Кандидатстване с рисуване след 7 клас - тема 11

• 31 257
  • 743
  •   1
Отговори
# 255
Амели, защо мислиш така?

# 256
  • софия
Амели, защо мислиш така?
Не мисля, знам.
Сега не изключвам няколко уникално подготвени деца, които да застопорят над 5,50 навсякъде (да речем на едното място 5,50 на други две 5,65 и 5,70-тоест разлика в близки граници, но все пак шестица) но като изключим такъв (почти фантастичен) сценарий,  съм абсолютно сигурна в това, което казвам.

Те в София не могат да се сверят оценките от училище до училище, какво говорим за град до град.

Просто имам поглед над няколко училища плюс софийските.
Шестица извън София, почти никога няма да е шестица в София. Обратния сценарий е по-възможен.

Само един въпрос имам, с който да ви насоча:
Критерии да сте виждали?

# 257
  • София
Амели, защо мислиш така?
Не мисля, знам.
Сега не изключвам няколко уникално подготвени деца, които да застопорят над 5,50 навсякъде (да речем на едното място 5,50 на други две 5,65 и 5,70-тоест разлика в близки граници, но все пак шестица) но като изключим такъв (почти фантастичен) сценарий,  съм абсолютно сигурна в това, което казвам.

Те в София не могат да се сверят оценките от училище до училище, какво говорим за град до град.

Шестица извън София, почти никога няма да е шестица в София. Обратния сценарий е по-възможен.

Критерии да сте виждали?
Аз записах щерката за изпит в училище. Оказа се,  че е в деня когато тръгват за зелено.
Преди месеци я записах на лагер с рисуване с една художничка, ходи всяка година. Оказа се , че е  в датите когато са всички изпити към МК.
Ще се гръмна вече.
Започна да ходи на още едни уроци  а я мързи да я боли.

# 258
  • софия
Е хубава работа 🤪
Специално художествените школи трябва да се сещат да съобразяват датите…

# 259
Няма и там е проблемът ( за мен и детето), че не знае като се упражнява за колко ще я оценят и на какво още да набляга. Дава всичко от себе си и не иска да си помисля за вариант да не я приемат. Но този пробен изпит й показа, че може да се вмести в часовете и даже й остана време да си мие ръцете 🫣

Амели, защо мислиш така?
Не мисля, знам.

Критерии да сте виждали?

# 260
  • софия
hrisi09, аз не критикувам действията ви. Щом имате възможност и така сте решили -ок. Просто отбелязвам, че не ми се вярва “проверката” да е валидна. Ако искате да се застраховате като кандидатства на друго място (в случая Трявна) това е друго нещо.

Има нещо по-важно и това е къде стои детето спрямо другите. При вас тя е 9-та, струва ми се, че това е достатъчно за прием там.

Нали всички се сещаме, че може примерно с 4,95 да си трети в списъка?! При такъв сценарий ти си отличник на отличниците…

Пс за поместването във времето нещата стават много лесно -вдигате листа точно четири часа и половин след началото и готово.

# 261
Критерии да сте виждали?

За Вн има обявени критерии и азсъм ги публикувала тук. Критериите са написани такива че да може лесно да бъде обоснована ВСЯКА бележката. Ако децата можеха да направят описаното в критериите, могат  направо да се пробват в академията.

За Вн системата работи като винаги приемат деца с оценки от пет нагоре. (5.00) всички неприети са под този бал. Това намеква че първо се отбират работи, които са толкова, колкото ще са приеманите деца и от там им се слагат оценки в рамките на 5.00 до 6.00.

# 262
Естествено, че има критерии и обективни правила. Въпросът е колко си подготвен и какво покажеш. Нека не се лъжем, всички сме минали по този път по един или друг начин.
Едно време така разправяха и за изпитите по литература, ама...тц

# 263
  • Пловдив
А дали оценяват само подготовката? Дали не виждат къде има талант, дар свише...!?! Който може да прозира (за този който разбира) и без достатъчно подготовка и уроци.

# 264
А дали оценяват само подготовката? Дали не виждат къде има талант, дар свише...!?! Който може да прозира (за този който разбира) и без достатъчно подготовка и уроци.
Не. Писах, трих. Само едно Не че оставя. Останалото остава да домислите.

# 265

О, колко деца имат супер изявен талант? Я има 2-3, я не. Тук за мен е 5% талант , другото е подготовка. Не само в тази сфера е така.

# 266
Да, личи си, когато детето има талант, но без подготовка не става, има си критерии и на, които се учат, както по всеки друг предмет. Личи си, кои деца са с талант и кои са положили много усилия и желание. Тези с талантът си личат много даже, но са единици.

Писах много неща, но ми изчезнаха и май е по-добре така, яко ми дойде музата, може пак да ги напиша.

# 267
  • софия
Добре де, а някъде децата (респективно родителите) попълват ли бланка на която отбелязват колко време са били на подготовка?

# 268
Какво значение има, има деца, на които им се отдава и по-бързо и могат да схванат основните правила, други, на които и година не им стига. Това се учи, като всяко друго нещо и  като всяко друго нещо, всеки човек би положил различни усилия, за различно време. Важен е крайният резултат и дали са изпълнени основните критерии и спазени правила като перспектива, композиция, обем,  хвърлена сянка и т.н.

# 269
Добре де, а някъде децата (респективно родителите) попълват ли бланка на която отбелязват колко време са били на подготовка?

Защо да попълват, никой не се интересува от това, а и не трябва. Гледат се резултати. Това е изпит като всеки друг.

Общи условия

Активация на акаунт