Кандидатстване с рисуване след 7 клас - тема 11

• 31 001
  • 743
  •   1
Отговори
# 735
От днес вървят записванията след първо класиране в НГПИ.
Използвам повода да напомня на всички заинтересовани, че за да участват във второ класиране, трябва да се подаде заявление.
А тези, които са приети там не по първо желание, имат две опции.
1. Записват в специалността, в която са приети И подават заявление за второ класиране, което означава, че може да се придвижат напред по желанията си, но без да губят мястото, на което са приети.
2 Не се записват и само подават заявление за второ класиране, което означава, че губят мястото, на което са приети и се състезават само за по-предните си желания.

А темата с изпитите и начина на оценяване я дъвкахме доста миналата година. Не мисля, че тази година ще стигнем до по-различни прозрения. А това, което видях при разглеждането на работите на моето дете, беше, че никой не можеше да каже с точност къде какви части от оценката са взети, а просто се коментираха различните грешки. В нашия конкретен случай оценката в НУИИ беше обосновано по-ниска от тази в НГПИ, имайки предвид направените грешки, ама защо конкретно финалната оценка е била точно такава, а не с 5-10-20-50 стотни нагоре или надолу никой не казва.
На мен сайта не ми се отваря от сутринта и реших, че е прегрял. Вие успяхте ли да си подадете заявлението онлайн?

# 736
Аз успях да подам заявление в НГПИ без проблем. Получих е мейл за потвърждение.

# 737
И при мен всичко се отваря без проблем. Да не би да имате локален проблем?

Ето тук може има линк към заявлението, което е в google forms.
https://ngpisvetiluka.com/%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%b5%d0%bc/%d0%ba% … 0%b0%d0%bd%d0%b5/

# 738
И при мен всичко се отваря без проблем. Да не би да имате локален проблем?

Ето тук може има линк към заявлението, което е в google forms.
https://ngpisvetiluka.com/%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%b5%d0%bc/%d0%ba% … 0%b0%d0%bd%d0%b5/
Успях от друг компютър. Моят явно вече стачкува от толкова refresh на тези сайтове и не иска да ги отвори Simple Smile Simple Smile

# 739
Здравейте, потвърждението от Google forms ли само получихте или и от училището получихте нещо, както при първоначалното кандидатстване?
Аз успях да подам заявление в НГПИ без проблем. Получих е мейл за потвърждение.

# 740
  • софия
Скрит текст:
От днес вървят записванията след първо класиране в НГПИ.
Използвам повода да напомня на всички заинтересовани, че за да участват във второ класиране, трябва да се подаде заявление.
А тези, които са приети там не по първо желание, имат две опции.
1. Записват в специалността, в която са приети И подават заявление за второ класиране, което означава, че може да се придвижат напред по желанията си, но без да губят мястото, на което са приети.
2 Не се записват и само подават заявление за второ класиране, което означава, че губят мястото, на което са приети и се състезават само за по-предните си желания.
А темата с изпитите и начина на оценяване я дъвкахме доста миналата година. Не мисля, че тази година ще стигнем до по-различни прозрения. А това, което видях при разглеждането на работите на моето дете, беше, че никой не можеше да каже с точност къде какви части от оценката са взети, а просто се коментираха различните грешки. В нашия конкретен случай оценката в НУИИ беше обосновано по-ниска от тази в НГПИ, имайки предвид направените грешки, ама защо конкретно финалната оценка е била точно такава, а не с 5-10-20-50 стотни нагоре или надолу никой не казва.

Не само миналата, всяка година ги дъвчем и може и да не стигаме до нови прозрения, но участниците са различни и сътоветно "новите" се вълнуват така както предните когато е ставало въпрос за техните деца. Те, новите,  пък може и да споделят нови размисли, виждания и опит. Нека имат свободата да споделят.

Пък и да си кажа честно, не  разбирам защо толкова важна тема не ви знаимава повече.
Дори да не можем да измерим наичина им на оценяване, мисля, че е доста лесно всеки да отговори честно ли е детето му да рисува на маса, когато другите рисуват на статив с всичките му удобства.

Последна редакция: пн, 08 юли 2024, 17:32 от Амели

# 741
Оооо, Амели, не съм имала предвид, че темата е безсмислена или пък че новите хора не трябва да се вълнуват от нея.
Просто за себе си смятам, че ще го въртим, сучем, ще стигнем до извода, че не е честно и накрая ще вдигнем безсилно рамене и най-много да споменем  с лошо нечия роднина.

А то че не е честно, не е. Дори да се абстрахираме от субективизма и липсата на ясно разписани критерии за оценяване (което от своя страна обективно клони към невъзможно предвид естеството на изпита), трябва на децата поне да се осигурят равни условия за провеждане на изпита. Това означава да няма повече от два реда деца и всички да имат добра видимост, като няма такива, наблюдаващи постановката от 90 градуса и всички да седят на еднакви чинове или стативи.  Ама кои сме ние, че да ги определяме тези неща.

# 742
Детето ми рисува всякак. На коляно и по интересен начин когато фазера е закеркенечен между краката които са на О. Старата му учителка държеше да се научи всякак, точно за да избегне тази зависимост от статив. Особено му е полезно по пленери.

Мисля че каквото и да говорим равнопоставени условия няма да има никога, обективното оценяване е невъзможно ако ще да има тритомник с критерии. Просто никой не го интересува и защо трябва да го интересува. "Какво тук значи някаква си личност". Наплив има винаги, местата ще се запълнят винаги.

# 743
  • софия
https://www.bg-mamma.com/?topic=1672118.new#new

Заповядайте в новата тема!
Там ще продължим да стискаме палци на очакващите второ класиране Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт