давам пробиотици. Направихме курс 15 дена с ентерол и два побиотика, но няма подобрение. Съответно всеки лекар препоръчва различен пробиотик. В момента давам Омнибиотик панда, но не виждам особен ефект. Имате ли отзиви за Нарине или като цяло пробиотик, който се е справил успешно с дисбактериоза?Давали ли сте постбиотик и как се е отразил?  Детето е изцяло на кърма, аз също приемам пробиотик.
Давам идея, ако не сте да се консуктирате с Доктор Бояна Петкова. Тя прави онлайн консилтации. Педиатър е би могла да ви насочи към специалисти, изследвания, хубави пробиотици. Тя е и обучена от НАПК з кърмене, та ще ви подкрепи и в това.

Daisy, нервната система на бебетата е незряла, възможно е да реагират по-силно. Наблюдавай го, виж дали не забелязваш други неща. Но не изпадай в крайности, не го дебни постоянно. Вероятно просто не е очаквал.

Общи условия

Активация на акаунт