За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 110

• 34 143
  • 756
  •   1
Отговори
# 585
  • София
hintt, година и половина може би.
Правих и опити към 5ти месец, но не му беше удобно.

# 586
Идвам с още един въпрос.
Днес забелязах, че нокътят на голямото пръстче на крака на малкия беше малко сцепен и явно баща му без да иска като  му подсушаваше краката след баня го е закачил и много плака и рита с крака.
Сложих лепенка и след половин час се успокои и заспа, сега пак се събуди и плаче много и не можем да го успокоим. Предполагаме, че го боли нокътчето.
С какво да го намажа да го облекчи?

# 587
  • Велико Търново
  Съжалявам за снимката дано да няма гнусливи.
Това е само на едното краче на детето, а на другото няма нищо. А имаме час чак за късния следобед, но се чудя какво може да е.

# 588
Да не са гъбички?

# 589
Кати ,и на мен ми прилича на гъбички .
Хинт, възглавница слагам от бебе,но само при хрема,защото иначе не може да диша. Спи по корем ,така че е невъзможно да спи на възглавница,иначе си има и понякога си ляга сам на нея на 1.9 г става след 3 дни . Забелязвам,че все повече търси да легне на моята възглявница ,такаче може би е време

# 590
Borisova@, моя син също късно седна сам, може би да беше на 10++ месеца, в началото пълзеше само войнишката, а седенето беше леко полегнал на една кълка /като германка на плажа Grinning/, педиатъра леко ни филмира, даже се беше съветвал с невролог като му пращах клипчета, но всичко си дойде на мястото. Последва изправяне в кошарата, след което започна сам да сяда, а след това се научи да пълзи както трябва.
Сега е на 1г и 1 месец не може да ходи самостоятелно, дори и по мебелите не се придвижва, гледам, че в кошарата започна да се пуска за няколко самостоятелни крачки, но там си пада на воля.
Днес на детската площадка имаше един фъстък на 9 месеца, който си ходеше самостоятелно, майка й каза, че е проходила на 8 м, аз бях така Flushed

То и при нас, ако не беше педиатъра да ни притесни, нямаше да го мисля толкова..
Ето още едно доказателство, че са различни и всичко си е с времето. Просто за всяко дете времето е различно.Simple Smile

# 591
  • до най-прекрасния мъж
Възглавница предложих около 1.6 г когато започна да дърпа обиколника, за да легне на него. Но възглавница само я мяташе из кревата и я махнах. Към 2-годишна възраст я предложих отново и сега си спи на нея, когато реши, но вече определено я търси и иска.

# 592
  • София
Аз започнах да слагам възглавница, като навърши годинка, взех от Икеа, много е тънка, понякога спи на нея, понякога като започне да се върти из кошарата я сритва. Преди това пробвах една ергономична, от племеницата защото главата му е леко сплесната отзад от едната страна, но определено я избягваше и я махнах.
Аз друго питане имам, на годинка и един месец сме и косичката му доста порастна, а и се изпотява, малко ми е жал да му отрежа къдриците, но сякаш ми се ще да го подстрижа, обаче фонтанелата му не е затворена, даже си е големичка и сякаш се страхувам, не знам дали имам основание, вие кога и как подстригахте косата за пръв път?

# 593
Майки знаете ли какво ще рече - гф фиброзирала.
Написано в амбулаторен лист .
Значението не го намирам

# 594
Майки знаете ли какво ще рече - гф фиброзирала.
Написано в амбулаторен лист .
Значението не го намирам
Няколко коментара по-нагоре пак питахте и никой не ви отговори,понеже явно няма много вещи или медицински лица в темата. Обадете се на лекаря който е правил прегледа,за да ви обясни ако имате някакви притеснения! Като сте били на съответния преглед не го ли коментирахте с лекаря?

# 595
Не е казвано нищо затова

# 596
Ами явно никой не знае🤷♀Съжалявам. Какъв преглед е правен?

# 597
Не знам и аз какво значи това, питайте лекаря.

За подстригването - отрязах къдриците вкъщи. Подстригах го главно отстрани и отзад, съвсем малко отгоре. На 1г и 2м, да кажем. Но аз мога да подстригвам. Прибрах си къдриците за спомен. Иначе моите приятели ходят в Пъзел. Фотанелата не е проблем. Някои бебета нямат коса до годинка-две и това не пречи.

# 598
Беше профилактичен само .
Аз мислих че има друго значение ,защото в google пише и друго за органите ,че не са ок .

# 599
Гери ,аз когато ходих на профилактичен за коремната ехография още на място попитах лекаря дали всичко е наред,трябвало е и ти да попиташ за да не се чудиш сега,но в твоя случай аз бих звъннала/отишла при личния лекар за да ми се обясни какво всъщност значи това ,дано всичко е наред

Общи условия

Активация на акаунт