ЕРГЕНЪТ 🫅 - Сезон 3 - Тема 5!

• 106 178
  • 2 265
  •   1
Отговори
# 1 530
  • София
Аз не се съмнявам, че Силви е бълвала простотии. Не я оправдавам изобщо, но много хора в афектирано състояние сипят заплахи. За мен е недопустимо, но предполагам че е зациклила. Интерпретацията на излизането й от стаята обаче, вече е плод на Миленския мозък. Не знам аз дали бих помислила, че ще отиде да се саморазправя. Всички изплискаха легена снощи. Горджъса пък крие ножовете... И Силви се доизложи с тази хармоника. Алек я пита за истината, тя му я вади да свири. Пълно куку. И ние седим и гледаме...
Двете инфантилки не ми се коментират изобщо. Фалш се лее от екрана. Най-адекватно се държи с него Йоана. Може би и Надя. Опитват се да се опознаят, търсят сходства и има нормални разговори с него. А не да се лигавят и дърдорят в несвяст как той е всичко, че са огън и тн. Толкова е абсурдно, че ме е срам да го гледам.

# 1 531
Някой може ли да сподели клипчето със Силвия от въпросния протест?

# 1 532
Ама хора, Кристина не се е карала с Милена. Беше просто ядосана и метна възглавница, която уцели нея. Озъбването не беше на личностна основа, просто като кажеш нещо на разярен човек, той реагира остро.
Близките хора също се карат.

# 1 533
Дами, какво става тук? Оневиняваме Силви, че е казала нещо, защото сигурно била афектирана? В същото време обвиняваме Кристина, Милена и Надежда, че не са съгласни с това поведение и я конфронтират? Много ми е странно това. Да обяснявяш 3 часа, че ще платиш да залеят някой с киселина не ми звучи като изпускане на нервите. Силви си е психопат и съдя не само по тази ѝ постъпка.

Последна редакция: пт, 29 мар 2024, 12:34 от Lilly_85

# 1 534
Аман от простотии в тоя сезон. Силви щяла да поръчва Надя! Тази ли Силви, дето като трябваше да забие пай в лицето на Тея така внимателно и лекинко и го допря за да не и причини нещо. Както беше и при играта с пайовете. Всички забиваха само Силви едва едва го постави с извинения и явно неудобство..Колко пъти някой я видя да агресира, да злобее, да одумва; да интригантства, да коментира зад гърба...да обижда..докато видяхме това недоразумение Горджъса как просташки, мутренски реагира като метна възглавницата по Милена и изръмжа " аре млъквай па ти там" и с походка на мутра се отдалечи...Просто с м изумена колко лесно хората се поддават на манипулации. Да, Силви определено има нереална самооценка но си личи от километри, че е благ човек, който и муха няма да стъпче камо ли ножове да използва или да поръчва...Игра честно и се държа достойно. И когато си тръгна всички бяха като насрани.  Видях го и в погледа на отвратителната Крисистина. Погледът и каза всичко. А тая Милена, която всички жалеха толкова много ми падна в очите. Досега се въздържах от коментари за нея но честно се чудех какво толкова я превъзнасяте. Отвратена съм.
Напълно съгласна съм с това.
Аз съм свикнала повече да гледам какво правят хората пред това, което говорят. Някои са много силни на думи, но в действителност са меки, други са морални, етични и тн, но захапят ли, не пускат като питбули.
Валерия тръгна да бърше Надя директно с парцала - това е действие.
Барбара заби не един или два по време на игрите, а макар че Виктория силно преиграва, наистина й стискаше ръката за патето - това е действие.
Йоанна заби пая в лицето на Бат Габриел все едно се опитва да й намести ринопластиката - това е действие.

Силви едвам едвам ги докосваше с пайовете и през цялото време беше най-внимателна - при пукането на балоните, при всяка игра всъщност. Много ми е трудно да разбера какво ги е "страх за живота им".

Аз вярвам, че е казала нещо - дали 3 часа или 20 мин, трудно да се разбере. Но вярвам и че сиииилно преувеличиха ситуацията, преиграха я на макс и организираха вещерско гонение буквално за човек, който едва ли би ударил и шамар, камо ли да ги коли и беси.

ПП. Това с киселината дойде като някакво предположение от някой си, доукрасиха си. То и лицето на Силви и искрения й шок достатъчно го показаха.

# 1 535
  • София
Психическият тормоз също е тормоз, не е нужно да прерасне във физически. Че Силви е странна птица, стана ясно отдавна. Просто не трябваше да отрича, а да признае и да се извини. За мен е напълно неадекватна. Но и голяма част от останалите.

# 1 536
Пуснах си сега церемонията на розата, чух и хармониката... охх , а защо на Мария дава роза чак накрая? Дори Барбара взема роза преди нея? С Мария имаше разговор и хубава целувка, и после игнор?  
Защо Теа ще плаче другия епизод... тя казва, че не е направила на никого нищо лошо и прави всичко за забавление, и е точно така.

# 1 537
Според мен Силви се " шокира" от това, че "приятелките" й я издадоха какво говори и прави без камера. Затова и каза, ма вие нямате доказателства, нещо като на Габриела - това с " третия крак".

# 1 538
  • София
Силвито е говорила тези работи, къде заради афект, или да изкара напрежението, та дори и да се прави на интересна. Наистина е вярвала,че говори тези неща пред приятелки, и е очаквала всичко което са говорили в стаята да си остане там.Много кофти, и доста наивно да вярва  в приятелството точно там.Нереална оценка на ситуацията-да смята Милена и Горджиса за приятелки. Те пък , от своя страна, преувеличиха и я изправиха пред другарски съд, без всякакви угризения.Избягвах да коментирам Милена до сега, заради очевидните и психически проблеми,но грозно се получи.Някак неудобно ми е да коментирам човек, който си въобразява  някакви неща за романтика и бъдеще с някакъв капитан на туристически кораб, който е поканил две туристки при него, да наблюдават пътуването .Преполагам се случва при всяко пътуване, но с различни туристи.Та толкова за Милена и  адекватната и оценка на всякакви ситуации(включително с тази със Силви).Горджъс, от своя страна-си действа съвсем адекватно,иначе щеше тя да излезе още същата вечер, та трябваше да измисли нещо и да отклони вниманието в друга посока..Крайно антипатична ми е за гледане.

И аз така разчитам ситуацията. А пък Горджъса, като беше толкова уплашена, защо цяла вечер провокира "психопата", сяда до нея, дразни я? Видно колко е взела насериозно думите й. От друга страна ми стана забавно как големите биячки Конан и Парцалеса забравиха колко са страшни и си седяха смутено отстрани.

# 1 539
Снощният епизод ме вкара в още размисли относно различността и факта, че в обществото, политиката и изобщо в живота хората, които не се вписват или не са послушни бързо биват сдъвкани и изплюти от системата. И тук говорим за различност в много аспекти - дали ще си заплаха за някого, дали ще си колеблив и не вземаш страна, както се очаква, дали не си послушен или просто си странна птица, няма значение, важното е, че ако искаш да продължиш напред без особени сътресения, трябва да си част от стадото.
Така беше със Силвия от ден едно - ами не се вписва в масовата картинка на къщата, не държеше да е приятелка с масовката и имаше какво да отговори на всеки. И бам - ето ти изолация, нападки и аутсайдер.
Милена пък с неуравновесеното си поведение на треперещо нямо листо, носено от вятъра не беше интересна на никого и никой не се опита приятелски да я приобщи към своята група.
Маги - и тя беше дълго време в изолация от останалите, защото още в началото се наби в очите им като фаворитка и започна да става надменна с твърденията си, че е първа дама. Но ето, приютиха я пантерките и момичето на късмета вече е хепи и над нещата.
Ами Мария? Отиде да  прегърне Габриел след признанията й за гаджето и беше разпната от "приятелките" си като предател. Не, че имаше много логика в действията й тогава, де...
Горджъса и той - Йоанна, Надя, Милена и Силвия я обвиняваха в безхарактерност и лиспа на собствено мнение, когато защитаваше накоя от пантерките. Тя вярно, че саботира някои игри в тяхна полза, но снощи се присламчи към противниковия отбор...
Васка...една такава миловидна и тя храстче, разбрах коя е чак след като шушитата се смилиха над нея да я вземат като вокал за песента за Виктория и гледай какво стана - ехиден и просташки смях, припяване, лакейство, мани.
Та исках да кажа, че в къщата няма шест-пет - или си част от отбор, или жална то майка. Затова и много момичета като Екатерина, Надежда и други си трайкат и обикалят по седянките, докато не ги заковат твърдо в някоя от групите, няма как да си свободен електрон по собствено желание и не е желателно да се разбираш с всички и да не участваш в глутница. Ей такива петъчни размисли ме налегнаха...

# 1 540
Словесната агресия на Барбара (че щяла да просне някой на земята и не знам какво е още) е в стила й на изказ и под директен ефект. Не 3 часа по-късно да крои планове как ще отмъсти. На Валерия също - не е закана, а “АКО ИСКАМ ще те замерям с камъни…”. Това не е закана, прави се на високооборотна пред камера.

СилвитУ от друга страна, пред камера е “мила, нежна, добра, прекрасна дама”, която сама каза, че на момента реагирала както било редно и казала неща, каквито преценила правилни (на самата игра), но когато няма камери, часове по-късно, все още под афект - крои планове чак да наемала хора. Нямам абсолютно никакви съмнения, че е способна на нещо подобно. За Валерия - и тя ми се струва способна на нещо подобно, но при нея мисля, че яда й минава достатъчно бързо (съдейки по това, колко бързо си сменя настроенията и мненията), а Барбара - според мен само си лае.

# 1 541
Естествено, че ги е казала тези неща Силви. На три жени думите срещу нейната лъжа. Психопат е тя.

# 1 542
Ами те и пантерките бяха втрещени от организираната наказателна акция срещу Силвия.

# 1 543
Щом Милена потвърди, значи Силви наистина ги е говорила тези неща. Странно как се представя за мила, светла и добра, щом е способна така да се заканда. Явно няма реална преценка за себе си.

# 1 544
Силвия е антиподът на Милена като възпитание в детството.
Внушавано ѝ е, че е най-прекрасното, умно, добро, благо дете и прочие епитети, които тя е пренесла в зрелостта си като реални усещания без покритие.
Не е била възпирана в нищо, следователно тя продължава упорито да ръси сентенциите си с нагласата априори, че на нея сметка никой няма право да и търси по причина на прекрасност.
Интелектуално е твърде семпла, но самочувствието ѝ я прави свръх амбициозна и подава заявка, именно тя да получава всички награди и аплаузи. Ако никой не я отразява, тогава се самоаплодира и надува хармониката.
Нелеп беше моментът, когато Алек очакваше адекватен отговор, а тя му поднесе музикална програма.
Силви е типичната кукувица с диплома за добро образование и лоша образованост, с нереална самооценка и никаква житейска подготовка. Създава впечатление на човек, на когото всичко е било поднасяно на тепсия.

Starrr
Щом Милена потвърди, значи Силви наистина ги е говорила тези неща.

Откога детекторът на лъжата носи име Милена?! Не помня такова нещо.
И то потвърдено като аксиома, леле леле...

Последна редакция: пт, 29 мар 2024, 10:31 от проксима

Общи условия

Активация на акаунт