За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 110

• 34 149
  • 756
  •   1
Отговори
# 555
Ние сме с Юриаж и Ла Рош и не оставят бяло по кожата. Юриаж една идва по-трудно се разнася, но пак е добре.
Каката беше с Юриаж,доволна съм,помня че и за къпането трудно се разнасяше,отмиваше
Бяха комплект за слънце и за къпане.

# 556
Цитат

А стигна ли се до АБ или сам я пребори ?

И ние сме в същото положение ,но от 2 дни,само спи ,лежи и реве ,педи каза,че щом няма повръщане и дрисък ,ако до 3 дни не я пребори ще изпише АБ ..
Голям зор виждам да й дам нурофен,рев до откат,бие се,страх я е,изпада в ужас като ме види с писалката...От лъжица или сложен в нещо не признава...принудих се със свещички или с хладка вода в коритото ..
.
 Стомашния вирус той го мина с къркорене на червата, липса на апетит и температура. Разбрахме че е това защото и ние бяхме със същото. Но той го изкара най-леко, не е лежал просто беше кисел. Мъжът ми лежа 24 часа, аз бях зле почти два пълни дни и после изведнъж ми мина. Повърнах веднъж, няколко часа след първите симптоми и имах диария само първият ден. Но ми беше много зле, всичко ме болеше, тресеше ме, нямах сили да стоя. Никой от нас не е пил антибиотик за това

Последна редакция: пн, 27 май 2024, 23:32 от sweet_memory

# 557
Мами имам питане - на годинка сме вече но от 2 седмици забелязвам ,че както си седи в мен започва да си клати главата надолу .
Съжалявам за думата но това е точната дума -навежда я и я вдига пак .
И така 3 пъти последователно ,прави го по няколко пъти на ден.
Не ги броя но за час 3,4 пъти го прави .
Случвало ли се е и при вас ?Надявам се че може да е просто период .
И да добавя ,че не от радост или да се ядосва а си го прави все едно по навик .
Малко се плаша ,и не е само това ...по някога стиска очичките и двете но за момента .
И по късно пак го прави .
Но не е от лампа или че и се спи .
В края на седм ще я водим на док.Въпроса ми е случвало ли се е и при вашите бебета .

# 558
Здравейте, приятелка роди близнаци, въпросът ми е - еднакви играчки ли да им купя или различни?

# 559
За наситено жълтата урина аз знам, че е така, когато поетите течности са прекалено  малко, примерно сутрин след продължителния нощен сън.

За навеждането на главата и стискането на очички на едногодишното - те сега експериментират с всякакви неща, включително и със себе си - жестове, гримаси и т.н.. Всичко е периоди. Притеснителните диагнози се поставят след 3 годишна възраст обикновено.

За подаръци аз обикновено питам родителите какво предпочитат.

# 560
Някоя сблъсквала ли се е с ешерихия коли при бебчето. Почти на 3 месеца е и случайно му я откриха. На какво се дължи и има ли лечение или е много упорита😔 винаги съм му стерилизирала, къпе се редовно, изпран, изгладен

Последна редакция: вт, 28 май 2024, 15:33 от MMTP

# 561
На колко месеца бебенцата ви започнаха да стоят самостоятелно, без помощ? Момченцето ми е на 8 месеца и все още не стои без да го придържаме. Според педиатърката проблем няма, но аз все се притеснявам и го мисля.

# 562
  • Пловдив
На колко месеца бебенцата ви започнаха да стоят самостоятелно, без помощ? Момченцето ми е на 8 месеца и все още не стои без да го придържаме. Според педиатърката проблем няма, но аз все се притеснявам и го мисля.

Моята дъщеря беше на почти 9 месеца, когато за първи път се надигна и седна самичка.
Няма защо да се притеснявате. Явно детенце още не се чувства готово. Дайте му още малко време да заякне и оттам насетне нещата със сядане, пълзене, изправяне и ходене, ще се случат изключително бързо.

# 563
Как така на 8 месеца да стои самостоятелно 🤔 може би питате за седене,ако е това моя към 7 месец вече си седеше сам на пода,разбира се с някоя друга възглавничка около него,защото имаше моменти климваше назад или на страни,ако пък питате за стоене прав ,това не се е случвало на тази възраст,чак на 1,3 година

# 564
Моето бебе на 7 м си седеше но с помощ ..седеше известно време и клонеше към някоя страна  .
Имам питане като се прави ехография на коремни органи нужно ли е изследване на чернодробните ?
Извинявам се за невежеството .

# 565
Гери ,ние правихме коремна ехография профилактично преди 1 месец,не са ми казвали за чернодробните

# 566
Ако е профилактика, не.

# 567
  • до най-прекрасния мъж
Стоене или седене?
Ако е седене на дупе, на 8 м и малко седна самостоятелно, на следващия ден пролази.
Ако е за стоене изправена - изправи се на 10 м сама, на 11 вече пазеше баланс сама без опора и обикаляше по мебелите. Проходи за ръка на 1.1 г, а сама на 1.2 г.

# 568
Благодаря ви ,аз не се изразих правилно .
Кое е по добро от двете ехография или чернодробни ?
Според мен показват различни неща и е хубаво и двете .

# 569
Момичета ,моя син след седмица става на 1,9 година и още сме с памперс. Плаче и се дърпа не иска да седне на гърнето ,купих му и седалка за тоалетната чиния със стъпало ,но резултата е същия като с гърнето,има и гърне тип стол и него не ще ,някакви съвети как да подходя,че да започне да стои на гърнето ? От 7 до 10 месец го слагах на гърне и къде вършеше работа къде само седеше,но седеше ,след като пролази на 10 месеца започна да слиза от гърнето и бягаше ,от тогава не го иска ,явно преди нямаше къде да иде и от немайкъде е стоял😂😂 моля наистина за някакви съвети как да го науча да седи на гърне ??? Купих и 2 книжки на Каю за гърнето и пеленито ,но нищо...
Гери ,направи и двете щом искаш,това е лично твое решение

Общи условия

Активация на акаунт